«فرهیختگان» از اختتامیه جایزه جوان نوآور ماندگار گزارش می‌دهد
در جایزه جوان نوآور ماندگار، جوانانی که مسئول اجتماعی هستند و با مولفه‌هایی که رهبر معظم انقلاب برای جوانان انقلابی درنظر گرفتند به‌خصوص آنهایی که با مسئولیت اجتماعی مشکل منطقه خود یا کشور را حل کرده‌اند، شناسایی خواهند شد.
  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۸ - ۰۹:۵۰
  • 00
«فرهیختگان» از اختتامیه جایزه جوان نوآور ماندگار گزارش می‌دهد
جزئیات استعدادیابی سراسری جوانان نوآور
سارا طاهریخبرنگار

سارا طاهری، روزنامه‌نگار: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌‌غرب چندی پیش طرح جایزه عالی جوان نوآور ماندگار را در دستورکار خود قرار داد تا الگوهای جوان و تاثیرگذار شناسایی و معرفی شوند. در این جایزه جوانانی که مسئول اجتماعی هستند و با مولفه‌هایی که رهبر معظم‌انقلاب برای جوانان انقلابی درنظر گرفتند به‌خصوص آنهایی که با مسئولیت اجتماعی مشکل منطقه خود یا کشور را حل کرده‌اند، شناسایی خواهند شد. در بیانیه‌ گام دوم انقلاب اسلامی که مقام‌معظم‌رهبری آن را ابلاغ کرده‌اند، بارها بر مساله‌ جوانان تاکید شده است. این جایزه نیز براساس همین بیانیه و طبق نیازهای جامعه و به افتخار دانشجوی شهید مدافع حرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب، شهیدموسوی، که در رشته‌ مکانیک تحصیل می‌کرده، طراحی شده است.

اختتامیه جایزه جوان نوآور ماندگار دیروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه برگزار شد. البته فراخوان این رویداد ملی با رویکرد حمایت از جوانان فعال در زمینه مسائل اجتماعی از دی‌ماه سال گذشته آغاز شده بود.

  ۱۲۰ اثر از ۲۸ استان کشور ارسال شد

۱۲۰ اثر از ۲۸ استان کشور به نشان شهیدموسوی ارسال شده که از این تعداد ۷۲ اثر در مرحله اولیه داوری تایید شدند که از این تعداد ۲۰ اثر به مرحله نهایی داوری راه پیدا کرده‌اند. ۸ اثر مرتبط با امور خیریه و آموزش محرومان و فعالیت‌های جهادی است، ۴ اثر در حوزه فناوری اطلاعات و ترویج نوآوری، ۴ اثر در حوزه تولید محصول، ۲ اثر در حوزه توسعه شهری و ۲ اثر مربوط به حوزه توان‌بخشی است.

  هدف از جایزه عالی جوان نوآور ماندگار چیست؟

این جایزه تلاش دارد در راستای بیانیه گام دوم انقلاب جریان‌‌سازی کند. جایزه عالی جوان نوآور ماندگار، یادواره شهید مصطفی موسوی، دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف فهم عمیق اندیشه‌‌های مقام‌معظم‌رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و باز‌اندیشی مفهوم شهادت از طریق نوآوری در دانش و پژوهش در راستای توسعه پایدار کشور به دانشجویان و افراد فعال در این حوزه اعطا می‌‌شود.

ایجاد بستری جهت فهم عمیق و وثیق اندیشه‌ها و منویات مقام‌معظم‌رهبری در بیانیه‌ گام دوم انقلاب، حفظ و بازتولید گفتمان انقلاب اسلامی، باز‌اندیشی مفهوم شهادت و ایثار از طریق نوآوری در دانش و پژوهش در راستای توسعه پایدار کشور از دیگر اهداف این جایزه خواهد بود.  همچنین ظهور و بروز وحدت و ارتقای هویت ملی، دینی و انقلابی نسل جوان، حفظ و ترویج فرهنگ شهادت، ایثار و مقاومت، شناخت و معرفی آرمان جوانان شهید، ارزش‌آفرینی و بازتعریف فعالیت‌های متکی بر معیارهای انسان‌دوستی، شفقت، خودباوری، آزادمنشی، استقامت و نوع‌دوستی جوانان، معرفی توانمندی‌ها و خلاقیت‌های اجتماعی اثر‌گذار جوانان و جریان‌سازی نوآوری و شکوفایی اجتماعی و ایجاد ‌انگیزه و امید به آینده در جامعه دختران و پسران ۱۸ تا ۳۵ سال از دیگر اهدافی است که از طریق برگزاری این جایزه دنبال می‌شود.

آثار ارسال‌شده در ۸ شاخص خلاقیت و نوآوری، معنویت و اخلاق، مباحث علمی و محتوایی، مشارکت و شبکه‌‌سازی، اثرگذاری در کیفیت زندگی، چشم‌‌انداز انقلابی، پایداری و قانون‌پذیری در جایزه جوان نوآور ماندگار ارزیابی شده‌اند.

  چرا شهیدموسوی به‌عنوان الگو برای جوانان در این جایزه انتخاب شد؟

شهید سیدمصطفی موسوی، دانشجوی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب و جوان‌ترین شهید مدافع حرم بود که در ۲۰ سالگی برای دفاع از حریم کشور و حرم شهید شد. او جوانی خلاق و نوآور بود و طبق گفته مادرش، او از ابتدای کودکی به ‌دنبال کارهای خلاقانه و ایجاد نوآوری بوده است. یک کتاب مرتبط با شهید سردار سلیمانی نیز همراه خود به جنگ برده بود که در یکی از ملاقات‌‌های خود با سردار شهید قاسم سلیمانی از او خواسته بود کتاب خود را برایش امضا کند که سردار هم در پاسخ گفته بود، من دست شما را می‌بوسم و شما باید به من امضا بدهید، من نباید به شما جوانان امضا بدهم. شهید مصطفی موسوی زندگی نوآورانه‌ای داشت و یک زیردریایی ساخته بود که در شرف ثبت بود. به همین جهت او در این جایزه به‌عنوان الگو برای جوانان معرفی شد. با این اوصاف در جایزه جوان نوآور و ماندگار مسئولانه تلاش شده است تا بستری فراهم شود که هم روایت‌پذیری و بازتولید اندیشه شهید سیدمصطفی موسوی و همین‌طور شهدای جوان مدافع حرم بازتولید شده و هم جوانان انقلابی‌ای که دغدغه مسائل اجتماعی دارند و در جهت توسعه کشور قدم گذاشته‌اند، شناسایی شوند.

  شناسایی فعالان اجتماعی و جوانانی که در حوزه‌های مختلف اقدام کرده‌اند

امین پیرمحمدزاده، دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درخصوص جزئیات این جایزه توضیح داد: «جایزه جوان نوآور ماندگار در نخستین سال خود به نام شهید سیدمصطفی موسوی، جوان‌ترین شهید مدافع حرم مزین شد. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب در ادامه اقدامات انجام‌شده خود بعد از بیانیه گام دوم انقلاب ابلاغیه مقام‌معظم‌رهبری و در ادامه مسیر حفظ نام شهدا و فرهنگ مقاومت و ایثار، بر آن شد تا یک اقدامی را به‌صورت عملیاتی در راستای بیانیه انجام دهد. این جایزه در راستای منویات مقام‌‌معظم‌‌رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب طراحی شد. محوریت این جایزه متناسب با بیانیه گام دوم انقلاب و با نوآوری اجتماعی انتخاب شده است.»

دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار با بیان اینکه یکی از اقداماتی که دراین خصوص باید انجام می‌شد، بحث شناسایی جوانانی مدنظر رهبری و در تراز گام دوم انقلاب است، ادامه داد: «جایزه جوان نوآور ماندگار در حوزه نوآوری اجتماعی بعد از مطالعات طولانی کار خود را آغاز کرد. درواقع بعد از مطالعات فراوان و ملاقات با مسئولان برگزار‌کننده رویدادهای مشابه، به این نتیجه رسیدیم که در حوزه نوآوری اجتماعی نیز به‌نوعی باید اقدام کرد.»

او با تاکید بر اینکه جایزه جوان نوآور ماندگار با محور نوآوری اجتماعی برای شناسایی فعالان اجتماعی و جوانانی که در حوزه‌های مختلف اقدام کرده‌اند، پایه‌ریزی شد، گفت: «درواقع جوانانی که نوآورانه برای حل مسائل اجتماعی کشور، حل مسائل مردم و حتی یک محله یا منطقه اقدام کرده‌اند در این جشنواره شناسایی می‌شوند. درواقع به این نتیجه رسیدیم که باید‌ جوانانی که به مسئولیت اجتماعی خود عمل کرده‌اند، پاسداشت شوند.»

پیرمحمدزاده بیان کرد: «بنابراین با توجه به این موضوع جایزه جوان نوآور ماندگار را طراحی کرده و فراخوان آن را اعلام کردیم. درنهایت جوانان با مسئولیت اجتماعی را شناسایی کرده و به این نتیجه رسیدیم که یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌توان برای پاسداشت جوان نوآور و با مسئولیت اجتماعی انجام داد، برگزاری این جشنواره است.»

  فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه جوانان ماندگار می‌شود

او در ادامه تصریح کرد: «تلاش کردیم بستری برای آگاهی جامعه جهت شناسایی و فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه این جوانان فراهم شود. درواقع تلاش شد این فعالیت‌ها ماندگار شود و یکی از اهداف این جایزه نیز ماندگار کردن فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه است. به‌عبارت بهتر این فعالیت‌ها درخصوص اقدامات نوآورانه‌ای است که این جوانان در کشور و منطقه خود انجام داده‌اند؛ یعنی اگر مشکلی را رفع کرده‌اند، شناسایی شده و این نشان و جایزه به آنان تقدیم ‌شود.»

دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار تاکید کرد: «جوانانی که جوانی خود را صرف فناوری و نوآوری کرده و برای حل مشکلات جامعه و کشور تلاش کرده‌اند باید احساس کنند از آنها پاسداری می‌شود. مطالعه بیانیه گام دوم باعث شد محوریت این جایزه، توسعه فرهنگ اجتماعی مبتنی‌بر تحقق شعار سال و به‌کارگیری رویکرد نوآورانه برای حل مشکلات اجتماعی باشد.»

او در پاسخ به اینکه شناسایی جوانانی که مشکلات اجتماعی را رفع کرده‌اند به چه صورت است، توضیح داد: «در ابتدا اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در این زمینه از طریق شبکه همکاران جایزه صورت گرفته است؛ اتاق فکر جایزه جوان نوآور ماندگار در راستای شناسایی افرادی که نوآوری اجتماعی داشته‌اند و در عمل به مسئولیت اجتماعی خود در رفع مشکلات مردم و بخشی از کشور نوآورانه اقدام کرده‌اند، با ایجاد مسیری کاربردی در راستای جذب نوآوری‌های جوانان، اطلاع‌رسانی گسترده‌ای را در گام اول میان دانشگاه‌های استان‌ها در دستورکار قرار داد.»

او گفت: «همچنین در گام دوم از طریق شبکه همکاران و حامیان جایزه با نهاد‌های دولتی و آزاد، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های امور اجتماعی، استانداری‌ها، شهرداری و سرای محله‌ها، فراخوان جذب و شناسایی جوانان از هر قشری را تحت پوشش و خبر رسانه‌ای قرار داده است.»

پیرمحمدزاده بیان کرد: «بعد از برگزاری یک نشست با دستگاه‌های مربوطه در حوزه جوانان، فراخوان برگزاری این جشنواره در دی‌ماه سال گذشته ابلاغ شد. البته فقط جوانان ایرانی در این جایزه حضور ندارند بلکه در دو بخش دانشجویی و آزاد این فراخوان اعلام شد و محدودیت ملیت نیز در بخش دانشجویی وجود نداشت.»

او ادامه داد: «فراخوان این جشنواره تا فروردین‌ماه 1400 یعنی تولد حضرت علی‌اکبر تمدید شد. 120 اثر از 28 استان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و در سه مرحله این آثار داوری شد. در مرحله اول پالایش 72 اثر تایید شد و به مرحله بعدی راه یافت. بخشی از این آثار نیز نیاز به تکمیل مدارک داشتند که به ارسال‌کنندگان برای تکمیل مدارک ارجاع داده شد. مجدد آثار به دبیرخانه جایزه ارسال شد و در سایت javanprize. org  به‌صورت متمرکز بارگذاری شد.»

  22 اثر به سطح ملی راه پیدا کرد

دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار با بیان اینکه متناسب با محورهای ثبت‌نام‌شده از داوران خبره و نخبه دانشگاهی برای داوری دعوت شد، اضافه کرد: «با یک تیم ارزیابی اولیه متشکل از 20 داور، این آثار ارزیابی شد و 22 اثر به سطح ملی راه پیدا کردند.»

او با تاکید بر اینکه در سطح ملی، از داوران برجسته‌ای متناسب با تخصص و رشته نسبت به محورهای سطح ملی‌ دعوت به عمل آمد، گفت: «دهقانی‌فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مقداری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فرشتگان، ارجمندی عضو هیات‌مدیره بانک دی و مسعودی‌فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور به‌عنوان داوران سطح ملی حضور پیدا کردند.»

  طرح جریان‌سازی نوآوری اجتماعی ایجاد شد

پیرمحمدزاده گفت: «بعد از بررسی‌ها در شورای سیاستگذاری، برگزیدگانی برای این جشنواره انتخاب شدند که دیروز (27 اردیبهشت‌ماه) از آنها تقدیر به‌عمل آمد. همچنین در این جایزه یک طرحی را در راستای جریان‌سازی نوآوری با عنوان طرح جریان‌سازی نوآوری اجتماعی ایجاد کردیم. در این طرح سه بخش با عنوان حل مشکل اجتماعی، ثبت نوآوری اجتماعی و بحث نیاز به شتابدهی اجرا شدند.»

او با بیان اینکه نیاز به شتابدهی مربوط به شرکت‌های استارتاپی است که درحوزه نوآوری اجتماعی فعالیت می‌کنند اما در این مسیر موفق نبوده‌اند، اضافه کرد: «بنابراین ما آنها را شناسایی می‌کنیم و در شبکه همکاران خود در صندوق نوآوری و شتابدهنده، فرهنگ مسئولیت‌پذیری را اشاعه خواهیم داد.»

دبیر این جایزه گفت: «در بخش ثبت ایده کسانی که ایده دارند، آن را ثبت کرده‌اند و ما این ایده‌ها را به شرکت‌های استارتاپی، صندوق نوآوری ریاست‌جمهوری و معاونت علمی ریاست‌جمهوری معرفی خواهیم کرد. بخش دوم ثبت مشکلات اجتماعی نیز به افراد برنامه ثبت مشکلات اجتماعی را خواهیم داد تا مشکلات را ثبت کنند و سپس آنها را با کمک شرکت‌های استارتاپی و با مشارکت افرادی که این مشکلات را ثبت کرده‌اند، حل می‌‌کنیم.»

  برگزاری رویداد استارتاپی با محوریت نوآوری اجتماعی در آینده نزدیک

او با بیان اینکه امروز بیش از 60 ایده در این طرح ثبت شده‌اند، تاکید کرد: «ان‌شاءالله در آینده نزدیک با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری یک رویداد استارتاپی با محوریت نوآوری اجتماعی برگزار خواهیم کرد. همچنین برای نگاه علمی که وظیفه دانشگاه است، برگزاری کنفرانس ملی نوآوری اجتماعی را در دستور‌کار قرار داده‌ایم. در بحث فعالیت‌های هنری جوانان نیز یک جشنواره چندرسانه‌ای با محوریت جوان خلاق در برنامه داریم.»

دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار در ادامه درخصوص جوایز این جشنواره نیز صحبت به‌میان آورد و گفت: «در نخستین دوره با نظر اعضای شورای راهبری و اعضای شورای سیاستگذاری، امسال در نخستین دوره، رتبه نخست، دوم و سوم را در این جایزه نخواهیم داشت. در بخش رتبه سوم، سه برگزیده انتخاب شده و به این سه برگزیده برتر در دو بخش دانشجویی و آزاد جوایز نفیس نقدی تعلق می‌گیرد که برای نفر اول 20میلیون تومان در هر دو بخش درنظر گرفته شده است.»

  22 اثر ملی در مسیر شتابدهی قرار خواهند گرفت

او تاکید کرد: «همچنین از 22 اثری که درسطح ملی معرفی شده‌اند درجهت جریان‌سازی نوآوری حمایت مالی خواهند شدند. درواقع برای اشاعه فرهنگ نوآوری اجتماعی از آنها حمایت می‌کنیم تا از طریق شبکه همکاران کمک کنیم فعالیت این عزیزان اشاعه پیدا کند و بتوانند کار خود را گسترش دهند. این 22 اثر درسطح ملی با عنایت صندوق نوآوری و شکوفایی در مسیر شتابدهی قرار گرفته و از حمایت‌ها و تسهیلات صندوق‌های حمایت‌کننده نوآوری بهره‌مند خواهند شد.»

به گفته دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار قرار است برگزاری این جایزه ادامه داشته باشد و پایه‌ریزی زیربنای طرح جایزه از ابتدا به‌صورت دوسالانه و سالانه در دستور کار قرار گرفته است.

  ایجاد عدالت آموزشی بین دانش‌آموزان در سراسر کشور

امیر اسعدی جوان نوآوری است که در رشته عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب تحصیل کرده و درحوزه تاتر فعالیت داشته است. او که در این جشنواره رتبه سوم جایزه را کسب کرده، در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درباره علت برگزیده شدن در این جایزه گفت: «یک پروژه ملی با عنوان کمپین نقطه صفر مرزی برگزار کردیم. سالیان زیادی است که این کمپین فعالیت خود را آغاز کرده است و کمپین نقطه صفر مرزی به‌همت جمعیت طلوع بی‌نشان‌ها چندسال است فعالیت خود را آغاز کرده که هدف از ایجاد این کمپین، حمایت از کودکان درحال تحصیل ساکن در مناطق مرزی کشور است.»

او اضافه کرد: «این کمپین در سال گذشته به اوج فعالیت خود رسید تا جایی که حدود 85 هزار بسته لوازم‌التحریر با کیفیت به‌همراه کوله‌پشتی به مناطق محروم مرزی و مراکز بهزیستی استان‌ها ارسال شد. تلاش کردیم عدالت آموزشی را نیز تا حدودی رعایت کنیم تا نوشت‌افزار ارسال‌شده تفاوتی با لوازم‌التحریر سایر دانش‌آموزان در تهران نداشته باشد.»

این جوان نوآور در ادامه تصریح کرد: «این اقدام کار یک تیم بود، آن را انجام دهیم و امسال نیز این پروژه را ادامه خواهیم داد. همچنین طرح کهکشان آگاهی را در دستور کار داریم و قرار است کتاب‌های درسی را برای دانش‌آموزان ارسال کنیم تا بتوانند آگاهی و سطح‌ اجتماعی خود را افزایش دهند. در سال‌های گذشته مشاهده کردیم که برخی بچه‌ها با توجه به عدم مطالعه با واژگان آشنایی زیادی ندارند و دچار مشکلات زیادی می‌شوند.»

او درباره اهداف اقدامات انجام‌شده برای دانش‌آموزان مناطق محروم بیان کرد: «هدف‌مان این است که عدالت آموزشی را بین دانش‌آموزان سراسر کشور ایجاد کنیم تا آنهایی که از این امکانات محروم هستند بتوانند مانند سایر دانش‌آموزان از آنها استفاده کنند. درواقع تلاش داریم یک نوع برابری آموزشی را بین بچه‌ها کلید بزنیم تا هیچ‌دانش‌آموزی به‌دلیل نبودن امکانات از تحصیل محروم نشود.»

اسعدی درباره هدف بلندمدت این اقدام نیز صحبت به‌میان آورد و گفت: «همچنین تلاش داریم مدارس را از نظر امکانات آموزشی، گرمایشی و سرمایشی تجهیز کنیم. هدف اصلی و بزرگ‌تر این است که بتوانیم از مهاجرت به شهرهای بزرگ جلوگیری کنیم، زیرا درصد بالایی از افرادی که به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده و درنهایت تبدیل به کودک کار شده‌اند، همان بچه‌هایی هستند که به‌دلیل نبودن امکانات آموزشی از مرزهای کشور به کلانشهرها مهاجرت کرده‌اند.»

   رفع محرومیت با طرح چلچراغ

مهدی بهارشاهی جوان 20 ساله‌ای است که در جشنواره جایزه جوان نوآور ماندگار که به‌ یاد ‌ شهید موسوی برگزار می‌شود، در 20 سالگی حائز تقدیر ویژه شد. او دانشجو-معلم دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر در استان خراسان جنوبی است و در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درباره فعالیت‌ها و علت برگزیده شدن خود در این جایزه توضیح داد: «طرح ما باعنوان طرح چلچراغ در این جشنواره ارائه شد. در این طرح حمایت و سرپرستی از 40 دانش‌آموز و کودک بی‌سرپرست، بدسرپرست و نیازمند به 40 دانشجو- معلم تحت‌عنوان فرزند معنوی واگذار شد.»

  او اضافه کرد: «ما با همکاری موسسه پیشگامان طلوع علوم فعالیت‌های خود را آغاز کردیم و فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی، مالی و معنوی را به دانش‌آموزان ارائه می‌دهیم. این فعالیت‌ها درحوزه آموزشی شامل تدریس به‌صورت حضوری و مجازی، پشتیبانی تحصیلی و استعدادیابی خواهد بود.» 

بهارشاهی در ادامه تصریح کرد: «درحوزه فرهنگی کلاس‌های فوق‌برنامه قرآنی و فرهنگی اقداماتی ازجمله برگزاری جشن‌های تکلیف، تولد، و... را شامل می‌شود. در حوزه مادی نیز بسته‌های کمک‌معیشتی، بسته‌های لوازم‌التحریر و تمام حمایت‌های معنوی برای این دسته از دانش‌آموزان درنظر گرفته می‌شود.» 

این جوان نوآور در ادامه بیان کرد: «یکی از دغدغه‌های ما در این طرح‌ها رفع محرومیت است؛ برخی دانش‌آموزان به علل‌ محرومیت از امکانات مجبور به ترک تحصیل هستند و هدف ما در این طرح جلوگیری از این کار افراد مزبور است. بنابراین دانشجو و معلمانی را که دغدغه چندانی نداشتند دغدغه‌مند کردیم و پای کار آوردیم و حمایت از این دانش‌آموزان را به آنها سپردیم.»

او درخصوص برنامه دیگر خود گفت: «برنامه بعدی‌مان درخصوص خانواده این دانش‌آموزان است، به‌طور مثال اگر بعضی از والدین دانش‌آموزان در زمینه خاصی مهارت داشته باشند، آنها را شناسایی می‌کنیم و برایشان اشتغال ایجاد خواهیم کرد تا بتوانند از پس هزینه‌های زندگی برآیند و تامین معاش کنند.»

  راهکارهای صنعتی هوش مصنوعی در صنعت پزشکی و کشاورزی

علی رمضانی دیگر برگزیده این جشنواره است. او دانشجوی رشته زیست فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که در این جشنواره رتبه سوم را به‌خود اختصاص داده است. رمضانی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «در بحث زیست فناوری با تاکید بر هوش مصنوعی فعالیت خود را آغاز و تلاش کردیم هوش مصنوعی وارد چرخه صنعت شود.»  او افزود: «در این راستا طرح‌ها و دستاوردهای مختلفی ارائه شد، در تیم خود تلاش کردیم با استفاده از مکانیسمی که درحوزه هوش مصنوعی وجود دارد و تمام دنیا و کشورهای توسعه‌یافته به‌سمت آن حرکت کرده‌اند و آن را عملیاتی می‌کنند، ما هم از بحث هوش مصنوعی در صنعت استفاده کنیم.» 

رمضانی با بیان اینکه درحوزه هوش مصنوعی طرح‌های مختلفی ارائه کردیم، گفت: «یکی از این طرح‌ها درخصوص ساخت تله‌های فرومونی هوشمند است که در این جشنواره ارائه شد، همچنین پردازش لام‌های بافت‌های سرطانی و راهکارهای صنعتی هوش مصنوعی در صنعت پزشکی و کشاورزی در این جشنواره عرضه شد. خوشبختانه توانستیم طرح‌های خود را به یک‌سری از سازمان‌ها، مراکز دولتی و غیردولتی پیشنهاد کنیم.» 

این جوان نوآور با بیان اینکه در پانزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در دو بخش لوح زرین را که جایزه ملی کارآفرینی است، کسب کردم، اضافه کرد: «در جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب‌وکار هم توانستم رتبه اول را به‌خود اختصاص دهم. علاوه بر اینها اختراعات زیادی در تیم خود ارائه دادیم که به تایید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی رسیده است.»  او تاکید کرد: «متاسفانه در کشور کمتر از جنس ایرانی استفاده می‌شود و مردم چندان گرایشی به استفاده از تولیدات داخلی ندارند. بزرگ‌ترین چالش کشور نیز درحوزه صنعت همین موضوع بوده؛ چراکه در دهه‌های اخیر اجناس ساخت ایران مورد توجه مردم نبوده، تا جایی که الان با چالش بزرگی در این راستا مواجه هستیم.» 

رمضانی با بیان اینکه باید از دل چالش‌ها طرح‌ها ایجاد شود، گفت: «دانشجویان در دانشگاه‌ها به‌درستی آموزش ندیده‌اند و به‌سمت ارائه مقالاتی حرکت می‌کنند که هیچ‌چالشی برای آن وجود ندارد، بنابراین اگر جوانان به‌سمت حل چالش‌های کشور حرکت کنند و دولت نیز آنها را حمایت کند بسیاری از مشکلات کشور رفع خواهند شد.» 

او ادامه داد: «این روزها با انواع بی‌اخلاقی‌ ازجمله قاچاق، تخصیص ارز 4200 تومانی به برخی افراد و ارائه سوبسید به شرکت‌های دلال و واردکننده مواجهیم. معتقدم اگر کیفیت محصولی که در ایران تولید می‌شود، تا 70 درصد با نمونه خارجی برابری کند، دیگر دلیلی برای ارائه این سوبسیدها به شرکت‌ها وجود ندارد تا نمونه همین محصول به کشور وارد شود.»

  این جوان نوآور گفت: «این بی‌اخلاقی‌ها باعث می‌شود ‌انگیزه جوانان ایرانی از بین برود و سرخورده شوند. به‌نظر من اگر این حمایت‌ها صورت گیرد مشکلات زیادی حل خواهد شد.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰