• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۴-۰۵ - ۲۳:۴۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
محسنی اژه‌ای:

برخورد با مقصران حادثه اتوبوس خبرنگاران و سرباز معلمان قطعی است

معاون اول قوه قضائیه گفت: برخورد با مقصران حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران و همچنین اتوبوس سرباز معلمان، قطعی است.

برخورد با مقصران حادثه اتوبوس خبرنگاران و سرباز معلمان قطعی است

 به گزارش «فرهیختگان»، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، در برنامه نگاه یک ضمن گرامی داشت درگذشت خبرنگاران و سربازان در حادثه واژگونی اتوبوس‌ها اظهار کرد: هفتم تیرماه سال ۶۰ نقطه عطفی در قوه قضائیه شد و بزرگانی را در این روز از دست دادیم و خونشان بر زمین ریخته شد اما این خون تضمین انقلاب شد و این انقلاب زنده ماند.

علل حوادث جاده‌ای ریشه یابی شود

وی با اشاره به تصادفات جاده‌ای افزود: ما در طول سال به خصوص در ایام خاص حوادث جاده‌ای زیاد می‌شود، بعد از حادثه قوه قضائیه وارد می‌شود و پیگیری می‌کند که مقصران کیست اما این کافی نیست، باید علت یابی کنیم، اگر جاده اشکال دارد آن را اصلاح کنیم، اگر شرکت‌های اتوبوس رانی در امکانات فنی کم کاری دارند و یا راننده و کمک راننده مناسبی را انتخاب نمی‌کنند باید برخورد شود، اگر سازنده اتوبوس‌ها کم کاری می‌کنند باید برخورد شود و در کل باید با این مسائل ریشه‌ای برخورد شود. وزارت صمت، پلیس راه و… باید دست به دست هم بدهند تا اینگونه حوادث را نداشته باشیم.

اژه ای بیان کرد: در این دو حادثه اخیر بلافاصله دستور رسیدگی به دادستانی داده شد تا علت را بررسی کنند تا مقصر هرکسی یا هر بخشی که است با آن برخورد شود.

تمام دستگاه‌ها باید در گام دوم انقلاب متحول شوند

معاون اول دستگاه قضا با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: با توجه به مختصات و شرایط در دهه پنجم انقلاب و با تجربه‌ای که در گذشته داریم لازم بود تا تحولی داشته باشیم و این تحول فقط مختص به قوه قضائیه نمی‌شود و تمام دستگاه‌ها باید متحول شوند، باید با یک اقدامات فوق العاده این تحول انجام شود. در همین رابطه و بعد از صدور بیانیه گام دوم انقلاب قوه قضائیه به فکر تنظیم سند تحول افتاد که همزمان با ریاست قوه آیت الله رئیسی شد، این سند با همکاری بسیاری از نخبگان و صاحب نظران در رشته‌های مختلف شناسایی و آسیب‌ها دیده و در نهایت این سند تنظیم شد.

وی ادامه داد: البته در خود سند قید شده است که این سند باید در طول سالیان ارتقا پیدا کند، این سند قابل اجرا است، در زمان بندی‌های سند تحول در برخی از بخش جلوتر هستیم (مسائل کوتاه مدت) اما در برخی مسائل دیگر نیازمند همکاری بخش‌های دیگر مانند مجلس و قوه مجریه هستیم.

سند تحول قائل به شخص نیست

اژه ای گفت: استفاده از ظرفیت‌های مردمی یکی از مسائلی است که در سند تحول به آن اشاره و تاکید شده است، رفع مشکلات مردم با پیدا کردن راه حل های میانبر و کوتاه مدت از دیگر اهداف این سند بود، همچنین بالابردن رضایتمندی مردم با کمترین هزینه هم یکی دیگر از اهداف بود که در جهت رضایتمندی مردم به جدیت در حال قدم برداشتن هستیم اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

معاون اول قوه قضائیه گفت: سند تحول قائل به شخص و مختص به یک زمان نیست، این سند برای گام دوم انقلاب آماده شده است و هرکس در جایگاه رئیس قوه قضائیه قرار بگیرد باید این سند را سرلوحه کار خود قرار بدهد.

لزوم همکاری سه قوه برای مبارزه با فساد

وی با اشاره به بحث مبارزه با فساد افزود: باور کنیم که فساد می‌تواند آسیب جدی به نظام و مردم بزند، اگر فساد جلوگیری نشود رو به رشد و به نظام ضربه می‌زند، باید در مبارزه با فساد بدون ملاحظه و بدون تبعیض باشیم، افرادی که می‌خواهند با فساد مبارزه کنند حتماً باید پاک باشند نمی‌شود فردی با فساد درگیر باشد و بخواهد با آن مبارزه کند.

اژه ای بیان کرد: مبارزه با فساد شامل پیشگیری، برخورد و از بین بردن گلوگاه‌های فساد است، اگر گلوگاه‌های فساد را شناسایی و با آن مقابله نکردیم تنها مقابله با آن فسادی که واقع شده است کافی نیست چراکه ادامه پیدا می‌کند.

معاون اول دستگاه قضا گفت: اگر قوه قضائیه، قوه مجریه و مجلس دست به دست هم دهند و با فساد مقابله کنند قطعاً فساد ریشه کن می‌شود. اکثر فسادهای مالی و پرونده‌های میلیاردی مربوط به بانک‌ها می‌شد، ساختار بانک‌ها باید اصلاح شود. اگر مقررات بانک‌ها اصلاح شود جلوی این پرونده‌ها گرفته می‌شود. ساختارهای گمرک باید اصلاح شود چراکه اکثر پرونده‌های کثیرالشاکی مربوط به گمرکات و بانک‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: اگر تسهیلات بانکی درست و به جا به افرادی که می‌خواهند واقعاً کار تولیدی کنند بدهند هم گره از تولید باز می‌شود هم جلوی فساد گرفته می‌شود. البته بگویم اراده جدی در آینده بین هر سه قوه برای مبارزه با فساد وجود دارد؛ به عنوان مثال پرونده‌های زیادی در سال ۹۶ و ۹۷ تشکیل شد و این پرونده‌ها در قالب دادگاه‌های مفاسد اقتصادی علنی برگزار شد.

اژه ای گفت: نمی‌شود گفت که ظرف ۲ سال تمام مشکلات برطرف می‌شود فساد ریشه کن می‌شود اما می‌شود امیدوار بود که از وضع فعلی وضعیت بهتری داشته باشیم، البته ما ۴۷ چالش را قوه قضائیه هم برای پیشگیری و هم مقابله پیش بینی کرده ایم تا بتوانیم در سال‌های آتی عملکرد بهتری داشته باشیم.

مردم هر جا فساد دیدند به قوه قضائیه اطلاع بدهند

اژه ای بیان کرد: از مردم تقاضا می‌کنم که در هرجایی از فساد مطلع شدند حتماً از طریق سامانه‌های سوت زنی اطلاع بدهند، همچنین خواهش می‌کنم که مردم منضبط باشند و نخواهند که کارشان با فعل فساد جلو برود؛ یکی از کارهایی که در دستور قوه قضائیه است این است که با افرادی که در کار مردم تعلل می‌کنند به شدت برخورد کنند.

معاون اول دستگاه قضا با اشاره به لزوم استفاده از اسناد رسمی و عدم استفاده از اسناد عادی گفت: قوه قضائیه این موضوع را دنبال می‌کند، این مساله آنقدر اهمیت دارد که باید همه در راستای استفاده از اسناد رسمی قدم برداریم، بسیاری از پرونده‌هایی که در قوه قضائیه مطرح است مربوط به اسناد عادی است، اسناد رسمی باید به طور جد انجام شود و شورای نگهبان هم موضوع شرعی این اسناد را حل کند و اعتبار عادی اسناد عادی را کم کنیم تا مردم به سمت اسناد رسمی سوق داده شوند.

وی با اشاره به ارائه خدمات غیرحضوری در قوه قضائیه گفت: یکی از مهم‌ترین کارهایی که نه در قوه قضائیه بلکه در کشور باید سریع‌تر رخ دهد بحث هوشمندسازی است، به گفته سایرین قوه قضائیه در الکترونیک کردن و هوشمندسازی رسیدگی در مجموع از سایر دستگاه‌ها جلوتر است و تا به کنون بیش از ۶۰ سامانه داریم که این سامانه‌ها می‌تواند در رضایتمندی مردم و سریع‌تر انجام شدن کار و جلوگیری از فساد موثر باشد.

۹۰ درصد ابلاغ‌های قضائی الکترونیک شده است

اژه ای گفت: بالای ۹۰ درصد از ابلاغ‌ها الکترونیک شده است و همچنین رسیدگی به برخی پرونده‌ها، ارتباط خانواده زندانیان با زندانی و … الکترونیک شده است که این مهم تأثیر بسیاری در رضایتمندی مردم از قوه قضائیه داشته است.

معاون اول قوه قضائیه گفت: می‌شود ۸۰ درصد از رسیدگی‌های قوه قضائیه الکترونیک کرد اگر قوه مجریه حمایت‌های لازم را از قوه قضائیه در راستای اجرای کامل الکترونیک شدن فرآیندهای قضائی داشته باشد.

خوداظهاری مسئولان در لیست اموال کافی است / بعداً رسیدگی می‌شود

وی با اشاره به اینکه باید بانک‌های مختلف در قوه قضائیه ایجاد شود گفت: در خصوص اموال مسئولین قانون داریم که این افراد در ابتدای دوره مسئولیت باید لیست اموال خودشان را بدهند و در پایان مسئولیت هم لیست اموال را ارائه بدهند، اما بحث‌هایی در این زمینه شد و ماده و قانون‌های مختلف و مسئولان مختلف به قانون اصلی اضافه شد و بعد گفته شد مسئول و افراد تحت تکلف باید خوداظهاری کنند، همچنین گفته شد اگر افراد خوداظهاری نکردند و اگر خلاف آن معلوم نشد ضمانت اجرایی برای آن درنظر گرفته شد.

اژه ای بیان کرد: در قوه قضائیه بیش از ۶۵ درصد از افرادی که مشمول این قانون هستند اموال خود و افراد تحت تکلفشان را اعلام کردند همچنین به تمام وزرا و مسئولان نامه نوشتم و این قانون را یادآوری کردم تا خوداظهاری ها در سامانه ثبت شود و ما بعداً رسیدگی می‌کنیم که اگر کسی تخلف در این خوداظهاری ها داشته باشد با آن برخورد شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار