زمانیکه داود میرباقری، کارگردان سریال، برای ساخت سریال امامعلی(ع) دستبه کار شد، 33 سال بیشتر نداشت. اما میرباقری از کجا آمده بود و چگونه توانست نظر مدیران وقت سازمان را جلب کند. میرباقری متولد روستای خیج از توابع شهرستان شاهرود است. در این منطقه خانواده او همگی به شغل زراعت و دامداری مشغول بودند. تحصیلات ابتدایی را در همان روستا گذراند. بعد از اتمام کلاس پنجم چون ادامه تحصیل در روستایشان مقدور نبود، راهی حوزه علمیه شد و بهمدت یک سال در روستای ابرسج از توابع شاهرود تحصیل کرد و سپس به حوزه علمیه شاهرود رفت.
در آنجا طی دوسال موفق شد جامعالمقدمات را که پایه آشنایی با ادبیات و دستور زبان عربی بود، تمام کند. بعد از آن در مدرسه ملی جعفری کلاس ششم را خواند و راهی دبیرستان شد و در رشته ریاضی دیپلم گرفت. در سال 1355 و در 18سالگی در رشته مهندسی معدن دانشگاه پلیتکنیک تهران یا همین امیرکبیر فعلی قبول شد و به تهران رفت. بعد از انقلاب و در دوره انقلاب فرهنگی با تعطیلی دانشگاهها مدت سه سال کارآموز هنر در تئاتر شهر شد و همین دوره، آغازگر گرایش جدیاش به هنر نمایش بود. خودش درباره آن روزهایش گفته است: «این دوره سهساله روی من تاثیری عمیق داشت، بهطوریکه مسیر زندگیام را دگرگون ساخت و هنر نمایش را برایم جدیتر از تداوم تحصیل در دانشگاه کرد.» پس از اتمام این دوره فشرده، معلم امور تربیتی در رشته هنر در منطقه 14 تهران شد.
حاصل تلاش این دوره 4 نمایش برای کودکان و نوجوانان بود که با استقبال وسیعی مواجه و همین امر موجب راهیابی او به تلویزیون شد. داود میرباقری وقتی 25 سال بیشتر سن نداشت، یعنی از سال 61 وارد تلویزیون شد و فعالیت حرفهای خود را در گروه فیلم و سریال شبکه اول آغاز کرد. «ایوان مدائن» را نوشت و در آن کار بازی کرد. تلهتئاترهای «آیینه خیال»، «اسکندر» و «شاه مغلوب» را کارگردانی کرد. با ساخت یک سریال چهارقسمتی با هنرنمایی سیاوش تهمورث، بهرام شاهمحمدلو، محمدعلی احمدی، هوشنگ توکلی، راضیه و مرضیه برومند وارد فضای سریالسازی شد. سال 65 سریال عجیب و تاریخی «گرگها» را ساخت که زمان و مکانی خیالی داشت و این نگاه به تاریخ برای اولینبار از او دیده شد. سال 70 «رعنا» را روی آنتن برد و با ساختاری پیچیده و روایت عشق و عاشقی در فلاشبک، اولینبار پرویز پرستویی را به تلویزیون معرفی کرد. میرباقری با ساخت سریال امامعلی(ع) قدرت و تواناییاش در سریالسازی تاریخی را به رخ همگان کشید. او بعدها سریال موفق مختارنامه را برای تلویزیون ساخت و حالا چندسالی است که مشغول پروژه بزرگ سلمان فارسی است؛ پروژهای که پیشبینی میشود نام میرباقری را بیش از پیش در تاریخ آثار نمایشی ایران ماندگار خواهد کرد. او درمورد اینکه چرا این مسیر را انتخاب کرده، گفته است: «در پاسخ دوستانی که میپرسند تو چرا این کارها را میکنی میگویم اگر من نکنم پس چه کسی باید بسازد. بالاخره یک نفر باید این کارها را انجام دهد. مسیر مهمی است و دنیا هم در همین مسیر خوب حرکت میکند و کارهای مؤثری میسازند.»