مسئول مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی:
مولفه مهم همسویی تشکل‌های همفکر با یکدیگر است. تجربه‌نگاری فعالان دانشجویی با هدف انتقال تجربیات به دیگر اعضا هم از برنامه‌هایی است که ‌باید توسط تشکل‌ها دنبال شود.
  • ۱۳۹۹-۱۲-۱۹ - ۱۶:۳۵
  • 00
مسئول مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی:
تشکل‌ها به تجربه‌نگاری و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بیشتر توجه کنند
تشکل‌ها به تجربه‌نگاری و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بیشتر توجه کنند

علی مظفری، مسئول مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه در ابتدای همه‌گیری کرونا سردرگمی عجیبی در میان تشکل‌های دانشجویی ایجاد و باعث شد تا بسیاری از تشکل‌ها، نیروی انسانی‌شان را در فضای حضوری دانشگاه‌ها از دست بدهند، گفت: «همین مساله باعث تغییر اکثر برنامه‌ها شد. به‌طور مثال در بسیج دانشجویی پیش‌تر برنامه‌هایی مانند راهیان نور، سفرهای زیارتی و حتی برنامه‌های سیاسی را داشتیم که عملا با ورود کرونا لغو شدند، اما ‌باید برنامه‌های جدیدی را مطابق با شرایط روز درنظر می‌گرفتیم. خوشبختانه اولویت بسیج دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دیگر تشکل‌ها این بود که عموم فعالان این تشکل از دانشجویان بومی بودند و در عمل دیدیم که بسیج دانشگاه آزاد اسلامی جزء فعال‌ترین تشکل دانشجویی کشور شده است.»

او ادامه داد: «کرونا هم دیدیم که عموم گروه‌هایی که درقالب فعالان دانشجویی در کشور برای پیشبرد برنامه‌های مختلف ایجاد شده بود از دانشگاه آزاد اسلامی بودند. حتی در مساله ترور شهید فخری‌زاده و محکومیت این اقدام هم محوریت برنامه‌ها در اختیار بسیج این دانشگاه بود. خوشبختانه کرونا ظرفیتی را هم برای این تشکل ایجاد کرد تا به دیده‌شدن بیشتر آن بینجامد.»

مظفری با تاکید بر اینکه برخی ایده‌هایی که امروز در اجرای برنامه‌ها دنبال می‌شود تنها به‌دلیل شرایط کرونایی ایجاد شده است، اظهار داشت: «ما در حوزه بهداشت و درمان و مباحث اقتصادی ورود جدی داشتیم و در حوزه ماموریت‌های مساله‌محور استانی ورود خوبی را شاهد هستیم. متاسفانه در زمانی که دانشجویان به‌صورت حضوری به دانشگاه‌ها می‌رفتند، برخی از این ماموریت‌ها چندان توسط دانشجویان پیگیری نمی‌شد اما الان وضعیت متفاوت شده است. همچنین در حوزه نقش‌آفرینی و مطالبه‌گری اجتماعی هم شاهد اتفاقات خوبی توسط بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، با این حال نیاز داریم تا انگیزه دوباره به دانشجویان بدهیم و در این راستا به اقتضائات جنسیتی موجود در میان تشکل‌ها هم توجه شود.»

مسئول مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان داشت: «در حوزه نقش‌آفرینی تشکل‌ها در ایام کرونا به 4 مدل رسیده‌ایم که یکی از آنها شبکه‌سازی فعالان فرهنگی دانشگاه است و فعالان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های مختلف توانستند به شبکه فعالان فرهنگی استان خود مرتبط شوند. مساله دوم شبکه‌سازی تشکل‌ها با رویکرد محله‌محوری بود؛ به‌طور مثال بسیج دانشجویی علوم و تحقیقات تلاش کرد تا در منطقه حصارک برنامه‌های خود مانند توزیع بسته‌های معیشتی و... را دنبال کند. شبکه‌سازی فعالان دانشجویی ادوار را هم دنبال کردیم که در حوزه تدوین برنامه‌های جدید هم بسیار اثرگذار بود. مدل آخر هم بحث نقش‌آفرینی با محوریت دانشگاه است و در همین راستا دانشجویان بسیجی فعالیت‌های مختلفی مانند ایجاد خیریه‌ها در دانشگاه‌ها را دنبال کردند و بسیج دانشجویی هر کدام از واحدها با توجه به شرایط موجود، برنامه‌هایی را در این زمینه اجرایی کردند.»

او خاطرنشان کرد: «اگر فعالان تشکل‌های دانشجویی بتوانند از فرصت ایجادشده به‌سمت عقد تفاهمنامه‌های فراسازمانی حرکت کنند، حتما می‌توانند در زمینه کنش‌گری هم ورود کرده باشند، علاوه‌بر آن باید از ظرفیت رسانه‌ای موجود در استان‌ها هم بیش از پیش بهره گرفت. مولفه دیگر هم همسویی تشکل‌های همفکر با یکدیگر است. تجربه‌نگاری فعالان دانشجویی با هدف انتقال تجربیات به دیگر اعضا هم از برنامه‌هایی است که ‌باید توسط تشکل‌ها دنبال شود. یکی از نکاتی که باید مدنظر قرار بگیرد که در این ایام هم توسط بسیج دانشگاه آزاد اسلامی دنبال شده، موضوع توجیه فعالان دانشجویی است تا بتوان با توانمندسازی آنها به ارتقای تشکل‌ها پرداخت.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران