• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۱۲-۲۶ - ۰۹:۰۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 0
«فرهیختگان» از آخرین تحولات انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا گزارش می‌دهد

ترافیک در لیست‌های سیاسی شوراها

انتخابات شورای شهر نیز رسما به یک وزن کشی سیاسی بین دو جریان اصلی کشور یعنی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان تبدیل شده است.

ترافیک در لیست‌های سیاسی شوراها

گرچه برند اصلی انتخابات ۱۴۰۰ با انتخابات ریاست‌جمهوری گره خورده اما انتخابات شورای شهر نیز رسما به یک وزن‌کشی سیاسی بین دو جریان اصلی کشور یعنی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان تبدیل شده است.

  اصولگرایان منتقد شورای پنجم و برنامه‌ریزی چندوجهی

در جبهه اصولگرایان اوضاع کمی متفاوت است و آنها به‌عنوان منتقد وضع موجود به‌دنبال تغییرات بنیادی‌تری هستند، آن‌طور که مهدی چمران، رئیس سابق شورای شهر تهران و یکی از گزینه‌های اصلی در انتخابات شورای شهر در گفت‌وگو با «فرهیختگان» اعلام کرد، شورایی 9 نفره برای انتخابات شوراها زیرنظر شورای ائتلاف متشکل از ۷ نفر اصلی و ۲ علی‌البدل برای تهران و یک شورای 5 نفره نیز برای هر استان انتخاب می‌شود که اقدامات مربوط به انتخابات شورای شهر را پیگیری می‌کنند و مسئولیت این شورا در تهران با پرویز سروری عضو سابق شورای شهر تهران است. البته رئیس سابق شورای شهر درباره ویژگی‌های این افراد هم گفته است که این ۹ نفر از حدود ۱۵ متخصص در رشته‌های مختلف شهری از مدیریت شهری گرفته تا اقتصاد شهری، حقوق، حمل‌ونقل و ترافیک، عمران، معماری، شهرسازی، پزشکی و سلامت شهری و نظایر آنها دعوت می‌کنند و این مجموعه ۹ نفره و ۱۵ نفره برای افراد تصمیم می‌گیرند. چمران که معتقد است باید از افراد متخصص، دلسوز و کاردان در این دوره وارد عرصه انتخابات شوراها شوند تا بتوانند در شورای شهر به مردم خدمت کنند، تاکید کرده است که تا زمان نهایی شدن و تایید افراد نمی‌توان درباره مصادیق نظر داد. البته صحبت درباره شهردار آینده تهران هم از دیگر موضوعات مهمی است که مهدی چمران، رئیس سابق شورای شهر به آن واکنش نشان داده و در پاسخ به این سوال که آیا در رایزنی ائتلاف ۱۵ نفره گزینه شهردار هم مشخص شده یا خیر، گفته است که درباره مصداق شهردار صحبت نکرده‌ایم اما برای شهردار مشخصه‌هایی را تهیه کرده‌ایم‌ که آنها را اعلام می‌کنیم اما روی گزینه مشخصی تمرکز نکرده‌ایم. برخی گفته‌اند فلانی دوست دارد شهردار شود. گزینه‌هایی هستند که توانمندی‌های خوبی دارند اما باید فکر و مشورت کرد و جمعی تصمیم گرفت.

  اصلاح‌طلبان و فراخوان برای زنان و جوانان در شوراها

اما در سوی دیگر این رقابت، اصلاح‌طلبان هستند که آنها هم فراخوانی برای جوانان، زنان و احزاب اصلاح‌طلب جهت حضور و مشارکت در شوراهای 1400 داده‌اند و قرار است میثاق‌نامه جدیدی را برای انتخاب نهایی لیست شوراهای خود درنظر بگیرند.

در همین زمینه سیدمحمود میرلوحی عضو اصلاح‌طلب و فعلی شورای شهر تهران نیز درباره برنامه اصلاح‌طلبان برای حفظ جایگاه خود در شورای شهر ششم تهران، گفته موفقیت اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر تهران وابسته به دو موضوع مهم است؛ نخست اینکه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ آیا اصلاح‌طلبان فعال خواهند بود و دوم اینکه مردم تمایل به مشارکت جدی در عرصه انتخابات داشته باشند.
البته او درباره اصلاح‌طلبان حاضر در شورای شهر تهران هم گفته بود اعضای فعلی هیچ‌گاه به‌صورت انفرادی عمل نخواهند کرد و منتظر خواهند ماند تا جریان اصلاحات برای راهبرد پیش‌‏رو تصمیم‌گیری کند و افراد باتجربه‌ای در شورای شهر تهران حاضر هستند که هیچ‌گاه تمایل به تکروی در سال ۱۴۰۰ ندارند.

  انتقاد از دخل و خرج شورای پنجم تهران

این روزها که سایه انتخابات ریاست‌جمهوری روی انتخابات شوراها بیشتر احساس می‌شود، زمزمه کاندیداتوری رئیس شورای شهر تهران هم بیشتر شنیده می‌شود، تا جایی که او رسما اعلام کرد «در انتخابات شوراها ثبت‌نام نکرده‌ام و شرکت نخواهم کرد.» با وجود اینکه منتقدان از کم‌کاری‌های شورای شهر پنجم به دلیل تامین نشدن درآمد پایدار و پرداخت بدهی‌هایشان انتقاد دارند اما رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفته عملکرد شهرداری در جذب درآمد‌ها و مدیریت شرایط کرونایی خوب بوده است و شهرداری در شرایط کرونا و رکود اقتصادی و افزایش هزینه‌ها، توانست شهر را مدیریت کند. او این را هم گفته است که بودجه سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ انبساطی بسته شد و ما از بودجه ۲۰ هزار میلیاردتومانی به بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومانی رسیدیم که با توجه به این افزایش بودجه باید گفت میزان تحقق درآمد‌های شهرداری در سال ۹۹ رضایت‌بخش است.

 این توضیحات محسن هاشمی درباره بودجه درحالی است که یکی از انتقادات اصلی دیگر به شورای پنجم میزان مدیران بازداشتی و متخلف در این دوره بوده و به همین دلیل اصولگرایان یکی از چشم‌انداز‌های خود را عبور از این مساله عنوان کرده‌اند؛ تا جایی که رئیس شورای شهر تهران هم به این موضوع ورود کرده و درباره آزادی دو شهردار بازداشت‌شده گفته است: «درحال‌حاضر این دو فرد با وثیقه آزاد شده‌اند، اما چون هنوز متهم هستند نمی‌توانیم درموردشان صحبت کنیم، افراد تا زمانی که متهم هستند و تا زمان اعلام رای دادگاه حتی نام‌شان باید پنهان بماند.» با همه این تفاسیر، این روزها ثبت‌نام داوطلبان ششمین دوره شورای شهر تهران در مصلی تهران درحال انجام است و براساس آخرین آمار ارائه‌شده از سوی شکر‌الله حسن‌بیگی، رئیس ستاد انتخابات استان تهران از 20 اسفند تا روز گذشته هزار و 995 نفر ثبت‌نام نهایی انجام داده‌اند که از این تعداد 622 نفر برای کاندیداتوری شورای شهر تهران، ری و تجریش ثبت‌نام کرده‌اند.

 

عضو چهارمین دوره شورای شهر تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

به دنبال افرادی با ظرفیت کار تخصصی و ایده‌پردازی برای شهر هستیم

شاکری تاکید کرد: «تصمیم ما انتخاب افرادی است که ظرفیت کار تخصصی و ایده پردازی مناسب برای شورای شهر داشته باشند و در این صورت چنین افرادی اولویت ما خواهند بود، لذا استان‌ها نیز باید از چنین افرادی دعوت کنند.» (لینک)

 

رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

بین احزاب اصلاح‌طلب، زنان و جوانان فراخوان داده‌ایم

کمیجانی تصریح کرد: «شورای شهر یک نهاد تخصصی است، بنابراین باید از رشته‌ها و تخصص‌های مختلف در آن حضور داشته باشند و بنای ما هم این است که افراد متخصص، به‌روز و پاکدست معرفی شوند لذا از هم‌اکنون بین احزاب و افرادی که اصلاح‌طلب نامیده می‌شوند و شاید عضو تشکلی هم نباشند، فراخوان داده‌ایم.» (لینک)

 

سعید نورمحمدی، عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان  در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

منتقد سازوکار انتخاب اعضای حقیقی  در نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان هستیم

نقد اصلی که هم آقای جلایی‌پور و هم حزب ندا و هم چند حزب دیگر دارند، مساله شفاف‌نبودن در سازوکار انتخاب افراد حقیقی در این نهادهای اجماع‌ساز است. ما باید یک سازوکار شفاف و دموکراتیک داشته باشیم. این مساله لازمه مدرن‌شدن نظام سیاسی در همه ابعاد است. (لینک)

 

کمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفت‌وگو با «فرهیختگان»

به دعوت جامعه روحانیت مبارز لبیک گفتیم

ما در این ساختار که به دعوت جامعه روحانیت مبارز انجام شد لبیک گفتیم و شورای وحدت را تشکیل دادیم. این شورا زیرمجموعه‌ای تحت‌عنوان هیات اجرایی انتخابات 1400 ریاست‌جمهوری و هیات اجرایی انتخابات شورای شهر دارد که رئیس هیات اجرایی انتخابات ریاست‌جمهوری دکتر متکی هستند و چند نفر از دبیران‌کل، بنده، دکتر ناظری و دیگران عضو این هیات اجرایی هستیم. مسئول هیات اجرایی مربوط به شوراها نیز ‌موسی‌پور عضو جامعه روحانیت مبارز است که شوراها را ساماندهی می‌کند و نمایندگان احزاب در آن حاضرند. (لینک)

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار