• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۶-۰۲ - ۰۰:۵۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
انتقال ستاره استقلال به امارات و بازتاب‌های آن؛ قایدی راه کریمی و نکونام را می‌رود؟

نیمار آسیا در قلعه شوالیه‌ها

باشگاه الاهلی موفق شد موانع موجود برای امضای قرارداد با مهدی قایدی را رفع کند و سرانجام با باشگاه ایرانی به توافق رسید. حالا نیمار آسیا در قلعه شوالیه‌ها حضور دارد. این تیم دومین باشگاه پرافتخار فوتبال امارات است که در 51 سال فعالیت خود توانسته 7 قهرمانی لیگ، 10 جام ریاست‌جمهوری امارات، 5 سوپرجام این کشور و 5 جام اتحادیه را بالای سر ببرد.

نیمار آسیا در قلعه شوالیه‌ها

سیامک خاجی، روزنامه‌نگار: سرانجام پس از چند روز اخبار ضدونقیض درباره لژیونر شدن یکی از مهم‌ترین استعدادهای سال‌های اخیر فوتبال ایران، جدایی مهدی قایدی از استقلال قطعی شد و این بازیکن جوان و آینده‌دار رسما به باشگاه شباب الاهلی امارات پیوست. قایدی حالا دومین ایرانی این باشگاه اماراتی محسوب می‌شود و قرار است در فصل جدید این رقابت‌ها که پنجشنبه گذشته هفته نخست آن انجام شد، هم‌بازی احمد نوراللهی، هافبک سابق پرسپولیس شود که او هم به‌تازگی قرارداد همکاری با این باشگاه را امضا کرده است.

 از سقوط یا قهرمانی

قایدی که 4 سال گذشته را با پیراهن استقلال بازی می‌کرد در این پنجره نقل‌وانتقالات تصمیم گرفت لژیونر شود تا ادامه فوتبالش را در سایر کشورها دنبال کند و شاید به‌زودی او را نیز در فوتبال اروپا ببینیم. سایت اماراتی «اسپورت فور آل» در این‌باره نوشت: «باشگاه الاهلی موفق شد موانع موجود برای امضای قرارداد با مهدی قایدی را رفع کند و سرانجام با باشگاه ایرانی به توافق رسید. حالا نیمار آسیا در قلعه شوالیه‌ها حضور دارد.»

این تیم اماراتی در سال 1970 و با نام الاهلی تاسیس شد و در سال 2017 با ادغام دو باشگاه دبی CSC و الشباب با نام شباب الاهلی به فعالیت خود ادامه داد. این تیم دومین باشگاه پرافتخار فوتبال امارات است که در 51 سال فعالیت خود توانسته 7 قهرمانی لیگ، 10 جام ریاست‌جمهوری امارات، 5 سوپرجام این کشور و 5 جام اتحادیه را بالای سر ببرد. شباب الاهلی در آخرین رده‌بندی بهترین تیم‌های باشگاه فوتبال دنیا رده هفتم آسیا و صد و دهم دنیا را در اختیار داشته است. پس از تاسیس این باشگاه تنها 4 سال طول کشید تا الاهلی نخستین قهرمانی خود در لیگ امارات را تجربه کند. این تیم در آن زمان دو بازیکن ایرانی نیز در ترکیب خود داشت؛ حسن روشن و حسن نظری که در موفقیت‌های این باشگاه نقش مهمی داشتند. عملکرد خوب آنها در طول نیم‌قرن فعالیت باعث شده به یکی از محبوب‌ترین باشگاه‌های اماراتی تبدیل شوند و البته این تیم سقوط به دسته پایین‌تر را نیز تجربه کرده است. در فصل 96-1995 این تیم نمایش خوبی در لیگ نداشت و در طول مسابقات خطر سقوط را حس می‌کرد. در هفته پایانی آنها تنها به یک تساوی برابر الشباب نیاز داشتند تا در لیگ بمانند اما این بازی را باختند تا هم حریف قهرمان شود و هم این تیم راهی دسته پایین شود. با تغییر مالکیت این باشگاه، آنها با کمک شیخ‌حمدان آل‌مکتوم، ولیعهد آن زمان دبی توانستند دوباره به سطح نخست فوتبال امارات برگشته و روزهای درخشانی را در فوتبال این کشور برای خود رقم بزنند. الاهلی باز هم سراغ ستاره‌های فوتبال ایران رفت و این‌بار علی کریمی را به خدمت گرفت. کریمی که 4 سال در این باشگاه عضویت داشت توانست در فصل 04-2003 عنوان آقای گلی لیگ امارات و همچنین در سال 2004 عنوان مرد سال فوتبال آسیا را نیز به دست آورد.

الاهلی با کریمی نتوانست قهرمان لیگ شود؛ اما سرانجام در سال 2006 چهارمین قهرمانی‌اش در لیگ این کشور را جشن گرفت. آنها در سال‌های 2009، 2014 و 2016 نیز سه‌بار دیگر به این افتخار دست پیدا کردند و حالا امسال امیدوارند تا با درخشش دو ستاره ایرانی خود دوباره بر بام فوتبال امارات قرار گرفته و همچنین حضوری پرقدرت در فصل بعدی رقابت‌های لیگ قهرمانان داشته باشند. الاهلی علاوه‌بر سه بازیکنی که نام برده شد، چند لژیونر ایرانی دیگر ازجمله جواد کاظمیان، مهرزاد معدنچی، فرهاد مجیدی و میلاد میداوودی را نیز در سال‌های دور به خدمت گرفته است.

 قدرت اصلی فوتبال امارات

شباب الاهلی فصل پیش در رده سوم رقابت‌های لیگ امارات قرار گرفت اما با قهرمانی در مسابقات پرزیدنت کاپ این کشور توانست به‌همراه الجزیره که قهرمان لیگ امارات شده بود، دو سهمیه مستقیم این تیم در مرحله گروهی لیگ قهرمانان را کسب کند و دو تیم بنی‌یاس و الشارجه راهی دیدارهای پلی‌آف خواهند شد. هدایت این تیم را از میانه‌های فصل پیش مهدی علی، سرمربی 56ساله و ایرانی‌الاصل اماراتی برعهده گرفت و موفق شد شباب الاهلی را به قهرمانی در سوپرجام و همچنین جام اتحادیه برساند. علی با فتح جام ریاست‌جمهوری این کشور در مدت کوتاهی سومین قهرمانی را نیز با این تیم جشن گرفت تا مدیران این تیم برای فصل جدید هم به او اعتماد کرده و رهبری تیم خود را به او بسپارند.

این باشگاه علاوه‌بر قایدی و نوراللهی، سه لژیونر دیگر نیز در ترکیب تیم خود دارد. کارلوس ادواردو، هافبک برزیلی که فصل پیش هم در این باشگاه حضور داشت به‌همراه گیرمه بالا که به‌تازگی راهی این تیم شده و عادل الچادلی یمنی دیگر بازیکنان خارجی این تیم هستند. شباب البته در تیم زیر 21ساله‌های خود نیز دو برزیلی به نام‌های ایگور خسوس و یوری سزار را در اختیار دارد که درصورت نیاز می‌تواند آنها را نیز به جمع نفرات خود اضافه کند. عزیز گانیف ازبکستانی نیز در لیست این باشگاه دیده می‌شود اما فعلا به‌دلیل مصدومیت از جمع نفرات تیم کنار گذاشته شده است.

با وجود خرید قایدی از استقلال به نظر می‌رسد هنوز خریدهای این تیم اماراتی به پایان نرسیده و این باشگاه در تلاش است یک مهاجم برزیلی به نام ادواردو را نیز به ترکیب خود اضافه کند تا مثلث تهاجمی این تیم متشکل از لژیونرهای خارجی باشد و تیمی قدرتمند را برای حضور در فصل جدید لیگ راهی میدان کند. رسانه‌های اماراتی از این تیم به‌عنوان یکی از مدعیان اصلی قهرمانی در لیگ یاد می‌کنند و معتقدند با حضور دو بازیکن ملی‌پوش فوتبال ایران، شباب می‌تواند یکی از شانس‌های اصلی کسب عنوان قهرمانی باشد. این تیم فردا و در هفته دوم رقابت‌های لیگ به مصاف عجمان خواهد رفت و احتمالا قایدی نخستین حضور رسمی خود با پیراهن قرمز رنگ جدیدش را در این مسابقه تجربه خواهد کرد. سایت اسپورت‌نیوز امارات درباره انتقال مهدی قایدی به شباب الاهلی این‌چنین می‌نویسد: «بالاخره رفتن مهاجم 22ساله تیم استقلال ایران به شباب الاهلی رسمی شد و این بازیکن برای 5 فصل بعدی در لیگ امارات توپ خواهد زد. حالا قدرت این تیم اماراتی بیش از پیش افزایش یافته است و می‌توان آنها را یکی از قوی‌ترین باشگاه‌های عربی درحال حاضر دانست. این تیم در فصل جدید لیگ امارات یک مدعی جدی است و می‌تواند به کسب هشتمین قهرمانی خود در این رقابت‌ها امید زیادی داشته باشد. آنها همچنین در فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا حاضر هستند و در چنین شرایطی می‌توانند در این تورنمنت هم یکی از مدعیان جدی حضور در مراحل پایانی باشند. در این دوره از مسابقات دو تیم اماراتی توانستند جواز حضور در دور حذفی را کسب کنند و با توجه به رویارویی آنها برابر هم، قطعا یکی از آنها به یک‌چهارم نهایی خواهد رسید. شباب الاهلی با قدرت برای حضوری موفق در دوره بعدی این تورنمنت آماده می‌شود و نفرات خوبی را به ترکیب خود اضافه کرده است.»

 لژیونرهای موفق در امارات

لیگ امارات زمانی یکی از محبوب‌ترین مقصدها برای بازیکنان ایرانی بود؛ تعداد زیادی از بازیکنان ایرانی به امید کسب درآمد بیشتر و حتی حضور در فوتبال اروپا پس از درخشش در این مسابقات راهی این کشور می‌شدند. البته پس از تغییر نام این رقابت‌ها به اسم جعلی که سال‌ها نیز برقرار بود، حضور لژیونرهای ایرانی در این مسابقات ممنوع شد. امسال اما این لیگ قراردادی با یک اسپانسر جدید امضا کرد و نام لیگ ادنوک را برای خود انتخاب کرد تا مانع اصلی برای حضور بازیکنان ایرانی در این کشور برطرف شود.

پس از این اتفاق به‌‌سرعت دو بازیکن ایرانی راهی باشگاه‌های این کشور شدند و احتمالا به‌زودی شاهد حضور تعداد بیشتری از لژیونرهای ایرانی در امارات خواهیم بود. ستاره‌های زیادی سابقه بازی در فوتبال امارات را دارند؛ اما کمتر بازیکنی از این جمع توانسته مستقیما از این لیگ راهی باشگاه‌های اروپایی شود. علی کریمی یکی از شاخص‌ترین این نفرات بود که توانست پس از چند سال بازی در لیگ امارات به بایرن‌مونیخ ملحق شود و چند سالی در فوتبال آلمان بازی کرد.

کریم باقری دیگر بازیکنی بود که از تیم‌های اماراتی راهی اروپا شد. باقری که البته پیش از حضور در النصر امارات سابقه بازی در آرمینیا بیلفلد را داشت پس از بازی در این تیم اماراتی دوباره راهی قاره سبز شد تا این‌بار پیراهن چارلتون اتلتیک را به تن کند که چندان هم موفق نبود.

برای جواد نکونام نیز که در فوتبال ایران نامی برای خود دست‌وپا کرد و راهی امارات شد، بازی در دو تیم الوحده و الشارجه باعث شد بتواند بهتر با شرایط بازی در تیم‌های خارجی آشنا شده و پس از آن راهی لالیگا شود تا برای اوساسونا بازی کند. به جز این موارد اندک سایر لژیونرهای ایرانی شاغل در فوتبال امارات اکثرا پس از مدتی بازی در این کشور دوباره به لیگ ایران برگشتند تا فوتبال خود را در کشور خود دنبال کنند.

قایدی پس از اللهیار صیادمنش و مجید حسینی، سومین بازیکن جوان و آینده‌دار استقلال است که در سال‌های اخیر راهی تیم‌های خارجی شده است. دو بازیکن قبلی با توجه به اینکه در آن زمان حضور بازیکنان ایرانی در امارات ممنوع بود راهی لیگ ترکیه شدند و شاید خوش‌شانس بودند که به‌دلیل این محدودیت حضور در فوتبال ترکیه را انتخاب کردند. حسینی که در مسیر پیشرفت قرار داشت در ترابزون‌اسپور درخشش قابل‌قبولی داشت اما امسال راهی کایسری‌اسپور شده و به نظر نمی‌رسد این انتقال قدمی مثبت برایش باشد. اما صیادمنش پس از حضور در فنرباغچه فصل پیش به لیگ اوکراین رفت و پس از درخشش در ترکیب زوریای این کشور حالا مشتریان زیادی از سراسر اروپا دارد و یکی از جوانان مستعد و آینده‌دار در فوتبال این قاره محسوب می‌شود. باید دید قایدی درنهایت کدام مسیر را درپیش خواهد گرفت و آیا می‌تواند همانند ستاره‌های فوتبال ایران جایگاهی برای خود در تیم‌های مطرح اروپایی پیدا کند یا به حضور در لیگ نه‌چندان معتبر امارات و کسب درآمد در این کشور اکتفا خواهد کرد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار