• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۴-۲۷ - ۰۸:۲۶
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
قالیباف در صحن مجلس:

تدابیر ویژه‌ای برای برخورد با دلالی انرژی اندیشیده شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند بحران برق با برخی اقدامات کوتاه مدت کنترل شده است اما باید برای برخورد با رانت‌خواری و دلالی انرژی تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.

تدابیر ویژه‌ای برای برخورد با دلالی انرژی اندیشیده شود

 به گزارش «فرهیختگان»، محمدباقر قالیباف در ابتدای جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت امام محمدباقر(ع)  به ملت ایران و محبان ایشان، گفت: در دو هفته گذشته و با تعطیلی جلسات صحن علنی که عموم نمایندگان به پیگیری مشکلات مردم ایران در حوزه‌های انتخابیه مبادرت می‌ورزیدند، اقدامات مهمی در مجلس برای حل مشکلات مردم صورت گرفت که گزارش کوتاهی از این اقدامات را به اطلاع مردم عزیز می‌رسانم.

وی افزود: قطعی‌های مکرر و بدون برنامه برق در هفته‌های گذشته ادامه پیدا کرد و علاوه بر آنکه جریان زندگی مردم را دچار اختلال جدی کرد، باعث شد بسیاری از کسب و کارها نیز در تمام سطوح با مشکلات جدی و بعضاً ضرر و زیان‌های هنگفت مواجه شوند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی با محوریت کمیسیون انرژی موضوع خاموشی‌ها را پیگیری کرد و به واسطه برخی اقدامات فوری و البته اهتمام مسئولان اجرایی در این زمینه، مشکل خاموشی‌ها تا حدی در کوتاه مدت کاهش یافت.

قالیباف ضمن تشکر از اقدامات اثربخش اعضای کمیسیون انرژی و تلاش‌های اعضای کمیسیون‌های صنایع و معادن و امنیت ملی تأکید کرد: نظارت بر استمرار این فعالیت‌ها تا آخرین روز فعالیت دولت مستقر، ضروری و خواسته به‌حق مردم است.

دولت برای جلوگیری از رانت‌خواری و دلالی انرژی تدابیر ویژه‌ای بیاندیشد

وی تصریح کرد: هر چند بحران برق با برخی اقدامات فوری در کوتاه‌مدت مدیریت شده ولی این راضی شدن به تسکین مقطعی، خلاف دوراندیشی است و باید به طور ویژه برای حل ریشه‌ای مشکل کمبود عرضه برق بخصوص بحث رانت‌خواری و دلالی انرژی تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش شیوع کرونا در هفته‌های اخیر، گفت: مدیریت کرونا و بخصوص برنامه‌ریزی دقیق و شفاف برای واکسیناسیون گروه‌های سنی و شغلی مختلف بسیار مهم است. شیوع پیک پنجم کرونا بخصوص در جنوب و جنوب شرق کشور علاوه بر زحمات مضاعفی که بر دوش کادر درمان گذاشت، سختی‌های فراوانی برای مردم به وجود آورد.

قالیباف گفت: رواج، افزایش قدرت انتقال و تشدید عوارض این ویروس، لزوم تسریع در واکسیناسیون را بیش از گذشته مطرح کرده است. اعضای کمیسیون بهداشت و درمان اقدامات مهمی برای ایفای وظیفه نظارتی مجلس در مدیریت موج جدید شیوع کرونا و پیگیری روند تولید، توزیع و تزریق واکسن‌های داخلی به عمل آوردند و با محوریت کمیسیون بهداشت و اهتمام مسئولان اجرایی، اقدامات مؤثری برای برگرداندن نظم و آرامش به مراکز تزریق واکسن انجام شده تا از کرامت مردم ایران حفاظت و حراست شود.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در روزهای اخیر شاهد بهبود روند واکسیناسیون بخصوص افزایش نظم مراکز تزریق واکسن بوده‌ایم و امیدواریم این وضعیت تداوم و بهبود یابد.

مسئولان آمار دقیق درباره روند واردات، تولید و تزریق واکسن ارائه کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان اجرایی باید در هر سطحی به صورت شفاف درباره روند واردات، تولید و تزریق واکسن، آمار و اطلاعات دقیق به مردم ارائه کنند و از ارائه هر گونه آمار و اخبار غیرقطعی یا اطلاعات برآمده‌ از حدس‌های غیردقیق بپرهیزند تا مردم به اشتباه نیفتند.

قالیباف با اشاره به بحران کمبود آب در خوزستان، گفت: گلایه‌های مردم به حق استان خوزستان موضوع دیگری بود که برای رسیدگی به آن، رئیس کمیسیون انرژی مأموریت یافت با نظارت میدانی از نزدیک ابعاد مسئله را بررسی و موضوع را پیگیری کند.

وی ادامه داد: با همت نمایندگان استان خوزستان و اعضای کمیسیون انرژی، موضوعاتی مثل افزایش ظرفیت خروجی سد کرخه و دز، تأمین آب پایین‌دست در دشت آزادگان، مشکلات دامداران و کشاورزان، تأمین مالی فعالیت‌های مرتبط با تأمین آب شرب، تأمین آب مورد نیاز برای دام و پرداخت خسارت‌های کشاورزان که پیش از این مورد تصویب قرار گرفته بود، مهم‌ترین اقدامات نظارتی مجلس بود که مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت. 

برنامه هفتم توسعه باید دقیق، عملیاتی و قابل ارزیابی باشد

وی گفت: امیدواریم  با ادامۀ اقدامات ، مشکل مردم  به طور کامل رفع شود. همچنین لازم به ذکر است که پیگیری‌ فوری رئیس دستگاه قضا برای حل مشکلات آب در استان خوزستان و رفع دغدغه‌های مردم از اقدامات مثبت و ارزشمند روزهای اخیر بود که نقش قابل توجهی در افزایش هماهنگی‌ها و بسیج ظرفیت‌های هر سه قوه برای حل مشکلات مردم داشت.

قالیباف افزود: فعالیت مهم دیگری که  در روزهای اخیر در مجلس بی وقفه و به طور منظم در حال پیگیری است، موضوع حساس  و تاثیرگذار تدوین برنامۀ هفتم توسعه است که با حضور نمایندگان ، اساتید دانشگاه  و جمع کثیری از  متخصصان و مسئولان در حال برگزاری است.

وی تاکید کرد: هدف مجلس یازدهم آن است که  برنامۀ هفتم توسعه، برنامه‌ای دقیق، عملیاتی   قابل ارزیابی باشد و  با تلاش‌های صورت گرفته ان شاء الله  برنامۀ هفتم، برنامه ای متفاوت از  برنامه‌های قبلی خواهد بود  و نقش موثری  در هدایت مجموعۀ دستگاه‌های نظارتی، سیاستگذار و اجرایی برای توسعۀ همه جانبه و پایدار ایران عزیز خواهد داشت.

قالیباف افزود: اقدامات مهم دیگری همچون بررسی لایحه مهم و ضروری رتبه‌بندی معلمان، پیگیری روند توزیع نهاده‌های دامی دپو شده، نظارت میدانی از استان‌ها، بررسی موانع و ایرادات قانون حمایت از معلولان، بررسی وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان از سوی نمایندگان در دو هفته اخیر انجام شد. / مهر

دولت مستقر مقدمات انتقال مسئولیت به دولت جدید را بر عهده بگیرد

وی تأکید کرد: ضروری می‌دانم بر موضوع مهم لزوم پیگیری وظایف دولت مستقر تا آخرین روز استقرار تأکید و اعلام نمایم انتظار می‌رود دولت و مسئولان اجرایی در تمامی سطوح وظایف خود را تا روز آخر با حداکثر توان و اهتمام به انجام رسانند و با تمام ظرفیت خود، مقدمات انتقال مسئولیت به دولت جدید را با مسئولیت‌پذیری کامل بر عهده بگیرند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند