رئیس سابق دانشگاه صنعتی‌شریف:
به‌روزرسانی محتوای آموزشی و متناسب‌سازی با نیازهای کشور و از همه مهم‌تر عملیاتی‌سازی آنها باید به‌عنوان اولویت‌های اصلی وزیر علوم در عرصه آموزش باشد. متاسفانه آزمایشگاه و کارگاه امروزه در عرصه آموزش دانشگاهی به فراموشی سپرده شده و دانشجویان صرفا مباحث تئوری را آن هم با کیفیت نه‌چندان قابل قبول پشت‌سر می‌گذرانند و حتی پایان‌نامه‌شان را هم جدی نمی‌گیرند.
  • ۱۴۰۰-۰۶-۰۷ - ۰۲:۲۸
  • 00
رئیس سابق دانشگاه صنعتی‌شریف:
برای حفظ توان تولیدات علمی، واکسیناسیون دانشجویان در اولویت قرار گیرد
برای حفظ توان تولیدات علمی، واکسیناسیون دانشجویان  در اولویت قرار گیرد

رضا روستاآزاد، رئیس سابق دانشگاه صنعتی‌شریف با تاکید بر اینکه قطعا وزیر علوم با انتخاب معاونان خود باید در 4 حوزه آموزش، پژوهش، دانشجویی و فرهنگی کارهای اساسی را انجام دهد، گفت: «مهم‌ترین کاری که وزیر باید در حوزه آموزش انجام دهد، این است که آموزش‌های دانشگاهی را موثر کرده تا بتواند نیاز کشور را برطرف کند. یعنی اگر فردی با مدرک لیسانس از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود، جامعه به تخصص آن نیاز داشته و فرد نیز به‌راحتی جذب بازار کار شود. درحالی که امروز چنین شرایطی را شاهد نیستیم و بیکاری فارغ‌التحصیلان مشکلات جدی را در ارتباط با آینده آنها ایجاد کرده است.»  او ادامه داد: «به‌روزرسانی محتوای آموزشی و متناسب‌سازی با نیازهای کشور و از همه مهم‌تر عملیاتی‌سازی آنها باید به‌عنوان اولویت‌های اصلی وزیر علوم در عرصه آموزش باشد. متاسفانه آزمایشگاه و کارگاه امروزه در عرصه آموزش دانشگاهی به فراموشی سپرده شده و دانشجویان صرفا مباحث تئوری را آن هم با کیفیت نه‌چندان قابل قبول پشت‌سر می‌گذرانند و حتی پایان‌نامه‌شان را هم جدی نمی‌گیرند.»  رئیس سابق دانشگاه صنعتی‌شریف به مقوله پژوهش اشاره و تصریح کرد: «وزارت علوم باید کارهای پژوهشی را متناسب با نیاز کشور کرده تا این فعالیت‌ها منجر به نتیجه شود. باید مسیر به‌گونه‌ای باشد که دانشجوی دکتری بتواند از کنار پایان‌نامه، به شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری رسیده و حاصل تحقیقات خود را به مرحله اجرا برساند. همچنین باید تعامل خوبی با معاونت علمی ریاست‌جمهوری صورت گیرد.»

روستاآزاد با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات بزرگ ما این است که بسیاری از دانشجویان ما از همان روز اول ورود به دانشگاه به‌دنبال مهاجرت از ایران هستند، تصریح کرد: «این مقوله از لحاظ فرهنگی بسیار خطرناک و باعث بیهوده شدن بخش زیادی از زحمات در جامعه دانشگاهی می‌شود، به همین دلیل وزیر علوم باید در عرصه معاونت فرهنگی برنامه‌هایی را داشته باشد تا دانشجو بتواند در معرض علایق مذهبی و ملی قرار گیرد. از سوی دیگر وزیر علوم باید در بدنه دولت، جذب نخبگان را در بخش‌های مختلف کشور پیگیری کند.»

او گفت: «درست است که امروز به‌دلیل کرونا و عدم‌حضور دانشجویان، نیازهایی مانند خوابگاه و غذا با کاهش روبه‌رو شده، اما در این حوزه مساله اصلی این است که واکسیناسیون دانشجویان به‌ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی دنبال شود؛ چراکه حضور دانشجو برای پیشبرد برنامه‌های پژوهشی مساله واجبی است و باید پیش از پایان تابستان این مقوله به اتمام رسیده باشد تا بتوان توان تولید محصولات علمی را در کشور حفظ کرد.»

رئیس سابق دانشگاه صنعتی‌شریف با اشاره به برنامه‌های ارائه شده توسط وزیر خاطرنشان کرد: «به‌طور کلی می‌گویم که در کشور ما برنامه‌نویسی آن طور که باید نهادینه نشده و برنامه‌ها معمولا یک پیش‌لیست از آرزوها تلقی می‌شود. از این رو نه در ارتباط با وزرا، بلکه در همه بخش‌ها، برنامه به معنی واقعی وجود ندارد.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰