نیلوفر هوشمند، روزنامهنگار: ادامه روند کرونا هنوز هم دانشگاهها را اسیر فعالیت غیرحضوری و مجازی کرده و بعد از سهترم تعطیلی همچنان شاهد تعطیلی دانشگاهها در نیمسال تحصیلی جدید هستیم. از این رو همچنان زمین بازی اصلی برای فعالیتهای کف دانشگاهی تشکلهای دانشجویی خالی مانده و تشکلها بیشتر از طریق فضای مجازی به ایفای نقش میپردازند. ناگفته نماند که تعطیلی و حضور نداشتن در فضای دانشگاه فرآیند جذب نیرو در تشکلها را با افت شدید مواجه کرده است. با وجود همه این مشکلات که در دوسال اخیر با وجود آموزش مجازی و عدم حضور در فضای دانشگاه ایجاد شده، تشکلها تقریبا آموختهاند که در مواقع بحرانی چگونه وارد عمل شوند و تجربیاتی برای فعالیت بهتر در دوران غیرحضوری کسب کردهاند. شروع سال تحصیلی جدید علاوهبر شرایط کرونایی برای تشکلهای فعال در فضای سیاسی بهواسطه آغاز دولت جدید قطعا متفاوت از چندسال گذشته خواهد بود. این فضای جدید بدونشک نیازمند توجه و اتخاذ رویکردهای مناسب هم هست. ادوار جنبش دانشجویی در چنین بزنگاهی نقش مهمی در انتقال تجربهها و بیان نکات ضروری ایفا میکنند. «فرهیختگان» امروز با هفت تن از این فعالان از مجموعههای مختلف دانشجویی- که درطول دهه اخیر در دانشگاهها مشغول به فعالیت بودند- گفتوگویی داشته و از آنها خواسته دغدغههای خود را با اعضای کنونی تشکلها درمیان بگذارند.
در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید:
علی دهقان، دبیر اسبق دفتر اتحادیه انجمن اسلامی تحکیم وحدت: دو اولویت و چند پیشنهاد درباره ارتباط تشکلها با دولت جدید (لینک)
محمدرضا گلرومفرد، دبیر اسبق اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور: روند مطالبهگری تشکلها متوقف نشود؛ مواظب آفات محافظهکاری باشید (لینک)
متین منتظمی، دبیر سابق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان: گفتمان، ادبیات و عملکرد خودتان را متحول کنید (لینک)
محمدامین سلیمی، دبیر اسبق تبیین مواضع بسیج دانشجویی: توان اعضای تشکیلات را به لحاظ محتوایی حفظ کنید (لینک)
سارا عاقلی، دبیر سیاسی اسبق دفتر اتحادیه تحکیم وحدت: دولت جدید فصل امتحان و آزادگی جنبش دانشجویی انقلابی است (لینک)
سیدحسن موسویفرد، دبیر اسبق اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی: مراقب باشیم تا انحرافات گذشته جنبش دانشجویی تکرار نشود (لینک)
حسین زینلیان، دبیر اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان: مطالبات تشکلها از دولت با جریانسازی محقق میشود (لینک)