در برنامه رادیویی سینمامعیار مطرح شد
علی‌رغم حمایت‌های سینماگران در دو دوره گذشته انتخابات از روحانی متاسفانه پدر سینما در این هشت سال درآمد و درحال حاضر هیچ تصویر روشنی از آینده سینما وجود ندارد.
  • ۱۴۰۰-۰۳-۲۲ - ۰۱:۱۵
  • 00
در برنامه رادیویی سینمامعیار مطرح شد
توصیه به فیلمسازان بـــرای عــــدم ورود به بازی‌های سیاسی انتخابات
توصیه به فیلمسازان بـــرای عــــدم ورود  به بازی‌های سیاسی انتخابات

سیدضیاء هاشمی و محمدحسین فرحبخش در برنامه این هفته سینمامعیار که از رادیو گفت‌وگو پخش می‌شد به طرح دیدگاه‌های خود درخصوص انتظارات سینماگران از دولت آینده پرداختند. در بخش ابتدایی برنامه سیدضیاء هاشمی در گفت‌وگو با امیرعباس صباغ، مجری و سردبیر برنامه با انتقاد از عملکرد دولت روحانی در هشت سال گذشته گفت: «علی‌رغم حمایت‌های سینماگران در دو دوره گذشته انتخابات از روحانی متاسفانه پدر سینما در این هشت سال درآمد و درحال حاضر هیچ تصویر روشنی از آینده سینما وجود ندارد.» وی ادامه داد: «با تماشای مناظرات انتخاباتی آدم نمی‌داند باید رای بدهد یا به پلیس ۱۱۰ زنگ بزند و از این افراد شکایت کند! در این مناظرات گفته شد افرادی بوده‌اند که می‌توانستند ۱۸ میلیون واکسن وارد کنند اما مافیای دارو اجازه نداده و من این‌گونه نتیجه‌گیری می‌کنم که وقتی جان آدمیزاد برای آقایان مهم نیست انتظار داریم سینما برایشان مهم باشد!» هاشمی در ادامه گفت: «متاسفانه سینما از سال ۷۶ وارد بازی‌های سیاسی شد و این بدترین بلایی بود که سر سینما آمد و مانند مرغی شد که سرش را در عزا و عروسی بریدند. به همین خاطر در این مدت هر کسی پیش من آمد، توصیه کردم وارد سیاست نشود. تا جایی که اطلاع دارم پنج نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری برای مذاکره با سینماگران و فعالیت آنها در ستادهایشان تلاش کردند اما کسی استقبال نکرد و همه احساس کردند که نباید وارد سیاست شوند چون سیاست زیروروکشی‌هایی دارد که هنر را فاسد می‌کند.»
هاشمی در ادامه با انتقاد شدید از سهم‌خواهی گروه‌های قدرت و قربانی شدن فرهنگ در میان این کشمکش‌ها گفت: «من هشدار می‌دهم که دست از سر فرهنگ بردارید وگرنه ما پاشنه ور می‌کشیم و شروع به آبروریزی می‌کنیم که می‌خواهند با فرهنگ معامله کنند.» هاشمی در انتهای صحبت‌های خود اولویت اصلی دولت جدید برای نجات سینما از بن‌بست فعلی را استفاده از مدیران شجاع و جسوری دانست که پای سینما و فرهنگ بایستند. کسی که هم علاقه‌مند به فیلم و سینما باشد و هم خودش فیلم ببیند.
هاشمی انحلال شورای پروانه نمایش(به‌عنوان اقدامی عملی در جهت موانع‌زدایی در عرصه سینما که شعار اصلی امسال هم هست) و بازگرداندن وی‌اودی‌ها و شبکه نمایش خانگی به زیرمجموعه وزارت ارشاد و اصلاحات ساختاری در شوراهای مرتبط به سینما را اولویت‌های اساسی مدیران بعدی سینما دانست. هاشمی درخصوص نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری امسال و نسبت آنها با سینما گفت: «جز آقای رئیسی شناخت چندانی از دیگر نامزدها ندارم اما آقای رئیسی را به دلایل مختلف می‌شناسم چون یکبار با ایشان به تماشای یک فیلم توقیف شده نشستم و چه دیدگاه‌های خوبی نسبت به آن فیلم داشتند و در زمان دادستانی ایشان معاونان‌ سینمایی که درخصوص برخی فیلم‌ها دچار مشکل می‌شدند سراغ ایشان می‌آمدند و ایشان نیز کمک می‌کرد. اما در شرایط امروز عجیب است برایم که ایشان که اهل فیلم بود و روی مانع‌زدایی‌ها کار می‌کرد، هیچ حرفی از سینما نمی‌زند.»
 محمدحسین فرحبخش در بخش دوم برنامه با انتقاد از بی‌تفاوتی دولت به مقوله فرهنگ گفت: «دولت در این هشت سال خدمات زیادی در زمینه اقتصادی و سیاسی به جامعه داشت که راجع‌به آنها تاریخ در آینده قضاوت خواهد کرد اما متاسفانه در فرهنگ ما جز سکوت چیزی از دولت ندیدیم و همین رویکرد باعث عدم‌امنیت سینماگران در این دوره شد.» وی ادامه داد: «هنرمند برای ساخت فیلم به مدیر بالادستی نگاه می‌کند که آیا جرات حمایت از او و اثرش را دارد؟ من هر فیلمی در این40 سال ساخته‌ام قبلش نگاه کردم چه مدیری در راس کار است؟ وقتی یک مدیر شل و ول سرکار باشد که اندیشه‌ای ندارد چرا باید خودم را گرفتار ساخت فیلم‌هایی مثل زندگی خصوصی و مستانه کنم؟! و برای خود و خانواده‌ام دردسر درست کنم! می‌روم همان فیلم‌های معمولی و دم‌دستی را می‌سازم که هم فروش داشته باشد و هم از نظر ممیزی به مشکل نخورد و به همین خاطر معتقدم قبل از هر چیزی دولت جدید باید دست اشخاص و نهادهای خارج از وزارت ارشاد را قطع کند.» فرحبخش در ادامه درخصوص فضای انتخابات و رابطه نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری با سینما گفت: «با کمال احترامی که برای این هفت نامزد محترم قائلم اما فکر می‌کنم هیچ‌کدام از آنها نمی‌دانند فرهنگ را با «ح» می‌نویسند یا «ه»! به همین خاطر است که به سینما ورود نمی‌کنند چون از آن سر در نمی‌آورند و اصلا قرار هم نیست کاری برای سینما کنند، اینها ان‌شاءالله همین اقتصاد را بسازند، فرهنگ پیش‌کش!»
سینمامعیار با اجرا و سردبیری امیرعباس صباغ و به تهیه‌کنندگی محمدجواد طالبی پنجشنبه‌ها از ساعت 14:30 الی 15:40 به صورت مستقیم از رادیو گفت‌وگو پخش می‌شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰