• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۴-۲۱ - ۰۱:۳۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

اتحاد غرب و منافقین در برلین

روز شنبه برلین پایتخت آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا شاهد برگزاری مراسم سازمان منافقین و سخنرانی مجازی تعدادی از مقامات غربی بود.

اتحاد غرب و منافقین در برلین

به گزارش «فرهیختگان»: جدا از فرشگرد که بازوی ایرانی و کمکی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در تحریم علیه ایران است، غربی‌ها از ظرفیت گروهک‌های دیگری نیز علیه ایران استفاده می‌کنند. یکی از این گروهک‌ها، منافقین هستند که حمایت‌های غرب از آنها همچنان در بالاترین سطح قرار دارد. هیچ‌چیز توجیه‌گر پشتیبانی از گروهی تروریستی که 17 هزار تن از مردم ایران را ازطریق شکنجه، بمب‌گذاری، ربایش و به‌رگبار بستن به شهادت رسانده است، نیست. به‌رغم آشکار بودن این موضوع اما آمریکا و اروپا بر همراهی با ترویست‌ها اصرار دارند.

روز شنبه برلین پایتخت آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا شاهد برگزاری مراسم سازمان منافقین و سخنرانی مجازی تعدادی از مقامات غربی بود. این نشست که از روز شنبه 19 تیرماه با عنوان «ایران آزاد ۲۰۲۱» آغاز شده، تا روز دوشنبه 21 تیرماه ادامه دارد.

در نشست منافقین افرادی مانند مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا، یانز یانشا نخست‌وزیر اسلوونی، تد کروز سناتور جمهوری‌خواه، کوین مک‌کارتی رهبر جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، سناتور باب منندز رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا، کوری بروکر، جین شاهین، ریک اسکات و جان کورنین سناتورهای جمهوری‌خواه و چندتن از وزرای سابق اروپایی ازجمله وزرای خارجه سابق فرانسه، ایتالیا، لهستان، وزرای دفاع سابق انگلستان و فرانسه، سخنرانی کرده یا در نوبت سخنرانی قرار دارند.

عناوین اغلب این مقامات نشان می‌دهد آنها ارتباط مستقیمی با دولت‌های خود ندارند تا از این طریق مسئولیتی متوجه دولت‌هایشان نشود. با این‌حال حضور چنین افرادی در نشست تروریست‌ها نشان‌دهنده تعهد این افراد به حمایت از منافقین حتی در دوران حضورشان در قدرت است. در این زمینه می‌توان مایک پمپئو را مثال زد که به‌رغم مواضع شدید ضدایرانی و تدارک اقدامات بسیار علیه ایران در دوران حضورش در دولت، دیداری با سران سازمان منافقین نداشت، اما پس از پایان دوره وزارتش در برنامه‌های این گروه مشارکت می‌کند. این مساله نشان می‌دهد دولت‌های غربی حاضر به پذیرش رسمی عواقب حمایت مستقیم از منافقین نیستند، اما حضور مسئولان سابق این دولت‌ها در نشست‌های منافقین ثابت می‌کند آنها در دوران حضورشان در قدرت حامی و پشتیبان سازمان‌های تروریستی بوده‌اند، حتی اگر زیر بار دیداری رسمی و آشکار با آنها نرفته باشند.

به‌جز مسئولان سابق دولت، حضور نمایندگان پارلمانی نیز تبعات زیادی را بر دولت یک کشور تحمیل نمی‌کند، گرچه خود نشانه‌ای از حمایت آن کشور از تروریست‌ها است. در نشست اخیر منافقین، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا حضوری پررنگ داشتند، اما باوجود این، رسما جزئی از دولت این کشور به‌حساب نمی‌آیند. باوجود دوری گزیدن مقامات دولتی کشورهای غربی حتی آمریکا از حضور در نشست‌های منافقین، اما حضور رهبر جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان و سناتور برجسته حزب دموکرات باب منندز که یکی از رهبران حزبش است، نشان می‌دهد در پشت صحنه، ساختار سیاسی آمریکا تماما پشت منافقین قرار دارد.

گرچه حضور مسئولان دولتی غربی در نشست منافقین کمیاب است، اما نایاب نیست. باوجود تمامی دوری گزیدن‌ها از حضور دولت‌های غربی در این نشست اما «یانز یانشا» نخست‌وزیر کشور کوچک و دو میلیون‌نفری اسلوونی حاضر به شرکت در نشست منافقین شد. به همین دلیل نیز روز گذشته وزارت امور خارجه ایران، با احضار خانم «کریستینا رادی» سفیر اسلوونی در تهران اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت‌به این اقدام را به وی و دولت متبوعش ابلاغ کردند.

به‌رغم حضور نخست‌وزیر کشور کوچک اسلوونی در این نشست اما پررنگ‌ترین چهره حاضر در آن مایک پمپئو بود؛ فردی که به اظهارات ضدایرانی شهرت دارد و پس از خارج شدن از قدرت نیز کماکان در مصاحبه‌ها و موضع‌گیری‌های توئیتری‌اش بارها به ایران تاخته است. او در نشست منافقین خطاب به افراد تجمع‌کرده در یکی از خیابان‌های برلین ادعا کرد مردم ایران از نظام تهران خسته شده‌اند. وزیر خارجه پیشین آمریکا که نقشی بزرگ در جنگ اقتصادی علیه ایران داشته و با تلاش‌هایش حتی مانع از واردات دارو توسط تهران شده است، در سخنانی که نشان‌دهنده نیاتش ضد مردم ایران بود، از برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی علیه تهران ابراز نگرانی کرد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار