• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۲-۱۳ - ۰۹:۴۲
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
نوروزی عضو هیات‌‌عالی نظارت استان تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

ردصلاحیت شوراها نشانه دقت زیاد هیات‌نظارت است و مردم را دلگرم می‌کند!

دوره پنجم شوراها آزادی گذاشتند اما 50 درصد مساله‌دار شد

وقتی مردم ببینند هیات نظارت دقت زیادی دارد و بررسی‌های کامل را انجام داده است، دلگرم می‌شوند و انتخابات نیز پرشور می‌شود اما اگر مردم دیدند یک عده‌ای کاندیدا شده‌اند و با پول و شام دادن، رای جمع می‌کنند قطعا آنها نیز در انتخابات شرکت نمی‌کنند.

ردصلاحیت شوراها نشانه دقت زیاد هیات‌نظارت است و مردم را دلگرم می‌کند!

حسن نوروزی عضو هیات‌عالی نظارت استان تهران در ششمین دوره انتخابات شوراها در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به برخی نقدها درباره دلایل ردصلاحیت گسترده افراد در انتخابات شورای شهر پاسخ داد که مشروح آن در ادامه آمده است.

با توجه به ردصلاحیت نسبتا گسترده در تهران و رد 10 نفر از اعضای فعلی شورا، مبنای ردصلاحیت‌ها بر چه اساسی بوده است؟

همه باید بدانند کار شورایی یک امر بسیار حساسی است که تصمیم‌گیری درباره امور شهر و بودجه آن به دست شورا سپرده می‌شود لذا افرادی که کاندیدا می‌شوند و می‌خواهند مسئولیت یک شهر را به عهده بگیرند باید از بهترین‌ها باشند. کمااینکه برای استخدام یک معلم در آموزش‌و‌پرورش دقت بسیار می‌شود، حال اگر کسی بخواهد در راس کارمندان قرار گیرد، لازم است دقت بیشتری شود.

ما براساس قانون از مراجعی ازقبیل ناجا، اطلاعات و... استعلام کردیم و از این‌رو می‌توان گفت دستگاه‌های نظارت دقت زیادی داشتند و تلاش کردند حق شهر، مردم و بیت‌المال ضایع نشود. جریان انتخابات و اعضای شورای شهر دو، سه مقوله دارند، یک مقوله آنها هستند که می‌گویند ما می‌خواهیم مدیریت شهری را به‌عنوان شورا برعهده بگیریم، اما یک زمان مردم آن شهر مطرح هستند و باید به حق مردم توجه کرد، لذا این مسائل سبب می‌شود در انتخاب‌ها دقت زیادی شود.

یک نکته این است که برخی معتقدند ردصلاحیت‌های گسترده به نوعی با مقوله انتخابات آزاد یا رویکرد افزایش مشارکت در تضاد است، تحلیل شما در این خصوص چیست؟

انتخابات آزاد به این معنا نیست که حداقل صلاحیت در نظر گرفته نشود، انتخابات آزاد در کشورهای غربی و شرقی که مسلمان نیستند پارامترهایی دارد و براساس قانون وقتی اختیار داریم از مراجع چهارگانه و... استعلام کنیم، پس‌ استعلام می‌شود و انتخابات هم آزاد است و از یک یا دو حزب نیست بلکه از همه احزاب است.

 گاهی عدم‌التزام به اسلام موردی پوششی است

یعنی به نظر شما ردصلاحیت به دلیل عدم التزام به اسلام یک معیار حداقلی است که به خاطر آن افراد بسیاری رد شدند؟

طرف ممکن است پرونده حادی داشته باشد اما بگوید من نماز می‌خواندم، نمی‌توانند بیان کنند پرونده فلان مورد را داشته لذا درنتیجه می‌گویند عدم التزام به اسلام بوده است. این موردی پوششی و به نفع افراد است. اگر بگویند در ناجا به جرم شرب‌خمر یا حمل مشروب دستگیر شده، درست است؟ لذا این‌چنین می‌نویسند و این‌چنین نیست که حداقل التزام را نداشته باشند.

به‌هرحال هر کشوری یک کمیته گزینش دارد و ما هم کمیته هیات نظارت و هیات اجرایی داریم که قانون به آن اختیار داده است، از سوی دیگر انتخابات پرشور وقتی است که مردم ببینند کاندیداهای به‌روز و مثبت تایید می‌شوند و در این صورت شرکت می‌کنند، در انتخابات این مردم هستند که باید شرکت کنند اما مردم وقتی ببینند به بهانه آزادی و شرکت گسترده هر کسی را تاییدصلاحیت می‌کنیم، درست نیست.

 ردصلاحیت شوراها نشانه دقت زیاد هیات نظارت است و مردم را دلگرم می‌کند!

 در دوره قبل یا همان دوره پنجم در تهران در را کاملا باز گذاشتند و همگان را تایید کردند؛ اما 50-40 درصد شوراهای مساله‌دار، منحل و دستگیر شدند لذا وقتی دقت نمی‌شود این اتفاقات می‌افتد.
وقتی مردم ببینند هیات نظارت دقت زیادی دارد و بررسی‌های کامل را انجام داده است، دلگرم می‌شوند و انتخابات نیز پرشور می‌شود اما اگر مردم دیدند یک عده‌ای کاندیدا شده‌اند و با پول و شام دادن، رای جمع می‌کنند قطعا آنها نیز در انتخابات شرکت نمی‌کنند.

اگر سلایق سیاسی به‌صورت حداکثری در نظر گرفته نشود علی‌القاعده بخشی از سلیقه سیاسی جامعه تمایلی به مشارکت ندارد و این ممکن است آمار مشارکت را کاهش دهد.

در بحث هیات نظارت ما بحث سیاسی را دنبال نمی‌کنیم، بلکه بحث سلامت مطرح است. در بحث شورای شهر خدمات اجتماعی و فرهنگی مطرح است و این امر سیاسی نیست بلکه کار سلامت در اینجا مطرح است. فرض کنید شورای تهران که سال گذشته 4 هزار و 500 میلیارد پول به دست آورد و برخی شهرداری‌ها 50 میلیارد و 15 میلیارد پول در اختیار دارند، چه مسئولیت سنگینی برعهده آنهاست، لذا باید این پول و بیت‌المال را به کسی بسپاریم که به حد متوسط لیاقت داشته باشد.

 در دوره قبل آزادی گذاشتند و همه کاندیدا شدند اما 50 درصد شوراها مساله‌دار شد

در دوره قبل آزادی گذاشتند و هرکسی آمد کاندیدا شد اما 50 درصد شوراها مساله‌دار شدند، لذا این‌بار نباید این اتفاقات بیفتد. اکنون به بهانه مساله سیاسی نباید اجازه دهیم هر کسی به هر دلیل تایید شود و بنابراین دقت خواهیم کرد در تایید صلاحیت‌ها توجه کافی صورت گیرد و برای چهار سال نباید فشار آورد که هر کسی تایید شود.

شما معتقد هستید به‌خاطر آزادی بیش از حدی که در دوره پنجم گذاشته شد و خیلی‌ها به اشتباه وارد شدند، الان این محدودیت‌ها بیشتر شده و این تعداد ردصلاحیت‌ها افزایش داشته است؟

می‌گوییم در دوره پنجم راه را باز گذاشتند و در حوزه سیاسی هر فردی کاندیدا شود اما ما به قانون عمل می‌کنیم و نمی‌گوییم چون آن دوره چنین کردند ما چنین می‌کنیم. درنهایت ما هیات نظارت استان و هیات نظارت کشور را داریم اما با این حال ما از کار خود دفاع ‌‌و دقت دوجانبه را لحاظ می‌کنیم؛ ما تلاش داریم اولا حق کاندیدایی که تایید صلاحیت شده ضایع نشود و از این رو به دقت مطالعه خواهیم کرد و حتی ممکن است افرادی که هیات اجرایی رد کرده، توسط ما تایید شود.

از سوی دیگر، هیات نظارت شهرستان را ممکن است تایید یا حتی چند نفری که تاییدیه گرفتند را رد کنیم، مثلا اگر کسی جزء منافقین بوده و متوجه نشدیم، اما اکنون متوجه شویم، ردصلاحیت می‌شود، لذا از حالا نمی‌توان قضاوت کرد و ما قضاوت را به مردم، جامعه و رسانه‌ها واگذار می‌کنیم اما تمام هدف ما این است که انتخابات پرشور، پرمعنا و ارزشمند و به‌درستی برگزار شود.

اشاره کردید ما هر کسی را نمی‌توانیم تایید کنیم و این درست است اما بحثی که درخصوص تهران مطرح می‌شود، ردصلاحیت 10 نفر از اعضای فعلی شوراست. تحلیل شما در این خصوص چیست؟

ما هنوز این را ندیده‌ایم. فردا پرونده‌ها به دست ما می‌رسد و ما باید مطالعه کرده و لیست نهایی را اعلام کنیم.

برخی ردصلاحیت‌شدگان به‌جز اعتراض به بحث عدم‌التزام به اسلام، موضوع سوءشهرت خود را ازجمله دلایل ردصلاحیت عنوان ‌و مطرح کردند کسی که دوره پیش در تهران یک میلیون و 500 هزار رای آورده نمی‌تواند به خاطر سوءشهرت رد شود و این ادعا نچسب است، نظر شما چیست؟

همین مقدار که گفتم کافی است، بعدا دوباره تماس بگیرید!

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار