احسان کامرانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و واحد بندرعباس درخصوص اولویتهای این استان در سال 1400 توضیح داد: «اقتصاد دریامحور یکی از فعالیتهای بزرگ، درآمدزا و اشتغالآفرین در استان هرمزگان است که توجه چندانی به آن نشده و بخش بزرگی از این ظرفیتهای لایتناهی دستنخورده باقی مانده یا در اثر عدم رعایت استانداردهای زیستمحیطی درحال از بین رفتن است، بنابراین بهرهبرداری صحیح، بازسازی ذخایر دریایی، توجه به مسائل و مصادیق زیستمحیطی و... میتواند راه ما را برای استفاده بهتر و بهینهتر از این سرمایه بزرگ هموار سازد.»
او ادامه داد: «اولویت استان هرمزگان بهجهت اینکه یک استان ساحلی و دریایی است، توسعه دریامحور خواهد بود؛ یعنی در حوزههای دریایی بهدنبال این هستیم که ظرفیتهایی که در این حوزه وجود دارد را فعال کنیم. در همین راستا شعاری که مقام معظم رهبری تحت عنوان تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها مطرح کردند را نیز در این حوزه تعریف کردیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و واحد بندرعباس تاکید کرد: «درواقع بهدنبال این هستیم که دانشگاه آزاد هرمزگان در زمینه دریا و دریامحور ورود پیدا کند. بهدنبال این هستیم تا به بحثهایی که در حوزه دریا وجود دارد تمرکز کرده و ظرفیتهایی را که هنوز فعال نشده و بالقوه است فعال کرده و به اقتصاد دریامحور در استان هرمزگان کمک کنیم. معتقدم اقتصاد دریامحور میتواند به تحقق شعار امسال کمک کند.» کامرانی با بیان اینکه میتوانیم با فعال کردن حوزههای دریایی و مدیریت منابع، گامی موثر درجهت تقویت اقتصاد و معیشت مردم برداریم، اضافه کرد: «بسیاری از ظرفیتهای استان از چشم فعالان اقتصادی دور و مغفول مانده است و نیاز است صاحبان علوم و اندیشه با حفظ منابع مادر و ذخیرهگاههای طبیعی و حفظ محیط زیست براساس استانداردهای موجود بینالمللی گامهای ثمربخشی را در این حوزهها بردارند.»
او توضیح داد: «یک سرای نوآوری در استان هرمزگان وجود دارد که با عنوان علوم و فنون دریایی با محوریت امنیت غذایی مشغول به فعالیت است. قرار است در حوزههای شیلات، فناورهای دریایی، آبزیان، حملونقل دریایی، گردشگری و تولید انرژی از دریا فعالیتهای خود را آغاز کنیم.»