به گزارش «فرهیختگان»: جدا از فرشگرد که بازوی ایرانی و کمکی بنیاد دفاع از دموکراسیها در تحریم علیه ایران است، غربیها از ظرفیت گروهکهای دیگری نیز علیه ایران استفاده میکنند. یکی از این گروهکها، منافقین هستند که حمایتهای غرب از آنها همچنان در بالاترین سطح قرار دارد. هیچچیز توجیهگر پشتیبانی از گروهی تروریستی که 17 هزار تن از مردم ایران را ازطریق شکنجه، بمبگذاری، ربایش و بهرگبار بستن به شهادت رسانده است، نیست. بهرغم آشکار بودن این موضوع اما آمریکا و اروپا بر همراهی با ترویستها اصرار دارند.
روز شنبه برلین پایتخت آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا شاهد برگزاری مراسم سازمان منافقین و سخنرانی مجازی تعدادی از مقامات غربی بود. این نشست که از روز شنبه 19 تیرماه با عنوان «ایران آزاد ۲۰۲۱» آغاز شده، تا روز دوشنبه 21 تیرماه ادامه دارد.
در نشست منافقین افرادی مانند مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا، یانز یانشا نخستوزیر اسلوونی، تد کروز سناتور جمهوریخواه، کوین مککارتی رهبر جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، سناتور باب منندز رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا، کوری بروکر، جین شاهین، ریک اسکات و جان کورنین سناتورهای جمهوریخواه و چندتن از وزرای سابق اروپایی ازجمله وزرای خارجه سابق فرانسه، ایتالیا، لهستان، وزرای دفاع سابق انگلستان و فرانسه، سخنرانی کرده یا در نوبت سخنرانی قرار دارند.
عناوین اغلب این مقامات نشان میدهد آنها ارتباط مستقیمی با دولتهای خود ندارند تا از این طریق مسئولیتی متوجه دولتهایشان نشود. با اینحال حضور چنین افرادی در نشست تروریستها نشاندهنده تعهد این افراد به حمایت از منافقین حتی در دوران حضورشان در قدرت است. در این زمینه میتوان مایک پمپئو را مثال زد که بهرغم مواضع شدید ضدایرانی و تدارک اقدامات بسیار علیه ایران در دوران حضورش در دولت، دیداری با سران سازمان منافقین نداشت، اما پس از پایان دوره وزارتش در برنامههای این گروه مشارکت میکند. این مساله نشان میدهد دولتهای غربی حاضر به پذیرش رسمی عواقب حمایت مستقیم از منافقین نیستند، اما حضور مسئولان سابق این دولتها در نشستهای منافقین ثابت میکند آنها در دوران حضورشان در قدرت حامی و پشتیبان سازمانهای تروریستی بودهاند، حتی اگر زیر بار دیداری رسمی و آشکار با آنها نرفته باشند.
بهجز مسئولان سابق دولت، حضور نمایندگان پارلمانی نیز تبعات زیادی را بر دولت یک کشور تحمیل نمیکند، گرچه خود نشانهای از حمایت آن کشور از تروریستها است. در نشست اخیر منافقین، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا حضوری پررنگ داشتند، اما باوجود این، رسما جزئی از دولت این کشور بهحساب نمیآیند. باوجود دوری گزیدن مقامات دولتی کشورهای غربی حتی آمریکا از حضور در نشستهای منافقین، اما حضور رهبر جمهوریخواهان مجلس نمایندگان و سناتور برجسته حزب دموکرات باب منندز که یکی از رهبران حزبش است، نشان میدهد در پشت صحنه، ساختار سیاسی آمریکا تماما پشت منافقین قرار دارد.
گرچه حضور مسئولان دولتی غربی در نشست منافقین کمیاب است، اما نایاب نیست. باوجود تمامی دوری گزیدنها از حضور دولتهای غربی در این نشست اما «یانز یانشا» نخستوزیر کشور کوچک و دو میلیوننفری اسلوونی حاضر به شرکت در نشست منافقین شد. به همین دلیل نیز روز گذشته وزارت امور خارجه ایران، با احضار خانم «کریستینا رادی» سفیر اسلوونی در تهران اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبتبه این اقدام را به وی و دولت متبوعش ابلاغ کردند.
بهرغم حضور نخستوزیر کشور کوچک اسلوونی در این نشست اما پررنگترین چهره حاضر در آن مایک پمپئو بود؛ فردی که به اظهارات ضدایرانی شهرت دارد و پس از خارج شدن از قدرت نیز کماکان در مصاحبهها و موضعگیریهای توئیتریاش بارها به ایران تاخته است. او در نشست منافقین خطاب به افراد تجمعکرده در یکی از خیابانهای برلین ادعا کرد مردم ایران از نظام تهران خسته شدهاند. وزیر خارجه پیشین آمریکا که نقشی بزرگ در جنگ اقتصادی علیه ایران داشته و با تلاشهایش حتی مانع از واردات دارو توسط تهران شده است، در سخنانی که نشاندهنده نیاتش ضد مردم ایران بود، از برداشته شدن تحریمهای اقتصادی علیه تهران ابراز نگرانی کرد.