مهدی چمران، عضو شورای ائتلاف و فعال سیاسی در گفتوگو با «فرهیختگان» به تحلیل آخرین وضعیت جبهه انقلاب در ارتباط با انتخابات ریاستجمهوری پرداخت که در ادامه میآید.
شورای ائتلاف برای انتخابات چه تحرکاتی داشته است؟ آیا با کاندیداها دیداری داشتهاید یا به اجماع رسیدهاید؟
در ارتباط با انتخابات ریاستجمهوری گفتوگوها و نشستها فراوان بوده ولی هنوز به نتیجه خاصی نرسیدهایم. البته ممکن است ملاقاتها و دیدارهایی بهصورت شخصی بوده باشد اما تاکنون دیدار رسمی نبوده است. احتمالا این موضوع تا زمان نامنویسی هم مشخص نمیشود.
ثبتنام 25 هزار نفر در سامانه شورای ائتلاف برای انتخابات شوراها
درمورد شوراها البته شورای ائتلاف با توجه به سابقه قبلی که در جمنا و در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم داشت، مجمع خود را در همه شهرها تشکیل داد و اینبار در همه شهرستانها تشکیل داده است؛ چراکه شورای شهر نیز مطرح است. در تهران چند روز است سامانه فعالیت میکند و تاکنون نزدیک به 25 هزار نفر نامنویسی کردهاند، البته ما فکر نمیکردیم تا این میزان استقبال شود؛ چراکه دفعه گذشته در مجلس شورای اسلامی حدود پنج هزار نفر آمدند، لذا ما از این مجمع هم برای ریاستجمهوری و هم برای شورای اسلامی شهر تهران استفاده میکنیم.
بحث تشکیل شورای وحدت ملی و ادغام آن با شورای ائتلاف به کجا رسید؟
هنوز در این زمینه اتفاق خاصی نیفتاده است.
گفتمان جبهه انقلاب برای انتخابات بستگی به کاندیدای نهایی دارد
تحلیل شما از مهمترین گفتمانی که باید در جبهه انقلاب برای انتخابات شکل بگیرد، چیست؟
مطالعات و تحلیلهای زیادی در ارتباط با این مباحث شده است، منتها بستگی به این دارد که چه فردی برای ریاستجمهوری به میدان بیاید، لذا براساس افراد قاعدتا گفتمان هم شکل میگیرد و درواقع گفتمان به افراد هم بستگی دارد، البته همه این مطالعات انجام شده و پس از رایگیریهای و نهایی شدن کار، میتوان اعلام کرد.
تاکنون نهی رهبری برای عدم حضور آقای رئیسی نبوده است
اخیرا اخباری منتشر شد که ادعا میکرد ستادهای انتخاباتی رئیسی شروع به فعالیت کردهاند و از سوی دیگر برخی موضوع نهی رهبری درباره او را مطرح کردهاند. وضعیت به چه شکل است؟
میدانم که چنین نهیای از سوی رهبری نبوده ولی درباره ستادهای او خبری ندارم.
اگر رئیسی حضور یابد اجماع جبهه انقلاب روی ایشان خواهد بود؟
قاعدتا امکان شکلگیری اجماع حداکثری وجود دارد و اگر رئیسی یا قالیباف بیایند، روی این دونفر اجماع بیشتری شکل خواهد گرفت.
ممکن است قالیباف حضور یابد؟ چون او گفت رئیسی بیاید من نمیآیم.
خیر، منظور بنده حالتی است که اگر رئیسی نیاید، موضوع حضور قالیباف مطرح میشود.
بسیاری درباره مساله مشارکت دغدغه دارند. تحلیل شما در این خصوص چیست؟
در اینکه مردم ناراحت هستند، شکی نیست و هرچه میگذرد بهجای اینکه وضعیت را بهتر کنند، بدتر میشود. بهجای اینکه شرایطی را ایجاد کنند که کمی به داد مردم برسند، هنوز شاهد این موضوع نیستیم. بنابراین ممکن است این فضا بهدلیل ناراحتی مردم شکل گیرد و بهخاطر شرایط بد اقتصادی، میزان حضور آنها در انتخابات به سمت مشارکت کم برود، بهویژه که با شرایط کرونا اوضاع به وخامت بدی رسیده است و انتظار نمیرفت این چنین شود اما بعد از جریان خرید عید و مسافرتها وضعیت به این مرحله رسید.
اگر این شرایط ادامه یابد که بهنظر میرسد از دوهفته دیگر کمتر شود، در آن زمان شرایط از نظر کرونا مناسب نخواهد بود. بنابراین همه این شرایط دستبهدست هم میدهند که ما نگران مشارکت زیاد مردم باشیم و از این رو باید تلاش کنیم، به روشهای مختلف این مشارکت افزایش یابد.
یکی از کارهایی که فکر کردیم میتواند به افزایش مشارکت کمک کند، همین برگزاری مجامع است که در شهرها شکل دادیم ولی بههرحال همه باید تلاش و از مردم دعوت کنند؛ چراکه افراد ناراضی تعداد اندکی نیستند و باید تفهیم شوند که با کنار کشیدن وضعیت کشور درست نمیشود، درواقع اگر آنها بهدنبال تغییر و تحول هستند، باید با رای هوشمندانه در انتخابات مشارکت کنند.
یکی از موارد افزایش مشارکت حضور کاندیدای محبوب و مطرح در سطح ملی است.
بله، این را قبول دارم. شخصیت و جایگاه کسی که کاندیدا و انتخاب میشود و همه تصمیم میگیرند از او حمایت کنند، مهم است و باید یک شخصیت کاریزماتیک باشد که مشارکت افزایش یابد.
فکر میکنید تا زمان انتخابات این اتفاق میافتد؟
انشاءالله خدا کمک کند و بهجای خوبی برسیم. ناامید نیستم و امیدوارم بیش از آنچه انتظار داریم شرایط مساعد و خوبی در مشارکت بهوجود آید. البته برخلاف سال 96، 16 میلیون رای اینبار کم است و باید بیشتر باشد و این میزان حداقل است.