رئیس مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان:
انصاری گفت: اگر بخش قوانین اخذ مجوزها برای شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تسهیل شود و این شرکت‌ها در زمان کمتری برای اخذ مجوز درگیر کارهای اداری شوند قطعا می‌توانند به مراکز رشد و سطح تولید در کشور کمک‌های فراوانی کنند.
  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۵ - ۱۱:۲۸
  • 00
رئیس مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان:
طولانی شدن اخذ مجوز سازمان‌های دولتی، شرکت‌های دانش‌بنیان را متوقف می‌کند
طولانی شدن اخذ مجوز سازمان‌های دولتی، شرکت‌های دانش‌بنیان را متوقف می‌کند

علی انصاری، رئیس مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان با اشاره به تاریخچه تاسیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان از سال 1384 به‌عنوان اولین مجموعه مراکز رشد دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور شروع به فعالیت کرد و درحال حاضر حدود 70 درصد از فعالیت مرکز رشد و فناوری واحد خوراسگان به حوزه کشاورزی و فنی، مهندسی اختصاص دارد.»

انصاری درخصوص میزان مشارکت دانشجویان با مراکز رشد این واحد دانشگاهی گفت: «هم‌اکنون بیش از 60 هسته دانش‌بنیان و واحد فناور در این مرکز فعالیت دارند و در هر هسته دانش‌بنیان حداقل 3 نفر دانشجو یا فارغ‌التحصیل مشغول هستند؛ البته در این مرکز رشد شرکت‌هایی نیز فعالند که بیش از 20 نفر پرسنل دارند و یا به صورت پروژه‌ای و در فواصل مختلف تعدادی دانشجو جذب می‌کنند و مشغول به فعالیت می‌شوند ولیکن در‌مجموع بیش از 200 نفر در هسته‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان مشغول فعالیت هستند و از این تعداد بیش از 15 نفر از اعضای هیات‌علمی به گروه‌های دانش‌بنیان در قالب‌های سرپرست پروژه یا استاد راهنما کمک می‌کنند.» 

وی ادامه داد: «مرکز رشد اصفهان بیش از 16 سال است که بناشده و بسیاری از شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان از داخل همین مرکز فعالیت خود را شروع کردند. بعضی از این شرکت‌ها اکنون درحال همکاری با دانشگاه هستند و برخی از این شرکت‌ها نیز پروژه‌های ملی در اختیار دارند، مثل پروژه ملی تولید بذر هیبریدی که جزء کلان طرح‌های کشور محسوب می‌شود و با مشارکت معاونت علمی ریاست‌جمهوری مشغول انجام است. به تعبیری می‌شود گفت این پروژه جزء یکی از خروجی‌های بسیار خوب مرکز رشد واحد خوراسگان است. ازجمله نمونه‌های دیگر می‌توان به شرکت معیار دانش پارس اشاره کرد که در تولید مواد آزمایشگاهی فعالیت می‌کند و جزء نمونه‌های بسیار خوب از شرکت‌های دانش‌بنیانی است که به سوددهی رسیده است.»

انصاری ادامه داد: «از زمان شیوع کرونا تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد اصفهان با تغییر رسالت خود و با هدف کمک به تولید محصولات بهداشتی و حفاظتی برای مقابله با کرونا توانستند در این ایام فعالیت‌های بسیار خوبی انجام دهند. در همین ایام یکی از شرکت‌های تولیدی مرکز رشد با تغییر در خط تولید به تولید ماسک سه‌لایه پرداخت یا برخی از شرکت‌های این مجموعه در حوزه تونل ضدعفونی‌کننده موفق به تولید دستگاه‌های مکانیزه پیشرفته‌ای شدند یا در حوزه کیت تشخیص کرونا؛ یکی از شرکت‌های مجموعه مرکز رشد واحد اصفهان در مراحل نهایی اخذ مجوز از وزارت بهداشت و سازمان‌های مربوطه است که امیدواریم به‌زودی با اخذ مجوزها برای تولید انبوه این کیت‌ها آماده شویم.»

  افزایش 25 درصدی اعضا و شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد اصفهان

وی در ادامه گفت: «هرسال 25 درصد به تعداد اعضا و شرکت‌های دانش‌بنیان افزوده می‌شود. البته این افزایش اعضا با وجود شرکت‌هایی است که زمان و دوره حمایت‌هایشان در مرکز رشد به پایان می‌رسد و می‌توانند از مراکز رشد دانشگاه خارج شوند. امسال نیز امیدواریم بیش از 15 هسته و تیم دانش‌بنیان در عرصه‌های جدید به مجموعه مرکز رشد و فناوری دانشگاه اضافه شوند.» 

این استاد دانشگاه با اشاره به موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: «با قاطعیت می‌توان گفت مدل مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در کشور بی‌نظیر است به‌طوری مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بین مجموعه‌های دولتی و غیردولتی نیز شاخص شده و مراکز رشد دانشگاه‌های دولتی از سیاست‌ها و راهبردهایی که در مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استفاده می‌شود الگو‌برداری می‌کنند اما متاسفانه قوانین و دستورالعمل‌های سازمان‌های دولتی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان جهت اخذ مجوزها دچار نواقص بزرگی هستند و باید تا حد زیادی این قوانین حداقل برای شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل‌کننده‌تر شوند. گاهی می‌بینیم که شرکت‌ها مباحث سرمایه‌گذاری، فناوری، ثبت شرکت و... را انجام می‌دهند و پشت‌سر می‌گذارند، اما تا مدت‌ها درگیر اخذ مجوز برای تولید می‌مانند خصوصا اگر نیاز باشد سازمان غذا و دارو یا سازمان تجهیزات پزشکی مجوز صادر کنند. متاسفانه عموما کارها در مرحله اخذ مجوز متوقف می‌شود.»

او تصریح کرد: «اگر بخش قوانین اخذ مجوزها برای شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تسهیل شود و این شرکت‌ها در زمان کمتری برای اخذ مجوز درگیر کارهای اداری شوند قطعا می‌توانند به مراکز رشد و سطح تولید در کشور کمک‌های فراوانی کنند. درحال حاضر تعدادی از طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد واحد اصفهان در مراحل اخذ مجوز از سازمان تجهیزات پزشکی متوقف شدند، طرح‌هایی که برای ضدعفونی مراکز بهداشتی طراحی شدند و در شرایط سخت کرونایی مراکز درمانی و مردم به آنها نیاز دارند.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰