• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۴-۱۵ - ۱۱:۲۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
بابت قطعی برق

روحانی از مردم عذرخواهی کرد

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر مردم بابت بی‌برقی دچار مشکل شدند، عذرخواهی می‌کنم، گفت: البته وزارت نیرو در این موضوع مقصر نیست ولی باید بیایند و به مردم توضیح دهند.

روحانی  از مردم عذرخواهی کرد

 به گزارش «فرهیختگان»، حسن روحانی رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح طرح‌های اقتصادی و زیربنایی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مناطق آزاد کیش، ارس، ماکو و انزلی پس از استماع گزارش پیرامون افتتاح پروژه‌ای در بندر چابهار اظهار داشت: به لحاظ زیرساختی، توسعه شهری، آموزشی و بهداشتی در چابهار تحولات بسیار خوبی رخ داده است.

روحانی عنوان کرد: بسیار خوشحال هستیم که امروز پروژه‌هایی در چابهار و مناطق دیگر افتتاح خواهد شد. افتتاح پروژه در بندر چابهار برای ما جایگاه و اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد زیرا این بندر جایگاه استراتژیک دارد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: بندر چابهار در آینده جزء بنادر درجه یک و بسیار مهم واردات و صادرات در کشور ما و مسیر ارتباطی برای آسیایی مرکزی و همچنین مناطق دیگر جهان خواهد بود.

رئیس‌جمهور در ادامه این مراسم گفت: در اینجا لازم می‌دانم از همه مناطق آزاد کشور که فعال بودند و مناطقی آزادی که دولت تلاش کرد مجلس شورای اسلامی آنها را تصویب کند، تشکر کنم. ۱۵ منطقه آزاد افزوده شده است و فکر می‌کنم این مناطق آزاد در اقتصاد و اشتغال کشور اثر بسیار خوبی داشته باشد.

روحانی افزود: مناطق آزاد در ابتدای دولت با این نقیصه که بیشتر وارد کننده بود تا صادر کننده مواجه بود. برخی از مناطق مانند چابهار و قشم زمینه برای صنایع صنعتی، معدنی سنگین مانند فولاد و پتروشیمی دارند و وارد عمل شدند.

وی خاطرنشان کرد: قشم، چابهار، کیش و اروند مناطق جنوبی ما هستند که فرصت‌های بسیار خوبی برای سرمایه گذاری دارند. پروژه تکمیل راه آهن باید ادامه پیدا کند. ما در منطقه شلمچه اتصال راه آهن خرمشهر به بصره را داریم که کار سیاسی آن و توافق با کشور عراق انجام شده و سرمایه‌گذاری آن و زمین‌ها مهیا شده است و امکان دارد راه آهن جنوب را به راه آهن عراق که به سوریه متصل است، اتصال دهد؛ یعنی ما خلیج فارس را به خاورمیانه پیوند می‌دهیم.

روحانی تصریح کرد: یکی از کارهای عظیم ما این است که بتوانیم در یک روز ۵ تا ۷ راه آهن مهم را به افتتاح برسانیم که یکی از آنها راه آهن خاش است و از لحاظ مالی این پروژه تامین شده است اما در اجرا مقداری عقب ماندگی بوده است که امیدواریم بخشی از آنها در ماه‌های آینده افتتاح و به موجب آن چابهار به دریای خزر، ترکمنستان و در آینده به آستارا متصل شود.

وی اضافه کرد: راه آهن رشت-کاسپین هم بسیار برای ما مهم است و اشکالات طبیعی زمین مانع از افتتاح سریع‌تر شد و پیش‌بینی ما این بود که سال گذشته به افتتاح خواهد رسید. خوشبختانه این طرح‌ها اجرایی شده است. البته راه آهن شلمچه به بصره تا قسمت بصره مشکلی ندارد اما پلی در بصره هست که مانع محسوب می‌شود و امیدواریم برطرف شود تا مردم در ایام اربعین و غیر اربعین بتوانند راحت به کربلا سفر کنند.

رئیس جمهور عنوان کرد: کارهای استراتژیک زیادی در این افتتاح‌ها صورت گرفته است و در بحث زیرساخت در طول این ۸ سال، کارهای زیرساختی ما دو برابر شده است و اگر برخی طرح‌ها اجرایی شود کارهای زیرساختی ما ۱۰ برابر سال ۹۲ خواهد شد که کار عظیمی است.

روحانی تاکید کرد: از طرف دیگر اینکه مرتب گفته می‌شود تراز تجاری ما مثبت است، نشان دهنده واردات و صادرات همزمان است. اینکه تولید، جهش تولید و رفع موانع مطرح می‌شود پایه اساسی آن جذب سرمایه است و ابتدا باید دل سرمایه گذار را به دست آورد و سرمایه را جذب کرد و در کنار آن باید تکنولوژی روز و بازار روز را به دست آورد.

وی بیان کرد: شعار افزایش تولید خوب است اما باید در مقام عمل تلاش شود این شعار عملیاتی شود. سال ۹۹ سال سختی برای ما بود و با توجه به شرایط کرونا و تحریم این شعار را عملیاتی کردیم و اگر این موانع نبود بهتر عملیاتی می‌شد. منطقه آزاد ما در این زمینه نقش خوب و ارزشمندی در این زمینه داشته است.

رئیس جمهور با اشاره به کمبود برق و بی برقی در طول این روزها تصریح کرد: این موضوع نشان داد سرمایه گذاری در این زمینه چه اندازه اهمیت دارد. ما برق را بیش از نُرم دولت‌های قبل اضافه کردیم اما می‌بینید وقتی هوا گرم می‌شود و با خشکسالی مواجه می‌شویم این موضوع با پیک همراه است و مردم رنج می کشند. شرایط سختی در بیمارستان‌ها، برای کسبه‌ها و مردم ایجاد می‌شود.

روحانی با بیان اینکه اینها نعمتی هایی است که بعد از نداشتن آدم متوجه آنها می‌شود، تاکید کرد: وقتی چند سال برق و آب هست آدم اهمیت آنها را فراموش می‌کند. ما امسال با خشکسالی بی سابقه مواجه شدیم و در بارندگی نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد کاهش داشتیم. روز گذشته با دکتر اردکانیان صحبت کردم، ایشان توضیح می‌داد ۷ هزار مگاوات نیروی برق آبی ما کامل قطع شده است و دو توربین ما که فعال است ممکن است به خاطر خشکسالی از کار بیافتد.

وی ادامه داد: نیروگاه هزار مگاواتی بوشهر ما با مشکل مواجه شده و از مدار خارج شد؛ البته دیشب به مدار بازگشت و در این شرایط برای مردم رنج فراوان ایجاد می‌شود. ما در تابستان مشکل آب و برق داریم و در زمستان مشکل گاز. البته امسال مشکل گاز نداشتیم و در این زمینه توسعه داشتیم.

رئیسی جمهور گفت: در زمینه برق مصرف بالا رفته است که دلیل آن گرمای زیاد است و خشکسالی فقط منحصر به ما نیست و خیلی از کشورها درگیر خشکسالی هستند. تولیدات صنعتی ما نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته و این موضوع باعث افزایش مصرف می‌شود و رمز ارزها و موارد دیگر هم اثرگذار هستند.

روحانی با بیان اینکه دستور برگزاری جلسه ویژه ای در زمینه مشکلات برق، برای عصر امروز داده شده است، گفت: مردم باید ساعت خاموشی را بدانند تا قبل از آن بتوانند برنامه‌ریزی و پیش‌بینی کنند. ما ناچار به خاموشی شدیم تا برق کشور دچار افت ناگهانی و در پی آن کل برق کشور با مشکل مواجه نشود.

وی با اشاره به اینکه با دستور خاموشی در این روزها، مشکلاتی برای مردم ایجاد شده است، تصریح کرد: بخاطر این مشکلات، از مردم عذرخواهی می‌کنم و از آنها خواهش می‌کنم با ما همراهی کنند. وزارت نیرو مقصر نیست اما باید در رادیو و تلویزیون مشکل را برای مردم توضیح دهد. ما باید راه‌حل این مشکل را پیدا و عملیاتی کنیم. خواهش ما این است که مردم همراهی کنند و ساعات قطعی برق باید برای مردم از پیش مشخص باشد./ مهر

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند