• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۱-۲۶ - ۰۸:۳۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

جوابیه دانشگاه صنعتی اصفهان به گزارش «فرهیختگان»

«فرهیختگان» در تاریخ 18 فروردین در توضیحات تکمیلی با عنوان «فارغ‌التحصیلان کدام دانشگاه‌ها کمترین بیکاری را دارند؟» ضمن عذرخواهی از مخاطبان خود، متن اصلاحیه‌ای را منتشر کرد.

جوابیه دانشگاه صنعتی اصفهان  به گزارش «فرهیختگان»

15 فروردین روزنامه «فرهیختگان» در گزارشی با عنوان «جریان‌شناسی بیکاری در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی» به بررسی وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در سطح رشته‌ها و مقاطع تحصیلی و استان‌ها پرداخت.

در بخشی از متن گزارش مذکور، 18دانشگاهی که فارغ‌التحصیلان آنها بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی کشور کمترین نرخ بیکاری را داشتند یا به‌عبارتی بیشترین نرخ اشتغال به‌کار را داشتند، به اشتباه در لیست مراکز با بیشترین نرخ بیکاری دسته‌بندی شده بود. در همین خصوص «فرهیختگان» در تاریخ 18 فروردین در توضیحات تکمیلی با عنوان «فارغ‌التحصیلان کدام دانشگاه‌ها کمترین بیکاری را دارند؟» ضمن عذرخواهی از مخاطبان خود، متن اصلاحیه‌ای را منتشر کرد.

 براساس اصلاحیه منتشرشده روزنامه «فرهیختگان» به تاریخ 18 فروردین؛ طبق نتایج «پایش وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی کشور» بین تعداد 85دانشگاه، پژوهشگاه و مرکز آموزش‌عالی کشور که در طرح پایش وزارت علوم مشارکت داشته‌اند، فارغ‌التحصیلان 18دانشگاه بالاترین میزان اشتغال را در مقطع لیسانس در کشور دارند که این دانشگاه‌ها شامل: صنعتی قم، صنعتی شیراز، کردستان، علم‌وصنعت، صنعتی اصفهان، دامغان، گلستان، یزد، تبریز، تفرش، صنعتی بیرجند، هرمزگان، صنعتی خواجه‌نصیر، خوارزمی و دانشگاه الزهرا هستند. در مقطع کارشناسی‌ارشد بین 85دانشگاه، پژوهشگاه و مرکز آموزش‌عالی که در پایش وزارت علوم مشارکت داشته‌اند، فارغ‌التحصیلان 18دانشگاه بیشترین نرخ اشتغال یا کمترین نرخ بیکاری را بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی کشور دارند. این دانشگاه‌ها شامل: دانشگاه گلستان، علم‌وصنعت، کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشگاه امام‌رضا(ع)، صنعتی بیرجند، علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی، تربیت‌مدرس، لرستان، قم، دامغان، صنعتی شیراز، بجنورد، الزهرا، هرمزگان و یاسوج هستند. همچنین در مقطع دکتری نیز، در بین 85دانشگاه، پژوهشگاه و مرکز آموزش‌عالی، فارغ‌التحصیلان 18دانشگاه به‌ترتیب شامل دانشگاه‌های الزهرا، قم، صنعتی سهند، علامه‌طباطبایی، یزد، علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی، علم‌وصنعت، زابل، خواجه‌نصیر، شهیدباهنر کرمان، علوم‌وفنون دریایی خرمشهر، مازندران، یاسوج، ولی‌عصر(عج) رفسنجان و صنعتی اصفهان کمترین نرخ بیکاری یا به‌عبارتی بیشترین نرخ اشتغال را بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی کشور داشته‌اند. آنچه در ادامه می‌آید، متن کامل جوابیه «دانشگاه صنعتی اصفهان» به گزارش «فرهیختگان» (گزارش 15 فروردین) است.

متن کامل جوابیه دانشگاه 

به استحضار می‌رساند پیرو انتشار گزارشی با عنوان «جریان‌شناسی بیکاری در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی» در شماره 3283 روزنامه فرهیختگان به تاریخ یکشنبه ۱۵ فروردین‌ماه که با استناد به نتایج «طرح پایش رصد اشتغال دانش‌آموختگان» که توسط وزارت علوم در آذرماه ۹۹ انتشار یافته، آمار نادرستی از نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ازجمله «دانشگاه صنعتی اصفهان» منتشر شده است. با عنایت به مطلب مذکور و به استناد ماده ۲۳ قانون مطبوعات خواهشمند است در نخستین شماره این روزنامه جوابیه ادره‌کل روابط‌عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان به شرح ذیل منتشر شود. پیرو انتشار گزارشی با عنوان «جریان‌شناسی بیکاری در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی» در شماره ۳۲۸۳ روزنامه فرهیختگان به تاریخ یکشنبه ۱۵ فروردین‌ماه که با استناد به «طرح پایش رصد اشتغال دانش‌آموختگان» تهیه شده بود، متأسفانه نویسنده این گزارش با برداشت نادرست از گزارش وزارت علوم، اطلاعات نادرستی را ارائه کرده است. منطبق بر «طرح پایش رصد اشتغال دانش‌آموختگان» که متن کامل آن بر روی وب‌سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قابل دریافت است، پس از بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان ۸۶ دانشگاه کشور که اطلاعات اشتغال فارغ‌التحصیلان آنها صرفا براساس خوداظهاری دانشگاه‌های مذکور دریافت شده است، ۱۵ دانشگاه برتر این رده‌بندی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری تعیین و درصد آمار اشتغال آنها ارائه شده است. منطبق بر این رده‌بندی، جایگاه دانشگاه صنعتی اصفهان در اشتغال دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی در رتبه ۵ و در مقطع دکتری در رتبه ۱۵ است. این درحالی است که گزارش روزنامه فرهیختگان با غفلت از رتبه‌بندی ۱۵ دانشگاه برتر این رده‌بندی (۸۶ دانشگاهی)، نام دانشگاه صنعتی اصفهان را به‌عنوان دانشگاه دارای بالاترین نرخ بیکاری بین فارغ‌التحصیلان دوره دکتری کشور عنوان کرده است. متأسفانه این خطای فاحش در دیگر آمار ارائه‌شده توسط روزنامه فرهیختگان در گزارش مذکور نیز مشاهده می‌شود. گزارش پایش وزارت علوم با عنوان «طرح پایش رصد اشتغال دانش‌آموختگان وزارت علوم» منتشر شده و برای همگان قابل‌دسترس است. 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار