به گزارش «فرهیختگان»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان اردبیل، ظهر امروز دفتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل را افتتاح کرد.
دکتر علی سروری مجد مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان های دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام قاسم جعفرزاده مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل، حجتالاسلام والمسلمین سیدحامد علمالهدی مدیر گروه تخصصی تقریب مذاهب اسلامی معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، مهندس صدیف بدری نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی و برخی از مدیران و مسئولان دانشگاهی و استانی در این مراسم حضور داشتند.
دکتر طهرانچی: هدف از ایجاد دفاتر تقریب مذاهب اسلامی این است که دانش تقریب پذیرای دانشجویان اهل سنت و تشیع باشد
دکتر محمدمهدی طهرانچی در مراسم افتتاح دفتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل گفت: در دومین مقطع تاریخی که ایران، اجتماعی یکپارچه شیعی شکل گرفته، بحث تقریب مذاهب به عنوان منشور این اجتماع مطرح است که امروز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: شهر اردبیل به لحاظ موقعیت مکانی خاص، در ایجاد ایران شیعی یکپارچه جایگاه ویژه ای داشته که بر همین اساس برافراشتن پرچم دفتر تقریب در این استان از اهمیت فراوانی برخوردار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دور دوم حکومت شیعی به عنوان حکومت وحدت گرا در ایران برقرار شده و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دومین مقطع تاریخی برقراری یکپارچگی ایران اجتماعی، تاریخ ساز شده و در منشورش تقریب مذاهب و تقریب قومی نهفته است. پیش از این نیز یکپارچگی اجتماعی ایران از اردبیل برخاسته و در اصفهان قوام یافته است.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: دشمنان فکر می کنند که می توانند ایران اسلامی را به تلاطم در آورند، اما سخت در اشتباهند، زیرا که قوام ایران اسلامی، به دلیل نگاه معرفتی قرآنی و اهل بیتی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به ظلم های رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی ۸۰ سال است که ظلم می کند و کسی نمی توانست جواب دندان شکن بدهد، اما شهید سردار قاسم سلیمانی در مقابل تمام سلطه گران ایستاد و همه آنها را ناامید کرد.
وی با بیان اینکه هدف از ایجاد دفاتر تقریب مذاهب اسلامی این است که دانش تقریب پذیرای دانشجویان اهل سنت و تشیع باشد و در تمام مقاطع تحصیلی جذب دانشجو کند و علاقمندان این حوزه در کنار یکدیگر تحصیل کنند، اظهار داشت: باید دقت داشته باشیم که مراکز دانشی ما با علم و فرهنگ، دانش و بینش و با جوشش و احساس مسئولیت، نسبت به فعال شدن دفاتر تقریب مذاهب مبادرت ورزند.
دکتر رسولی: ورود به حوزه تقریب مذاهب در راستای حکمت گرایی و مسئله گرایی دانشگاه آزاد اسلامی است
در ادامه این مراسم، دکتر اسحق رسولی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد اردبیل گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در رویکرد جدید خود به سمت مسئله گرایی و حکمت گرایی پیش می رود و ورود به حوزه تقریب مذاهب در همین راستاست. بی شک این حرکت روح جدیدی به دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش عالی کشور می دهد.
وی افزود: دشمنان جهان اسلام با ایجاد تفرقه و با هزینه های کلان، قصد ایجاد نفاق در بین مذاهب جهان اسلام را دارند که اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری و رشادتهای شهید حاج قاسم سلیمانی نبود، پیکره جهان اسلام از هم می پاشید و جهان ضربه مهلکی را تجربه میکرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل تأکید کرد: با توجه به چنین اقدامات شوم دشمنان علیه تقریب مذاهب، تنها راه حل مقابله با این اقدامات شیطانی، وحدت گرایی مذاهب در سرتاسر جهان است.
دکتر رسولی با بیان اینکه با افتتاح دفتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، این واحد از این پس نقش بسیار پررنگی در تقریب بین مذاهب اسلامی ایفا خواهد کرد، گفت: با حضور پربرکت آیت الله عاملی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، بین مذاهب اسلامی در استان وحدتی مثال زدنی ایجاد شده که با ورود دانشگاه آزاد اسلامی به این حوزه، این وحدت پررنگ تر نیز خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین علمالهدی: بحث تقریب مذاهب باید فراگیر شود
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین سیدحامد علمالهدی مدیر گروه تخصصی تقریب مذاهب اسلامی معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تمام تلاش خود را می کنیم تا تقریب مذاهب در سراسر کشور فراگیر شود؛ ورود دانشگاه به این حوزه نقطه عطفی برای این مسئله است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون ۱۵ دفتر تقریب مذاهب در نقاط مختلف کشور ایجاد کرده و قرار است این دفاتر در تمامی استان ها ایجاد شود.
حجتالاسلام والمسلمین علمالهدی ادامه داد: جای خالی دانشگاه ها در حوزه تقریب مذاهب بسیار محسوس بود که با اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه، به نظر می رسد تحول عظیمی به وقوع بپیوندد. ایجاد دفاتر تقریب مذاهب در دانشگاه ها سبب می شود تا صاحبان اندیشه، فرهیختگان و صاحبان قلم وارد عمل شده و در راستای فراگیر شدن تقریب مذاهب عمل کنند.