• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۶-۱۲ - ۱۴:۴۲
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
رئیسی در جمع اهالی روستای مرزی ملاعلی:

مرزهای ایران با همسایگان باید مرز اقتصادی، تعامل و مبادله باشد

رییس جمهور گفت: مرزهای ایران با همسایگان باید مرز اقتصادی، تعامل و مبادله باشد تا بتواند به توسعه مناطق مرزی، ارتقای امنیت و بهبود معیشت و رفاه مرزنشینان منجر گردد.

مرزهای ایران با همسایگان باید مرز اقتصادی، تعامل و مبادله باشد

به گزارش «فرهیختگان»، رئیس جمهور روز جمعه و در دومین روز از سفر به استان سیستان و بلوچستان بلافاصله پس از ورود به زابل درحضوری از پیش اعلام نشده به میان مردم روستای ملاعلی در منطقه مرزی ایران و افغانستان رفت و با اهالی این روستای دورافتاده دیدار و گفت و گو کرد.

آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در این دیدار صمیمی از نزدیک خواسته ها و مشکلات مردم این روستا را شنید و در جمع آنان سخنرانی کرد.

رئیس جمهور همچنین به صورت هوایی از چاه نیمه های زابل و محدوده های مرزی این استان بازدید کرد.

آیت‌الله رئیسی طی سخنانی درجمع مردم  این روستای مرزی، گفت: حضور شما در این منطقه باعث حفظ و ارتقای امنیت منطقه است.

رئیس جمهور با بیان اینکه روستائیان کشور بیش از آنکه مصرف‌کننده باشند، تولیدکننده هستند، گفت: امروز اگر چه با کاهش نزولات آسمانی و کمبود آب مواجه هستیم، اما شما مردم نشان دادید با سختکوشی و ابتکار عمل می‌توانید از همه تهدیدها، فرصت‌ بسازید.

دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه با همت و دست توانای شما و خدمتگزاری مدیران می‌شود تهدید مشکل کمبود آب را حل کرد، اظهار داشت: قبل از سفر به سیستان و بلوچستان جلسه‌ای با مسئولین مربوطه داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که چند راهکار برای رفع مشکل کمبود آب منطقه وجود دارد.

وی افزود: در این سفر مسأله آب را به عنوان یک موضوع محوری دنبال می‌کنیم و تصمیم گرفته‌ایم از چاه‌نیمه‌ها به عنوان یک ظرفیت در دسترس استفاده کرده و با راهکارهای موجود، سطح بهره‌وری از آنها را ارتقا دهیم.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: راهکار دوم توسعه استفاده از منابع آب ژرف است که در این منطقه آغاز شده و می‌توان به صورت گسترده‌تر از آن استفاده کرد و این یک راهکار ماندگار برای استفاده از این امکان خدادادی است که خداوند متعال در این منطقه قرار داده است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این راهکارها بر مبنای استفاده از ظرفیت‌ها و امکاناتی است که در منطقه وجود دارد. ظرفیت‌هایی هم هست که در منطقه قرار ندارد، اما امکان استفاده از آن وجود دارد و البته مقداری زمان‌بر است. می‌توان از طریق دریای عمان با لوله‌کشی و حفر کانال، آب را به منطقه انتقال داد که اجرای این راهکار به زمان بیشتری نیاز دارد اما قابل دستیابی است و به عنوان طرح‌های بلندمدت در دست اقدام می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

دکتر رئیسی در ادامه بازارچه‌های مرزی را از دیگر ظرفیت‌های اقتصادی منطقه برشمرد و گفت: دستگاه‌های مسئول باید برای ایجاد و رونق این بازارچه‌ها، تدبیر کنند. استاندار، دستگاه‌های مسئول و گمرکات باید در نقطه مرزی ضوابط و مقررات لازم را وضع و اعلام کنند تا تبادلات مرزی بین مرز‌نشینان ایران و افغانستان رونق گرفته و به بهبود وضعیت اقتصادی مردم دو طرف مرز کمک کند.

رییس جمهور افزود: مرزهای ایران با همسایگان باید مرز اقتصادی، تعامل و مبادله باشد تا بتواند به توسعه مناطق مرزی، ارتقای امنیت و بهبود معیشت و رفاه مرزنشینان منجر گردد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسئولان استانی باید  سریع‌تر نسبت به ساماندهی وضعیت بازارچه‌ها و تبادلات مرزی اقدام کنند و مبادلات مرزنشینان را مورد حمایت قرار دهند، اضافه کرد: این موضوع باید در راستای حمایت از وضعیت خانواده‌های محترمی که با وجود مشکل کمبود آب روستا را ترک نکردند، هر چه سریع‌تر به سرانجام برسد تا انگیزه‌های روستانشینان برای ماندن در روستا تقویت شده و از مهاجرت و حاشیه‌نشینی جلوگیری شود.

آیت‌الله رئیسی فعال کردن و رونق بخشیدن به اقتصاد روستاها را یکی از برنامه‌های محوری دولت سیزدهم عنوان کرد و اظهار داشت: اقتصاد روستایی یک کارخانه بزرگ تولیدی است که تمام مردم از تولیدات آن بهره می‌برند. به هیچ وجه نباید اجازه دهیم فعالیت این کارخانه عظیم تولیدی در کشور کند شده یا تعطیل شود. تحقق این هدف با دستان توانای شما مردم که نشان دادید هر جا وارد صحنه شدید، خوش درخشیدید، ممکن است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مهم‌ترین سرمایه شما مردم حب به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و خون مطهر شهیدانی است که  همه جای این کشور مزین به نام و تصویر آنهاست، تصریح کرد: دختران و پسران متعهد و توانمند این سرزمین بهترین سرمایه‌های توسعه کشور هستند که هم در عرصه تحصیل حائز بهترین مدارج علمی می‌شوند و هم وقتی وارد عرصه تولید می‌شوند، بهترین تولیدکنندگان هستند.

دکتر رئیسی با ابراز امیدواری به اینکه با یک حرکت جمعی و با کمک تک تک مردم و با مساعدت استاندار و مسئولین تلاش متفاوتی نسبت به قبل برای پیشرفت منطقه آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: با همت و دست توانای شما دختران و پسران، مردان و زنان، پیران و جوانان، آینده این منطقه آینده‌ای بسیار روشن خواهد بود. ان‌شاالله به عنوان سربازان میدان با هدایت‌ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری، وضعیت متفاوتی را در همه مناطق بویژه در منطقه سیستان و بلوچستان رقم خواهیم زد.

رئیس جمهور گفت: با همت شما مردم و با مدد الهی بر همه تنگناها و محدودیت‌های منطقه، چه مشکلات طبیعی و چه مشکلاتی که در اثر محرومیت‌های تاریخی در این منطقه بوجود آمده، غلبه خواهیم کرد.

* نویسنده: مرتضی قنبری، خبرنگار

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار