• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۶-۰۷ - ۰۱:۵۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
جو بایدن در دیدار با نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی بر تعهد آمریکا برای تامین امنیت صهیونیست‌ها تاکید کرد

دولت آمریکا؛ همان دولت ترامپ

بنت قرار بود روز پنجشنبه با بایدن دیدار کند اما به‌دلیل حمله انتحاری در فرودگاه کابل، این دیدار یک روز عقب افتاد و در شامگاه جمعه به وقت تهران برگزار شد. در جریان این دیدار، بنت به بایدن راهبردی را ارائه داده که براساس آن آمریکا بتواند ایران را هم در زمینه هسته‌ای و هم منطقه‌ای متوقف کند.

دولت آمریکا؛ همان دولت ترامپ

 50دقیقه دیدار با دو محور؛ یکی «امنیت رژیم‌صهیونیستی» و دیگری مقابله با آنچه «تهدیدات ایران» خوانده می‌شود. این کلیت نخستین دیدار نفتالی بنت، نخست‌وزیر دوره‌ای رژیم‌صهیونیستی با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بود. بنت قرار بود روز پنجشنبه با بایدن دیدار کند اما به‌دلیل حمله انتحاری در فرودگاه کابل، این دیدار یک روز عقب افتاد و در شامگاه جمعه به وقت تهران برگزار شد. در جریان این دیدار، بنت به بایدن راهبردی را ارائه داده که براساس آن آمریکا بتواند ایران را هم در زمینه هسته‌ای و هم منطقه‌ای متوقف کند. اگرچه در جریان این دیدار  نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی جزئیات این راهبرد را اعلام نکرد و گفت «به‌طور خصوصی» با بایدن صحبت خواهد کرد اما این را گفت که طرحش «برای مهار ایران برای مذاکره» است و هدف از طرحش «متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران و ممانعت از گسترش حضور آن در منطقه» است. او یکشنبه هفته گذشته در جلسه کابینه  گفته بود  به بایدن خواهد گفت اکنون زمان آن است که «ایرانی‌ها را متوقف کنیم و به آنها برای ورود مجدد به توافق هسته‌ای که زمان آن منقضی شده است، طناب نجات ندهیم.» اظهارنظر بنت نشان می‌دهد به‌طور قطع، در راهبرد پیشنهادی او ذیل مخالفت با بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای صورت گرفته و او در همین چارچوب نیز راهبرد طراحی کرده است. اگرچه بنت این راهبرد را خصوصی به بایدن اعلام کرده است اما «باراک راوید» خبرنگار صهیونیستی پایگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» در گزارشی به‌نقل از «مقامات اسرائیلی» نوشت  راهبرد ارائه‌شده توسط بنت به بایدن شامل «مقابله با ایران با استفاده از ترکیبی از اقدامات کوچک بسیار در چندین جبهه –نظامی و دیپلماتیک– به‌جای یک ضربه سنگین است.» این مقامات این راهبرد را «مرگ با هزار زخم» خوانده‌اند. در این راهبرد، کشور متخاصم از تمام ابزار ممکن ازجمله عملیات علیه تاسیسات دولتی و غیردولتی، تخریب سیلوهای گندم، بانک‌ها، سیستم دفاعی و تاسیسات هسته‌ای، سیستم آبرسانی و برق‌رسانی برای تحت‌فشار گذاشتن کشور هدف در دستورکار خود قرار می‌دهد.

بنت درباره جزئیات راهبرد خود اطلاعاتی ارائه نکرده است اما آنچه او به کاخ‌سفید برده، در دستورکار دولت باراک اوباما و دونالد ترامپ بود اما دولت اوباما درنهایت ناچار به توافق با ایران شد و دولت ترامپ نیز در حسرت دستیابی به توافق باقی ماند. البته در سال‌های گذشته و با توجه به تقویت قدرت بازدارندگی ایران، تهران در برابر ماجراجویی‌های آمریکا و متحدانش در منطقه تماشاچی نبوده است. هلاکت جاسوسان صهیونیست در اربیل عراق و حوادثی که برای کشتی‌های صهیونیست‌ها اتفاق می‌افتد به‌نوعی پاسخ به همین ماجراجویی‌ها بوده است. اساسا اگر دشمن صهیونیستی و حامی آمریکایی‌اش پاسخ متناسب با اقدامات‌شان را دریافت نمی‌کردند، به رفتارهایشان ادامه می‌دادند. علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی که به زبان فارسی و عبری منتشر کرد نیز به این موضوع اشاره‌ای داشت. او نوشت: «تاکید بر استفاده از «گزینه‌های دیگر» علیه ایران، ضمن آنکه تهدید غیرقانونی یک کشور دیگر است، حق جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی متقابل علیه «گزینه‌های در دسترس» را تثبیت می‌کند.»

  بایدن و تعهد به امنیت تل‌آویو

نویسنده صهیونیست اکسیوس در گزارش خود نوشته است بنت از دو اظهارنظر بایدن بسیار خرسند شد. نخست اینکه، ایران در دوران ریاست‌جمهوری بایدن به تسلیحات هسته‌ای دست نخواهد یافت و دوم، اگر دیپلماسی با ایران شکست بخورد، بایدن آمادگی بررسی سایر گزینه‌ها را دارد: «دو تیم درخصوص تهدید ایران و تعهد ما به ضمانت اینکه ایران هرگز قادر به توسعه تسلیحات هسته‌ای نخواهد بود، مذاکره خواهند کرد... ما اولویت را به دیپلماسی می‌دهیم، ببینیم به کجا می‌رسیم. اما اگر دیپلماسی با شکست روبه‌رو شود، آماده‌ایم به گزینه‌های دیگر روی بیاوریم.» بایدن اشاره بیشتری دراین‌باره نکرد و جن ساکی، سخنگوی کاخ‌سفید نیز در پاسخ به این سوال که بایدن درحال بررسی چه گزینه‌های دیگری است از اظهارنظر خودداری کرد. بایدن تقریبا همان مطالباتی را از ایران دارد که دولت پیشین آمریکا داشت. بایدن همانند ترامپ به‌دنبال افزایش محدودیت‌های هسته‌ای ایران و گشودن باب مذاکرات منطقه‌ای و موشکی است اما برای دستیابی به این هدف لازم نمی‌بیند همانند ترامپ از تئوری «مرد دیوانه» بهره بگیرد. در این دیدار بایدن از «تعهد تزلزل‌ناپذیر ایالات‌متحده به امنیت اسرائیل» و همچنین از تعهد آمریکا برای تجدید تجهیزات سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین -که ظرفیت‌های آن در جنگ ۱۱روزه ماه می با حماس در غزه به‌شدت مصرف شد- سخن گفت تا بنت پس از دیدار با بایدن این دیدار را «ممتاز» توصیف کند و بگوید که احساس می‌کند او و بایدن از دیرباز یکدیگر را می‌شناسند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار