سومین قسمت از مستند «غیررسمی» روی آنتن شبکه سوم سیما رفت. این قسمت از فیلم، دیدار نخبگان با رهبر انقلاب را روایت کرد و البته با بازخوردهای زیادی در فضای مجازی روبهرو شد. به گزارش تسنیم، جمعی از کاربران فضای مجازی، تسلط رهبر انقلاب به موضوعات مختلف علمی را مورد اشاره قرار داده و بعضی دیگر نیز با مقایسه برخورد ایشان، بیتوجهی برخی مدیران نسبت به نخبگان و دستاوردهای آنان را مورد انتقاد قرار دادند. محمدعلی صدرینیا، کارگردان این مجموعه با اشاره به تولید سومین قسمت از مستند «غیررسمی» گفت: «هر قسمت از این مجموعه بهدلیل آنکه سراغ یکی از دیدارها رفته و با دریچه نگاه جدیدی این جلسات را روایت کرده، منحصربهفرد است.»
وی ادامه داد: «این قسمت دیدار نخبگان با رهبر انقلاب را روایت کرده بود و به همین دلیل از اهمیت بالاتری برخوردار بود و البته سختیهای زیادی داشت. اهمیت این مستند از این منظر بود که روایت صحیح و دقیق پیشرفتهای علمی، دستاوردها و... از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود.» کارگردان مستند «غیررسمی» درباره دو موضوع اصلی و مهم که در این مستند روایت شده است، گفت: «موضوع اصلی که باید به آن توجه میکردیم روایت 2موضوع اصلی بود: اولا میبینید که بسیاری از این نخبگان در شرایط تحریمی کشور دست به کارهای بزرگی زده و قطعات مهم و حساسی را که بهدلیل تحریمها وارد نمیشد بومیسازی و تولید داخل کردند. این موضوع را حتما باید نمایش میدادیم. مورد دوم که از زبان این نخبگان روایت میشود، کارشکنیهایی است که ازسوی عدهای صورت میگرفت و این مسیر را پرزحمت میکردند، بنابراین برای روایت دقیق باید بهگونهای پیش میرفتیم که به هر دو موضوع اشاره دقیقی شود.»
صدرینیا تاکید کرد: «موضوع مهم دیگر در ساخت قسمت سوم غیررسمی اشاره به این مطلب بود که این دیدار تنها یک جلسه با نخبگان ازسوی رهبر انقلاب نبوده بلکه دارای سابقه بسیار طولانی است. همانطور که در فیلم هم دیدید، این جلسه اولین دیدار با گروههای علمی نبوده و رهبر انقلاب از مدتها پیش سابقه پیگیری امور این نخبگان و فعالیتهای آنان را داشتند. بنابراین لازم بود این سابقه را به تصویر بکشیم و با ارائه تصاویری از دیدارهای قبلی آن جلسات را نیز بازخوانی کنیم.»
کارگردان مستند «غیررسمی» با اشاره به پیگیریهای رهبر انقلاب از نخبگان علمی کشور گفت: «پیشرفتهای علمی و نخبگان همواره دغدغه رهبر معظم انقلاب بوده و اعتقاد به استعداد ایرانی باور عمیق ایشان است. گاهی اوقات میبینید شخصیتی سیاسی دیداری را با نخبگان برگزار کرده و تنها میخواهد حرفهای آنان را بشنود اما جلسهای که رهبر انقلاب با نخبگان دارند دارای سابقهای عمیق است. برای مثال درمورد فناوری نانو ایشان یکی از کسانی است که از ابتدا این مسیر را هدایت کرده و آن را به بالندگی امروزش رساندهاند.
وقتی بازخوردهای مردم در فضای مجازی را میدیدم به نکات قابلتوجهی در این زمینه برخورد کردم. اینکه رهبر انقلاب بهعنوان عالیترین مقام این کشور به توان علمی و استعدادهای جوانان باور دارند و هرچه توان دارند بهکار میگیرند تا این مسیر با قدرت پیش رفته و به بالندگی برسد اما در نقطه مقابل برخی مسئولان حضور دارند که به این مسیر باور ندارند. عمده تلاش آقا این است که نگاه این افراد را نسبت به ظرفیتهای داخلی تغییر داده و آنان را از وجود چنین نخبگانی باخبر کنند. جملهای که رهبری در این جلسه بیان کردند و در فیلم هم آن را دیدید بسیار پرمعنا بود. ایشان خطاب به نخبگان فرمودند این جلسه را با دولتیها برگزار کنید چراکه احساس میکنم نمیدانند فناوری نانو چیست و چه جایگاهی دارد.»
وی در بخش دیگری با اشاره به کتابی که رهبر انقلاب در این دیدار معرفی کردند، گفت: «نام این کتاب، «داستان نانوتروا» است و روایتی از توسعه نانو داروی ضدسرطان و تولید این دارو به دست محققان ایرانی است. محمودرضا جعفری که خود نیز در این جلسه حاضر بود در کانادا تحصیل کرده و در همانجا پیشنهادهای بسیار ایدهآلی برای کار داشته است اما یکی از آشنایان ایشان خطاب به او میگوید به ایران برگردید چون شما در ایران بهتر میتوانید خدمت کنید. او به ایران برمیگردد و حاصل تحقیقاتش دارویی است که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند. جالب است بدانید در بخشی از دیدار که در مستند پخش نشد، رهبر انقلاب به جعفری گفتند برای ایشان و آن فردی که باعث شد جعفری به ایران برگردند دعا میکنم. البته مضمون جملات را نقل میکنم و شاید عبارتم دقیق نباشد.»
صدرینیا درباره سخنان رهبری در این جلسه با موضوع توان موشکی کشور گفت: «یکی از بخشهای مستند که بسیار هم مورد توجه قرار گرفت و در فضای مجازی دستبهدست شد اشاره رهبر انقلاب به توانمندی موشکی کشور بود. رهبری اشاره کردند این توان در کشور وجود دارد که برد موشکهایمان را تا 5هزار کیلومتر افزایش دهیم اما من خواستم که این عدد فعلا تا 2هزار کیلومتر بماند.»