• ۱۴۰۰-۰۱-۲۳ - ۱۶:۳۰
  • 00

مهاجرت و سربازی؛ دغدغه اصلی دندانپزشک استارتاپی

مهاجرت و سربازی؛ دغدغه اصلی دندانپزشک استارتاپی

احمدرضا داودیان متولد سال ۱۳۷۷ و دانشجوی ترم آخر دندانپزشکی دانشگاه شاهد. داودیان اولین استارتاپ دندانپزشکی ایران را در سال ۱۳۹۶ تاسیس کرد و الان بعد از چهار سال این استارتاپ یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌های حوزه دندانپزشکی است. داودیان علاوه‌بر حضور پر‌رنگ رسانه‌ای در اردوهای خدمت‌رسانی و جهادی نیز حضور داشته است. او اعتقاد دارد همیشه نوآوری و خلاقیت راه خود را باز می‌کند؛ مطالعه و به‌روز بودن جزء اولویت‌های داودیان است و البته تجربه را در این راه موثر می‌داند. آنچه در ادامه می‌آید ماحصل گفت‌وگوی ما با داودیان در بستر فضای مجازی به‌خاطر شرایط کرونایی است.

احمدرضا داودیان را معرفی می‌کنید؟

متولد سال ۱۳۷۷ و رتبه ۱۴۹ کنکور سراسری سال ۹۴، در رشته دندانپزشکی دانشگاه شاهد مشغول تحصیل هستم و تا چند ماه دیگر هم فارغ‌التحصیل می‌شوم.

چه شد فکر استارتاپ در این حوزه به ذهنت رسید؟

واقعیت اینکه خیلی اتفاقی به این سمت کشیده شدم. یکی از مهم‌ترین خلأهایی که در رشته‌های علوم پزشکی وجود دارد روابط و گفتمان صمیمی میان دانشجویان، اساتید و همکاران است. ما در وهله اول سعی کردیم این گفتمان را با استفاده از نوشتن متن‌هایی که به سرعت در میان دندانپزشکان پخش می‌شد و از آن استقبال می‌کردند، ایجاد کنیم که استفاده از طنز و فکاهی هم در ایجاد صمیمیت آن نقش داشت. بعد از اینکه دیدیم این خلأ را توانستیم به‌خوبی از بین ببریم و این جو را ایجاد کنیم، طی چهار سال به سراغ سایر نیازهای دندانپزشکان رفتیم.

الان استارتاپ دنتوییت در چه زمینه‌هایی فعالیت می‌کند؟

طی این چهار سال توانستیم به هدف All-in-one بودن استارتاپ برسیم. یعنی تمام نیازهایی که دندانپزشکان با آن مواجه هستند را بتوانیم برطرف کنیم. الان دنتوییت با خدماتش می‌تواند دانشجویان ترم دو تا دندانپزشکانی را که ۲۰‌سال است مطب دارند، همراهی کند.
خدمات آموزشی که مهم‌ترین خدمت دنتوییت است و خدماتی مانند انتشار کتاب‌های دستیاری و همچنین برندینگ و مشاوره و آموزش در حوزه مواد دندانی و .... از خدمات دنتوییت است.

مسیر پیش‌روی دندانپزشکان جوان‌ را چگونه ‌می‌بینید؟

راستش آنچنان این مسیر به‌روشنی گذشته نیست. مشکلات اقتصادی این روزها به‌هرحال دامن همه اقشار را گرفته است، اما تاثیر آن بر دندانپزشکان خیلی بالاتر بوده، درواقع با این هزینه‌ها دیگر کمتر دندانپزشک جوانی به سراغ احداث مطب شخصی می‌رود.
از طرف دیگر هم واردات بی‌رویه دانشجویان دندانپزشکی از کشورهای دیگر و اینکه این دانشجویان بعد از گذراندن چند واحد در خارج از کشور می‌توانند تحصیلی عادی مانند بقیه دانشجویان قبول‌شده در کنکور در دانشکده‌های ایرانی داشته باشند، دانشجویان را دلسرد کرده و همچنین موجب اشباع شدن دندانپزشکی در آینده خواهد شد. مساله بعدی هم، سربازی و طرح است، به‌هرحال قانون است و لازم‌الاجرا! اما واقعا می‌تواند دو سال وقفه در روند روبه رشد یک دندانپزشک ایجاد کند.

آیا تب مهاجرت بین دندانپزشکان هم فراگیر شده؟

متاسفانه بله، الان دیگر خیلی‌ها رغبت به ادامه‌تحصیل در ایران و ورود به حوزه تخصص و حتی دیگر کار درمانی در ایران ندارند. تب مهاجرت هم میان دندانپزشکان هست و ناشی از شرایط اقتصادی ناپایدار و توجهی است که دیگر آنچنان به دانشجویان نخبه و پژوهشگر نمی‌شود. آینده نامعلومی که حتی بعد از خواندن تخصص پیش‌روی دندانپزشکان است همه مسائلی است که دست به دست همدیگر می‌دهد تا دندانپزشکان به فکر مهاجرت بیفتند.

کرونا چه تاثیری بر دندانپزشکی گذاشته است؟

همانگونه که مطلع هستید، به دلیل ارتباط مستقیم دندانپزشک با ذرات آلوده، دندانپزشکی بالاترین ریسک خطر ابتلا به این بیماری را دارد. اما از آنجایی که کنترل عفونت توسط دندانپزشکان همیشه صورت می‌گرفته و رعایت پروتکل‌ها، میزان ابتلا دندانپزشکان خدا را شکر پایین بوده است اما بازهم همکارانی را در این مدت از دست داده‌ایم.
همچنین این امر باعث ترس در مردم جهت مراجعه به مطب‌‌های دندانپزشکی هم شده است که بسیاری از کارهای درمانی خود را عقب انداخته‌اند و به‌نوعی وضعیت درمانی آنها پیچیده‌تر شده است. حقیقت این است که دندانپزشکان با اینکه بالاترین ریسک ابتلا را داشتند اما متعهدانه کنار مردم مانده‌اند و مردم می‌توانند با استرس کمتری به دندانپزشک مراجعه کنند و کارهای درمانی خود را به عقب نیندازند.

درمورد تب این روزها، زیبایی در دندانپزشکی نظر شما چیست؟

باید از متخصصان آن بپرسید. اما به‌هرحال با توجه به مساله trend شده زیبایی و عمل‌های جراحی زیبایی در دنیا، مسلما وارد حیطه دندانپزشکی هم شده است. به جز مساله خوب یا بد بودن، قطعا این درمان باید تحت‌نظر دندانپزشک که به اصول آگاه است انجام شود. در این صورت می‌تواند درمان یا اتفاق درستی باشد.

حضور افراد تحصیل نکرده در حوزه سلامت دهان و دندان را چقدر مضر می‌دانید؟

این کار بیشترین ضرر را به سلامت دهان و دندان مردم می‌زند، دندانپزشکی علمی گسترده است که شما برای انجام هر کار درمانی فاکتورهای متعددی را باید در نظر گرفته باشید و تنها افرادی با تحصیلات آکادمیک می‌توانند برای کوچک‌ترین کار درمانی اقدام کنند. متاسفانه نظارت‌ها در این حیطه قوی نیست و باید هرچه زودتر مسئولان ورود پیدا کنند. درمان‌های دندانپزشکی، اغلب درمان‌های پیچیده‌ای است که باید دندانپزشک آگاه آن را انجام دهد.

واکسن دندانپزشکان به کجا رسید؟!

با اینکه دندانپزشکان بالاترین ریسک ابتلا را داشتند اما اولویت پنجم واکسیناسیون بودند. بازهم دندانپزشکان اعتراضی نداشتند، اما بی‌نظمی‌های متعدد در واکسیناسیون صدای اعتراض‌ها را بلند کرده است. در بعضی مناطق دانشجویان سال آخر واکسن گرفته‌اند و برخی از دانشجویان سال آخر در دانشکده‌های دیگر حتی اسم اولویت واکسن را نشنیده‌اند. در وهله اول امیدوارم آنقدر واکسن وجود داشته باشد که این اولویت‌بندی‌ها بین کادر درمان وجود نداشته باشد و اگر هم دارد روند منظم و برنامه‌ریزی‌شده‌ای داشته باشد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران