گفت‌وگوی «فرهیختگان» با فرنگی‌کار المپیکی و دانشجوی دانشگاه آزاد
گرایی گفت: برادرم در مسابقات جهانی کسب سهمیه کرده بود و حالا دونفری به المپیک می‌رویم و امیدوارم من و برادرم یک رکورد تاریخی را ثبت کنیم و دو مدال طلا با دعای مردم عزیز برای کشورمان کسب کنیم
  • ۱۴۰۰-۰۱-۲۸ - ۰۹:۴۸
  • 00
گفت‌وگوی «فرهیختگان» با فرنگی‌کار المپیکی و دانشجوی دانشگاه آزاد
گرایی: امیدوارم با برادرم در توکیو تاریخ‌ساز شویم
گرایی: امیدوارم با برادرم در توکیو تاریخ‌ساز شویم

نسیم شیرازی، روزنامه‌نگار: محمدرضا گرایی هم طلا گرفت و هم سهمیه المپیک را به‌دست آورد تا به‌همراه برادر بزرگ‌ترش راهی المپیک توکیو شود تا این‌بار کشتی فرنگی شاهد حضور برادران گرایی در بزرگ‌ترین آوردگاه ورزش دنیا باشد. محمدرضا که دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی است و در رشته تربیت‌بدنی تحصیل می‌کند این روزها تمام حواسش به مدال المپیک در وزن سختی است که به‌عمد انتخابش کرده و برایش سنگ‌تمام هم گذاشته است. او و فرنگی‌کارانی که طی همین چند روز جانانه روی تشک رفتند و راهی المپیک شدند این روزها خودشان را برای تمرینات جدی زیرنظر محمد بنا آماده می‌کنند. برای این افتخارآفرینی با محمدرضا گرایی، فرنگی‌کار المپیکی تیم‌ملی کشتی کشورمان گفت‌وگو کردیم که در ادامه صحبت‌های او را با «فرهیختگان» خواهید خواند.

در شرایطی توانستی خودت را به المپیک برسانی که برادر بزرگ‌ترت هم قبلا سهمیه کسب کرده بود. حست را چطور بیان می‌کنی؟

خدا را شکر توانستم سهمیه المپیک را کسب کنم و از عملکرد خودم در این مسابقات خیلی راضی و خوشحالم؛ چراکه هم توانستم سهمیه را کسب کنم و هم قهرمان این دوره از مسابقات شوم.

با توجه به کرونا و وقفه‌ای که برای مسابقات کسب سهمیه افتاد چطور برای این مسابقات آماده شدی؟ با صددرصد آمادگی خودت در مسابقات بودی؟

خب این ماجرا برای من خوب بود و با توجه به وقفه‌ای که افتاد من توانستم از وزن ٧٢کیلو به ۶٧کیلو بیایم و توانستم بیشتر روی نقاط‌ضعفم کار کنم که خدا را شکر نتیجه هم گرفتم.

کسب سهمیه در وزن 67کیلو حتی برای خیلی از کارشناسان و مربیان هم قابل پیش‌بینی نبود، چطور توانستی این موفقیت را محقق کنی و ما مدال خوشرنگ المپیک را هم بر گردنت می‌بینیم؟

من همیشه عاشق کاری‌ام که همه بگویند انجام‌دادنش سخت است و نمی‌شود. با توجه به اینکه در مسابقات جهانی هیچ‌کدام از کشورهای آسیایی نتوانستند کسب سهمیه کنند کمی کار برای من دشوارتر بود که خدا را شکر با تدابیری که کادرفنی برای من اندیشیده بود انجامش دادم و این مسابقات با کسب سهمیه برایم به پایان رسید و الان هم تمام تمرکزم روی مدال طلای المپیک است.

از آنجایی که همه حریفانت را با قدرت و بدون دادن حتی یک ‌امتیاز بردی، جدی‌ترین رقیبت در این مسابقات که بود؟

سخت‌ترین حریفم ورزشکاری از کره بود و یکی از مهم‌ترین رقیبانم در مسابقات المپیک هم هست که قهرمانی دو دوره مسابقات جهانی را در کارنامه‌اش دارد. با این ورزشکار در فینال کشتی گرفتم و خدا را شکر با امتیاز عالی 9 بر صفر توانستم شکستش دهم.

با رفتن دو برادر به المپیک ما شاهد آمدن برادران ‌گرایی‌ در کشتی فرنگی مانند برادران ‌خادم‌ در کشتی آزاد هستیم؟

برادرم در مسابقات جهانی کسب سهمیه کرده بود و حالا دونفری به المپیک می‌رویم و امیدوارم من و برادرم یک رکورد تاریخی را ثبت کنیم و دو مدال طلا با دعای مردم عزیز برای کشورمان کسب کنیم تا دل مردم ایران و شهرمان شیراز را شاد کنیم.

به چه چیزهایی برای رسیدن به مدال المپیک نیاز داری؟

برای رسیدن به مدال طلای المپیک ورزشکار باید در شرایط مطلوب قرار بگیرد و اولین چیز آرامش است و این آرامش مستلزم خیلی چیزهاست که اولینش نداشتن دغدغه مالی است. امیدوارم مسئولان رده‌بالا بتوانند برای ورزش اول کشور این آرامش را به وجود بیاورند تا ما هم تمام دغدغه‌مان کشتی گرفتن باشد.

تمریناتت را برای المپیک چطور پیش می‌بری و از کی شروع می‌کنی؟

به امید خدا از اول اردیبهشت، اردوی اول بعد از مسابقات‌مان شروع می شود، سه‌ماه تا المپیک داریم و تا الان 7مرحله اردو هم برگزار شده که ان‌شاءالله تا المپیک تمرینات فشرده‌ای را انجام می‌دهیم و البته تمام برنامه و هدف کادرفنی تیم‌ملی کشتی فرنگی از اولین اردو که برگزار شد به‌جز حضور در المپیک، کسب مدال این آوردگاه بزرگ هم بوده که به امید خدا به دست می‌آوریم.

حمایت فدراسیون و وزارت ورزش از فرنگی‌کاران چطور است؟

حمایت همه‌جانبه علیرضا دبیر، رئیس و حمید سوریان، نایب‌رئیس فدراسیون کشتی مثال‌زدنی است، تمام تلاش‌شان را کرده‌اند که ما دغدغه‌ای نداشته باشیم و از همین‌جا از آنها تشکر می‌کنم و امیدوارم مسئولان در وزارت ورزش و مجلس شورای اسلامی ان‌شاءالله شرایطی برای کشتی ایجاد کنند که با انگیزه بیشتر به کارمان ادامه دهیم تا بتوانیم پرچم کشورمان را بالا ببریم.

لیگ برتر کشتی چقدر برای آمادگی شما تاثیر داشت؟

لیگ برتر کشتی بعد از یک‌سال وقفه‌ای که کرونا ایجاد کرد، شروع خوبی برای برگزاری مسابقات بود و توانستم میزان آمادگی بدنی خودم را بسنجم.

از کادرفنی تیم‌ملی کشتی بگو، کار با محمد بنا چطور است؟ تیم‌ملی کشتی فرنگی به آرامشی که ‌ بنا می‌خواست رسیده؟

کار با آقای خاص کشتی فرنگی افتخار بزرگی است که نصیب ما کشتی‌گیران شده و به داشتن پرافتخارترین سرمربی دنیا می‌بالیم. همین‌طور کادرفنی خیلی خوبی که تشکیل شده است،‌ رسول جزینی، بهروز حضرتی‌پور، حبیب‌الله اخلاقی، داود اخباری و لقمان رضایی دست‌به‌دست هم دادند تا بهترین نتیجه المپیک را رقم بزنیم و امیدواریم جواب زحمت‌های ‌بنا و کادرفنی تیم‌ملی را در المپیک بدهیم.

از آنجایی که دانشجوی دانشگاه آزاد هم هستی، تمایلی هم به پیوستن به تیم کشتی دانشگاه آزاد داری؟

دانشجوی کارشناسی رشته تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد هستم و خوشحالم که دانشگاه آزاد هم در مسابقات لیگ تیمداری کرده است. امیدوارم تیم‌های بیشتری به کشتی بیایند تا لیگ برتر رونق بیشتری پیدا کند، من اگر از طرف دانشگاه آزاد دعوت بشوم و بدانم قرارداد خوبی با من بسته می‌شود بله، حتما به تیم دانشگاه آزاد ملحق می‌شوم.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران