• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۱-۳۱ - ۱۰:۱۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
درباره میراث ماندگار سردار حجازی

چه کسی موشک‌های نقطه‌زن را در مرز اسرائیل کاشت؟

سردار حجازی تحت فرماندهی سپهبد شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس ایران یکی از سه نفر از عوامل ارشد نیروی قدس ایران بودند که مسئولیت پرونده موشک‌های هدایت‌شونده دقیق حزب‌الله را برعهده داشتند. بر همین اساس هم سردار حجازی را موسس واحد موشکی حزب‌الله لبنان می‌خوانند.

صادق امامی، دبیرگروه  سیاست: غربی‌ها او را کلید پروژه موشکی دقیق حزب‌الله لبنان می‌دانستند؛ مردی که در سال‌های اولیه انقلاب در مناطق آشوب‌زده کردستان و آذربایجان‌غربی در میدان حضور داشت و پس از آن به جبهه‌های جنوب رفت، با ارتش بعثی جنگید و پس از جنگ در بخش‌های مختلف نیروهای مسلح خدمت کرد. تمام آنچه را او انجام داد شاید بتوان متعلق به گذشته دانست اما مسئولیت سپاه پاسداران در کشور لبنان و آنچه او برای جمهوری اسلامی و محور مقاومت در لبنان انجام داد، نه‌تنها متعلق به گذشته که آینده را نیز متاثر از خود خواهد کرد.

سردار سیدمحمد حسین‌زاده‌حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه، شامگاه روز یکشنبه به دوستان و یاران شهیدش پیوست اما خدماتش همچنان جاری و ساری است.

در سی‌ام دی‌ماه98 که او به‌عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس منصوب شد، یکی از رسانه‌های انگلیسی‌زبان، این انتصاب را به‌معنای «تحولی که انگیزه بیشتری برای نقش یگان نظامی-اطلاعاتی خارج از مرزهای ایران به وجود می‌آورد» ارزیابی کرد. سردار حجازی فعالیت در سپاه پاسداران را از سال۱۳۵۸ آغاز کرد. او در فاصله سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ فرمانده نیروی مقاومت بسیج بود و از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران و از ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ نیز جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود و در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ معاونت آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستادکل نیروهای مسلح را برعهده داشت. پس از آن به فرماندهی سپاه لبنان منصوب شد و تا سال1398 در این جایگاه خدمات ویژه‌ای در راستای تقویت جبهه مقاومت انجام داد. او در جریان جنگ سوریه نیز کنار شهیدسپهبد سلیمانی خدماتی تاثیرگذار را در راستای مبارزه با تروریسم تکفیری انجام داد. نقش‌آفرینی در تقویت حزب‌الله لبنان و جبهه مقاومت از درخشان‌ترین نقاط کارنامه این شهید بزرگوار است که موجب شد طی سال‌های اخیر صهیونیست‌ها برنامه ترور وی را در دستورکار خود داشته باشند. منابع غربی درباره او نوشته‌اند از سال2013 ایران توسط سردار حجازی تلاش کرد تا موشک‌های دقیقی را -که می‌تواند در چند متری هدف فرود بیاید- از طریق سوریه به لبنان ارسال کند. براساس گزارش ارتش رژیم‌صهیونیستی که در آگوست2019 منتشر شده، سردار حجازی در پروژه موشکی هدایت‌شونده حزب‌الله در لبنان نقش داشت. در این گزارش آمده است وی یک نیروی سپاه، فرمانده پروژه موشک هدایت‌شونده دقیق ایران در لبنان بوده و مستقیما فرماندهی پرسنل ایرانی را در لبنان برعهده داشته است. در سال2014 سردار حجازی از دید عموم خارج شد. رسانه‌های غربی گمانه‌زنی می‌کنند او در این سال‌ها در لبنان بوده و به حزب‌الله کمک کرده است تا بتواند 150هزار موشک خود را ذخیره کند.

بنابر ادعای این رسانه‌ها، سردار حجازی به تامین اسلحه برای حزب‌الله نیز کمک کرد. اما این اقدامات چقدر دارای ارزش بودند که رسانه‌های غربی فقدان او را پس از شهادت سردار سلیمانی دومین ضربه به نیروی قدس در 16ماه اخیر می‌دانند؟ سردار حجازی تحت فرماندهی سپهبد شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس ایران یکی از سه نفر از عوامل ارشد نیروی قدس ایران بودند که مسئولیت پرونده موشک‌های هدایت‌شونده دقیق حزب‌الله را برعهده داشتند. موشک هدایت‌شونده دقیق یک پرتابه مجهز به سیستم ناوبری بسیار پیشرفته است که آن را قادر می‌سازد با دقت چند متر به هدف خود برخورد کند. بر همین اساس هم سردار حجازی را موسس واحد موشکی حزب‌الله لبنان می‌خوانند.

سردار در تاریخ ۱۴دی‌ماه ۱۳۹۹، در مصاحبه‌ای با شبکه المیادین درباره توان موشکی حزب‌الله لبنان گفته بود: «شما به‌نظر کارشناسان اسرائیلی مراجعه کنید تا عمق وحشت آنان را متوجه شوید. یکی از اسرائیلی‌ها گفته بود ۲۰۰موشک دقیق برابر با هزاران موشک غیردقیق است. گفته بودند اجازه نمی‌دهند این موشک‌ها به دست حزب‌الله برسد. خب شما می‌دانید که سیدحسن نصرالله که فرد صادقی است گفت این موشک‌ها به دست حزب‌الله رسیده است. تعدادش هم بیشتر از چیزی است که دشمن تصور می‌کند. امروز مقاومت دارای امکانات خوبی است و اگر دشمن حماقتی کند، حتما پشیمان خواهد شد.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند