• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۴-۰۳ - ۱۲:۲۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
روحانی:

اگر بروکراسی نبود، تحریم هم تمام شده بود

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت کار خود را نسبت به تحریم‌‌ها انجام داده و فعلاً در بروکراسی افتاده است، گفت: بروکراسی را کنار بگذاریم نه فقط در دولت، در قوه قضائیه هم بروکراسی را کنار بگذاریم، در پارلمان هم کنار بگذاریم. اگر این بروکراسی نبود، تحریم هم تمام شده بود.

اگر بروکراسی نبود، تحریم هم تمام شده بود

 به گزارش «فرهیختگان»، حسن روحانی، رئیس‌جمهور، پیش از ظهر امروز (پنجشنبه 3 تیر) در آیین بهره‌‌‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نفت گفت: خوشحالیم که امروز بیش از ۲۸۰۰ روستا و ۲۱ شهر که به شبکه گاز متصل شده بودند گازرسانی به آن‌ها به طور رسمی افتتاح شد.

وی با بیان اینکه امروز در سراسر کشور به گازرسانی در معیار ۹۵ درصد رسیده‌ایم، تصریح کرد: شاید این آمار در سطح جهان بی‌نظیر باشد که در یک کشور 95 درصد مردم از شبکه گازرسانی سراسری استفاده می‌کنند، و این برای دولت یازدهم و دوازدهم  یک افتخار است و پاسخی قاطع به کسانی است که در گوشه و کنار نسبت به دولت یازدهم و دوازدهم با بی انصافی حرف می‌زنند.

وی ادامه داد: فقط در یک موضوع یعنی گازرسانی به روستا مردم شاهد باشند که این دولت نسبت به دولت های گذشته هر کاری برای روستاها انجام گرفته دو و نیم برابر کار انجام شده است.

روحانی با بیان اینکه قبلاً 14 هزار روستا گازرسانی شده بود، گفت: قبل از انقلاب که خبری نبود، امّا تا همین 20 سال پیش در بسیاری از محلات شمال تهران هم گاز نبود. امروز یک تحول بسیار عظیم و بزرگی در گازرسانی انجام شده و می‌بینید که در روستاها در آغاز دولت 54 درصد بود و الان به 85 درصد رسیده است.

رئیس جمهور ادامه داد: گازرسانی در شهر تقریباً به 100 درصد رسیده است، یعنی به 98 و 99 رسیده است و کار گازرسانی در کشور تقریباً تمام شده است و به مهندسین و کارگران خود افتخار می‌کنیم.

روحانی با بیان این که باید  در بخش نفت به چند نکته اشاره کنم، گفت: حقوق ملت ما بیش از هر زمان دیگر در بخش نفت و گاز تامین شده است. این حقوق که می گویم درباره جاهایی که میدان مشترک با کشورهای دیگر داشتیم است. یعنی این که هم ما می توانستیم استفاده کنیم هم همسایه ما، این میدان مشترک یک میدان محدود است و رقم آن هم محدود است زمانی که همسایه ما استفاده کند و ما استفاده نکنیم معنی آن این است که بخشی از حقوق ملت از بین می رود.

رییس جمهور ادامه داد: در پارس جنوبی بخش اعظم گاز را همسایه خوب ما قطر استفاده می کرد و ما نمی توانستیم استفاده کنیم اما امروز به اندازه آنها و شاید کمی بیشتر از  گاز پارس جنوبی استفاده می کنیم. از آنچه که سال ۹۲ بوده تا امروز بهره برداری از این میدان مشترک ۲.۵ برابر شده است که کار بزرگی است. در مساله غرب کارون که با عراق مشترک هستیم  نسبت به سال ۹۲ بیش از ۵ برابر استفاده می کنیم یعنی ما در این ۸ سال نسبت به حقوق ملت توجه خاص و ویژه ای داشتیم.

وی با بیان این که نسبت به محیط زیست کار بسیار بزرگی انجام گرفته است گفت: در آغاز این دولت بنزین و گازوییلی که استفاده می‌کردیم آلودگی‌های بسیار زیادی ایجاد می‌کرد.به خاطر تحریم ناچار بودیم از بنزین پتروشیمی استفاده کنیم که بسیار خطرناک بود و سلامت مردم را به خطر می‌انداخت اما امروز ۷۶ درصد بنزین ما یورو ۴ است یعنی کاملا با استانداردهای جهانی منطبق است. در گازوییل هم این گونه است. در کنار آن فلرها جمع آوری شده است و دیگر نمی سوزد که بسیار برای پاکیزگی محیط زیست مهم است.

روحانی به گازرسانی روستاها اشاره کرد و گفت: گازرسانی به روستاها باز خود به پاکیزگی محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن کمک می کند. چرا که مردم ناچار بودند که برای پخت و پز و گرمای خانه خود از هیزم و بوته های بیابان استفاده کنند.

وی افزود: مساله بعدی خوکفایی بود چرا که ما بنزین و گازوییل را وارد می کردیم و حتی در بعضی موارد ناچار بودیم که گاز هم وارد کنیم. امروز در گاز،‌بنزین و گازوییل نه تنها خودکفا شدیم بلکه صادرکننده شدیم که کار بزرگی است که در این دولت صورت گرفته است. من دچار حیرتم از آنهایی که گاهی گوشه و کناری می نویسند که این دولت چه کاری انجام داده است؟ این دولت در همه بخشها افتخار می کند و با افتخار صحبت می کند.

رییس جمهور ادامه داد: امروز در بخش نفت و گاز از حقوق ملت دفاع کردیم. از تخریب محیط زیست جلوگیری شده است. در بنزین و گازوییل و گاز به خودکفایی و صادرات رسیده است. امروز فراورده های نفتی و گازی صادر می شود.

وی گفت: در این دولت بود که  آب، برق و گاز برای کم مصرف ها و به خصوص روستاییان مجانی شد. بعضی‌ها سخت‌شان است که بگویند مجانی شده است. فکر می کنند که اگر بگویند؛ این کار برای دولت دوازدهم می شود، در حالی که این افتخار برای نظام است. ما که کاره ای نیستیم ما یک خدمت گذار هستیم. همه این کارهای بزرگ را مردم انجام دادند.

روحانی افزود: مجانی شدن که قول امام (ره) به ملت ایران بود، این قول را دولت دوازدهم محقق کرد. امام (ره) گفته بود که آب و ‌برق را مجانی می کنیم که البته گاز را نگفته بود، جایش اتوبوس را گفته بود. بنابراین آب و برق و گاز را که امام (ره) در بهشت زهرا به مردم گفته بود مجانی می کنیم در دولت دوازدهم اجرا و عملیاتی شد. این جزو افتخارات ما و نظام است. دهن آنهایی که با توهین نسبت به امام (ره) صحبت می کردند برای همیشه بسته شد.

وی ادامه داد: مساله دیگر روستاها است. در این دولت کار عظیمی نسبت به روستاها انجام گرفته است. تقریبا  شبکه و فضای مجازی را به همه روستاها رسانده ایم در واقع ۹۸ درصد روستاهای کشور از فضای مجازی استفاده می کند. مشاغل بسیاری از آنها بر مبنای فضای مجازی است.

رییس جمهور با تاکید بر این که شبکه بهداشت و  راه  در این دولت توسعه زیادی پیدا کرد تگفت:  در این دولت مدرسه کپری برای همیشه از بین رفت. مدارس آباد شد و کلاس‌های نو بنیان‌گذاری شد. در این دوره کرونا فرزندان ما کلاس مجازی را تجربه کردند.

روحانی با بیان این که هرچه به روستاها خدمت کنیم کم است، گفت: آنها مردمی زحمت کش و ‌کوشا هستند. کشاورزان و دامداران هستند که امنیت غذایی را تامین می کنند. امروز فاصله شهر و روستا در حال کم شدن است. همه امتیازاتی که در شهرها وجود دارد به روستاها هم دارد می آید که این کار باعث جلوگیری از مهاجرت می شود.

وی با بیان این که امروز روستاها با گازرسانی، آب رسانی و برق رسانی از شرایط مناسبی برخوردار شده اند گفت: تقریبا در روز ۹ تا ۱۰ روستا گازکشی می‌شود . روزانه حدود ۲۰ روستا به ارتباطات و فضای مجازی وصل می شود. در هفته به ۳۵ روستا آب آشامیدنی می رسانیم.

رییس جمهور تاکید کرد: کل روستاییان که در آغاز دولت تدبیر و امید از سال ۹۲ از آب بهداشتی و پایدار استفاده می کردند کمتر از یک میلیون بودند اما امروز ده میلیون نفر از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی استفاده می کنند.

وی گفت: در خراسان جنوبی گفته شد گازرسانی به روستاها در این ۸ سال نسبت به ۸ سال قبل ۲۵ برابر شده است.

رئیس جمهور در بخشی دیگر از اظهارات خود با بیان اینکه ملت ما آمریکا را وادار کرد تا پای میز مذاکره بیاید، گفت: برخی از مسائل و تشریفات و بروکراسی که از آن داد می‌زنیم فقط اداری نیست، برخی از این بروکراسی، پارلمانی است؛ باید معطل بشویم، لایحه بدهیم و به فلان کمیسیون برود و بررسی شود. 

روحانی ادامه داد: من چون مجلسی هستم و 20 سال سابقه حضور در مجلس را دارم خیلی زبانم نمی‌چرخد از مجلس صریح انتقاد کنم، امّا در هرصورت بروکراسی را کنار بگذاریم نه فقط در دولت، در قوه قضائیه هم بروکراسی را کنار بگذاریم، در پارلمان هم کنار بگذاریم. اگر این بروکراسی نبود، تحریم هم تمام شده بود.

وی با بیان اینکه دولت کار خود را نسبت به تحریم‌‌ها انجام داده و فعلاً در بروکراسی افتاده است، گفت: خدا ما را از شر بروکراسی در این قسمت و در همه قسمت‌ها نجات دهد./ فارس

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

قصه فعلا نه، استفاده از غوغا سالاری

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید