• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۳-۳۰ - ۰۱:۱۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
سلیمی‌نمین، پژوهشگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

رئیسی توده مردم را به اصلاح و حاکمیت امیدوار کرد

وقتی ببینند رئیسی با رقیب خود برخورد نمی‌کند بلکه با عناصر فاسدی برخورد می‌کند که منافع مردم را به خطر انداخته است و هیچ تردیدی در این نیست میلیاردها پول مردم را دراختیار گرفتند و پس نمی‌دهند، قطعا ایجاد امید می‌کند.

رئیسی توده مردم را به اصلاح و حاکمیت امیدوار کرد

مریم عاقلی، روزنامه‌نگار: عباس سلیمی‌نمین، پژوهشگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به نقد و بررسی آرای سیدابراهیم رئیسی در انتخابات روز جمعه پرداخت و با توجه به بالاترین میزان مشارکت در سه استان محروم یعنی خراسان‌جنوبی، سیستان‌وبلوچستان و ایلام به نشانه‌شناسی رفتار مستضعفان در حمایت از سیدابراهیم رئیسی در انتخابات۱۴۰۰ پرداخت. مشروح این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید.

با توجه به اعلام نتایج ریاست‌جمهوری یکی از نکات مهم در این دوره مشارکت بالای استان‌های محروم در این انتخابات است که برخلاف سال96 در این دوره حاشیه و طبقه مستضعف به‌صورت ویژه به میدان آمدند درحالی که سال98 برای انتخابات مجلس پای‌کار نیامدند. به‌نظر شما چه اتفاقی افتاد که آنها در سال1400 به میدان آمدند؟

این حضور به این معناست که این قشر از مردم به تغییر از طریق صندوق‌های رای به‌طور جدی امید دارند، برخلاف کسانی که بیشتر متاثر از تبلیغات وابسته به رسانه‌های غرب هستند، طبقات محروم در این زمینه همچنان معتقد هستند اگر بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند این انتخاب بهتر منشأ حل مشکلات آنها خواهد بود و این واقعیتی است که ما در موارد دیگر هم شاهد بودیم؛ یعنی در شهرهای بزرگ نیز قشرهایی که بیشترین فشار به آنها وارد شده نسبت به رئیسی برای حل مشکلات خوشبین هستند. ازسوی دیگر مردم در ارتباط با عملکرد ایشان در قوه‌قضائیه صداقت دیدند؛ گرچه مسائل قوه‌قضائیه تماما حل‌وفصل نشده ولی در همین مدت کوتاه مدیریتی ایشان، مردم صداقتی را در برخورد با نیروهای ضدمردمی از آقای رئیسی شاهد بودند. از این‌رو برخورد او با ابربدهکاران بانکی، کسانی که اموال عمومی را به ناحق برده بودند و برخورد با کسانی که زمین‌های متعلق به عموم را تصاحب کرده بودند، امید را در دل اقشار محروم ایجاد کرده بود.

عملکرد رئیسی دربرابر این امیدواری و رای مردم باید چگونه باشد؟

من فکر می‌کنم مردم پاسخ خوبی دریافت خواهند کرد، چراکه از این حرکت مردم احزاب سیاسی نیز پیام جدی دریافت کردند؛ البته منافقان در داخل کشور جرات نکردند کاری کنند اما در خارج کشور از رجوع‌کنندگان به صندوق رای بسیار خشمگین بودند تا جایی که وارد درگیری فیزیکی شدند. یعنی وقتی این میزان هجمه و بمباران و حتی کتک فیزیکی و خشم اپوزیسیون، ملت را از رفتن به پای صندوق‌ها بازنداشت به این معناست که صندوق رای مشکلات را حل می‌کند و فضای سالمی را در تعاملات به‌وجود می‌آورد. کما اینکه تعاملات حتی بین رقبا نیز بهبود یافت؛ نوع تعامل روحانی با رئیس‌جمهور منتخب و ازسوی دیگر نوع تعامل رئیس‌جمهور منتخب با دولت که گفت از همه تجربیات دولت دوازدهم استفاده خواهم کرد، به‌معنای بهبود تعاملات است و بهبود تعاملات تاثیر مستقیمی در وضع مردم خواهد گذاشت. وقتی تعاملات سازنده شود بسیاری از انرژی‌هایی که در میدان رقابت‌های ناصالح هدر می‌رود، قطعا به‌نفع مردم تمام می‌شود از این‌رو هرچه نوع تعاملات سازنده‌تر شود حاصل بیشتری در سبد مردم خواهد داشت اما هرچه تعاملات خصومت‌آمیز و عداوت‌آمیز باشد منافع مردم بیشتر لطمه می‌بیند.
با این توضیحات این سوال مطرح است که شخص رئیسی با شخصیت ضدفسادی که مردم از او می‌شناسند، چگونه می‌تواند شکاف‌هایی را که بین توده مردم و حاکمیت به‌ویژه پس از سال96 ایجاد شد ترمیم کند؟
قتی   سیاستمداران   می‌فهمند   رئیسی   به‌دنبال   تخریب   دیگران   نیست،   بلکه   به‌دنبال   اصلاح   است،   وضعیت   متفاوت   خواهد   بود،   در   همین   مناظرات   رئیسی   اطلاعات   زیادی   درباره   رقبای   خود   داشت   اما   به‌عنوان   کسی   که   در   راس   قوه‌قضائیه   بود   از   اطلاعات   خود   برای   تخریب   استفاده   نکرد.  بنابراین   نفس   چنین   شناختی   از   رئیس‌جمهور   منتخب   باعث   می‌شود   حتی   رقبا   نیز   احساس   امنیت   داشته   باشند   و   احساس   نکنند   که   رئیس‌جمهور   برای   تخریب   آنها   تلاش   می‌کند .  بلکه   رئیس‌جمهور   می‌خواهد   عناصر   فاسد   را   درجای   خود   بنشاند   و   در   این   وادی   هم   هیچ   سوءاستفاده   سیاسی   از   این   اطلاعات   به‌عمل   نمی‌آورد،   لذا   این   گام   بلند   درجهت   اصلاح   نوع   تعاملات   خواهد   بود .

رئیسی توده مردم را دوباره امیدوار کرد

یعنی به نظر شما رئیسی می‌تواند توده مردم را امیدوار کند؟

بله. آنچه درحال حاضر توده مردم را مایوس می‌کند این است که بین این افراد جنگ قدرت وجود دارد و این درست است؛ برخی دعواها، دعواهای قدرت است، نه دعوای منافع مردم از این‌رو وقتی ببینند رئیسی با رقیب خود برخورد نمی‌کند بلکه با عناصر فاسدی برخورد می‌کند که منافع مردم را به خطر انداخته است و هیچ تردیدی در این نیست میلیاردها پول مردم را دراختیار گرفتند و پس نمی‌دهند، قطعا ایجاد امید می‌کند.  این امر در نخبگان هم ایجاد آرامش می‌کند و این نشان می‌دهد مساله رئیسی رقبای سیاسی نیستند. مساله او آن چیزی است که به زیان مردم تمام شده است. به‌نظرم این دستاورد بالایی خواهد بود و در کوتاه‌مدت روابط بین خواص را نیز بهبود می‌بخشد. بنابراین این بهبود اوضاع به جامعه امید می‌دهد و جامعه احساس نمی‌کند آنها دیده نمی‌شوند و گم شده‌اند، لذا آنچه اکنون موجب یاس شده این است که احساس می‌شود مسئولان دغدغه مردم را ندارند و فقط دغدغه این را دارند که در قدرت باقی بمانند. اگر این تفکر اصلاح شود در کوتاه‌مدت نیز نشانه‌های خوبی خواهد داشت، حتی امروز که یک روز از انتخابات گذشته شاهد هستیم آنها برخوردهای صمیمانه با هم داشتند و این برخورد صمیمانه هم ازسوی رئیس دولت و هم ازسوی رئیس‌جمهور منتخب است که قطعا تاثیرات مثبتی خواهد داشت.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار