• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۶-۱۴ - ۰۸:۲۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
قالیباف در صحن مجلس:

گام اول تعامل قوا برداشته شد

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رای بالای نمایندگان به وزرای دولت گفت: گام اول در تعامل دولت و مجلس با روحیه خوب و با حسن نظر و همکاری برداشته شد.

گام اول تعامل قوا برداشته شد

به گزارش «فرهیختگان»، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی روز (یکشنبه ۱۴ شهریور) گفت: ابتدا از همکارانم در مجلس شورای اسلامی تشکر می کنم که در بررسی کابینه دولت سیزدهم با تلاش فراوان کاری فشرده و برنامه ریزی شده، برگی درخشان در کارنامه مجلس یازدهم ثبت کردند.

وی اظهار داشت: در یک برنامه ریزی منظم برای اولین بار تمام نمایندگان مجلس با تشکیل ۲۷۵ جلسه با همه وزرا در کمیسیون های تخصصی و فراکسیون ها به صورت مستقیم و چهره به چهره آشنا شدند که این امر نقش مهمی در شناخت دقیق تر نمایندگان از وزرای پیشنهادی ایفا کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین با عدم اجازه ورود افراد غیر مسئول امکان ایجاد حاشیه های معمولی که بعضاً در دوره های گذشته وجود داشت، از بین رفت و فضای امن برای رسیدگی به صلاحیت وزراء ایجاد شد و در نهایت در چند روز پرکار در محیطی منطقی و نظمی ویژه برای رأی اعتماد نهایی شد.

قالیباف تصریح کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تسریع درتشکیل کابینه با اعتقاد به اینکه رئیس جمهور مسئول اجرایی کشور است، با رأی حداکثری به تیم کاری رئیسی زمینه تشکیل دولت قوی را برای حل مسائل اساسی مردم ایجاد کردند.

وی گفت: ما معتقدیم گام اول برای تعامل دولت و مجلس به خوبی با حسن نظر و روحیه همکاری برداشته شد. اراده مجلس از روز نخست همین بود و ان شاءالله به همین ترتیب تداوم پیدا خواهد کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت در هفته ابتدایی مسئولیت با حضورهای میدانی، جدیت خود را در تشکیل دولت مردمی نشان دادند و روح امید را در جامعه دمیدند.

قالیباف تأکید کرد: ما به عنوان نمایندگان شریف مردم وظیفه خود می دانیم، از این شروع امیدآفرین تشکر کنیم و تأکید می کنیم در پیگیری مسائل اساسی مردم مخصوصا مواردی که در زندگی جاری مردم تأثیر مستقیم دارد مانند مقابله با آسیب های مرتبط با حوزه سلامت و معیشت ناشی از بیماری کرونا، قیمت ارز، حفظ ارزش پول ملی، تأمین کالاهای ضروری مردم با قیمت مناسب، ثبات اقتصادی، توجه به مناطق محروم در کنار دولت هستیم و آماده ایم نیازهای تقنینی دولت را در جهت مصالح مردم برآورده کنیم.

وی بیان کرد: برای کمک به دولت وظیفه نظارتی خود را همدلانه و دلسوزانه در جهت رصد و برطرف کردن نقاط ضعف احتمالی، انجام می‌دهیم. اتفاق مبارکی که در هفته گذشته صورت گرفت رهنمودهای بسیار مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیئت دولت بود که نقشه راه روشن را پیش روی دولت سیزدهم قرار داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: عمل به وعده ها همراه با تعیین روزشمار از رهنمودهای مهمی است که تجربه نشان می دهد می تواند علاوه بر امیدآفرینی در مردم، بخش های مختلف دولت را وادار به برنامه ریزی دقیق و قابل سنجش از پیشرفت کار کند.

قالیباف تصریح کرد: تأکید بر داشتن پیوست عدالت یکی دیگراز مهمترین فرازهای این نقشه راه بود که ما در مجلس شورای اسلامی نیز خود را مخاطب آن در تنظیم قوانین می دانیم و همانطور که در سال اول مجلس سعی کردیم به این مسئله توجه کنیم، تکلیف خود می دانیم با حساسیت و دقت بیشتر در قانونگذاری ها مخصوصاً در تصویب قانون بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه به آن توجه ویژه داشته باشیم.

وی یادآور شد: نگاه تحولگرایانه ایشان با تأکید بر عقلانیت در انقلابی گری، ترجیع بند مهمی بود که علاوه بر اینکه دولت وظیفه دارد در بازسازی مدیریت های اجرایی کشور آن را به کار ببندد، باید وصف العین تمام دستگاه‌ها و جریان های سیاسی، اجتماعی و رسانه ای قرار گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تحولات افغانستان محور دیگری است که اشاره به آن را لازم می دانم. تحلیل گران دنیا با سلیقه‌های مختلف فرار ذلیلانه ارتش امریکا از افغانستان را به عنوان نماد روشنی از افول قدرت بین المللی آمریکا تحلیل می کنند.

قالیباف اظهار داشت: همچنین امروز تجربه دولتمردان و افغانستان پیش روی همگان است. رها کردن کشور توسط دولت دست نشانده آمریکا در افغانستان و استقرار بی دردسر طالبان در سراسر آن کشور نتیجه نارضایتی گسترده از ۲۰ سال اشغالگری آمریکا و بی عملی دولت آمریکایی بود و به وضوح نشان داد که اعتماد برخی دولتمردان افغانستان نیز به آمریکا جهت به ارمغان آوردن پیشرفت امنیت برای کشورشان خطای راهبردی بود، به گونه ای که بعد از ۲۰ سال حاکمیت یک دولت آمریکایی علیرغم همه شعارها و تصورهای ایجاد شده نه تنها این کشور هیچ پیشرفت ملموسی در زیرساخت های اقتصادی و رفاه  عمومی نداشته است بلکه ابتدایی ترین نیاز یک جامعه مدنی یعنی امنیت نیز در این کشور تأمین نشده است.

وی گفت: با توجه به تحولات اخیر، ملت ایران بر حفظ حقوق دینی و انسانی مردم آن دیار از همه قوم ها، نژادها و مذاهب و برقراری امنیت سراسری و پایدار در کشور افغانستان تأکید دارند و نهایتاً اراده جمهوری اسلامی ایران همان اراده مردم افغانستان خواهد بود و ما به آینده همسایه عزیز خود امیدوار و حساس هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران مدافع مردم شریف افغانستان در مقابل تلاش های کشورهای سلطه گر خارجی به منظور ایجاد بی ثباتی و ناامنی خواهد بود و برنامه های آنها در این زمینه به دقت تحت اشراف قرار دارد.

قالیباف گفت: در پایان از همه عزاداران حسینی بابت برگزاری عزاداری پرشور حسینی با رعایت پروتکل های بهداشتی تشکر می کنم و از همه برای توفیق خدمت خالصانه و موثر التماس دعا دارم./ مهر

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

تضعیف جایگاه رئیس‌جمهور ضربه به ساختار قدرت ایران؛

دفاع از استعفای ظریف تخریب پزشکیان است

علی اکبری؛ خبرنگار:

بررسی کنش سیاسی ظریف

دردسرهای قهر و آشتی ظریف در سیاست داخلی؛

اصلاح‌طلبان رادیکال و اولین چالش پزشکیان

نه به رادیکالیسم در جست‌و‌جوی ایده؛

برداشت اول از کابینه پزشکیان در ۴ قاب

عطیه همتی، دبیر گروه نقد روز؛

با سهم‌خواهی رئیس‌جمهور را اذیت نکنید

محمدجعفر اسفندیاری، پژوهشگر علوم ارتباطات و رسانه: 

شمایل پزشکیان چگونه می‌تواند دولتش را سربلند کند؟

سیدجواد نقوی خبرنگار؛

سلطنت ترس و تحقیر ملی

مقاومت در میانه میدان جنگ فرسایشی؛

جنگ هیبریدی را ساده تصویرسازی نکنیم

پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم:

سهم پژوهش از GDP به‌صورت واقعی تخصیص داده شود

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد مطرح کرد؛

قهر با رشته‌ها و علوم جدید، مسائل اصلی وزارت علوم

پیشنهادهای یک عضو هیات علمی به دولت چهاردهم؛

قبل از نسخه نوشتن برای جامعه ایرانی به این ۱۲ بند فکر کنید

مجید شاکری، پژوهشگر مطرح کرد:

7 پیشنهاد برای سیاست‌های پولی و ارزی دولت

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

قصه فعلا نه، استفاده از غوغا سالاری

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار