• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۱۲-۱۴ - ۰۱:۰۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 0
علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

با احیای برجام هم، چرخ زندگی مردم به این سادگی که روحانی می‌گوید نخواهد چرخید

روحانی دستپاچه شده، می‌خواهد بگوید دولت را در شرایط خوبی تحویل می‌دهد

بعید می‌دانم با احیای برجام هم بتوان چرخ زندگی مردم را به این سادگی‌ها که آقای روحانی می‌گوید به چرخش درآورد. حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود، در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی دولت از نرخ ارز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است؛ رقمی که نشان می‌دهد ارزش پول ملی و توان شرایط زندگی مردم نسبت‌به زمانی که ‌ روحانی دولت را تحویل گرفت، یک‌چهارم کاهش پیدا کرده است.

با احیای برجام هم، چرخ زندگی مردم  به این سادگی که روحانی می‌گوید نخواهد چرخید

علی صوفی، وزیر تعاون در دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «فرهیختگان» جمله بیان‌شده ازسوی حسن روحانی درخصوص «اینکه گفتیم سانتریفیوژ می‌چرخد و چرخ اقتصاد هم می‌چرخد، به آن عمل کردیم!» را مورد بررسی قرار داد و به تحلیل قول و عمل وی طی دولت‌های یازدهم و دوازدهم پرداخت.

  روحانی امیدوار شده برجام احیا شود

وی در ابتدای این گفت‌وگو با اشاره به اینکه «جمله چرخ سانتریفیوژ بچرخد چرخ زندگی مردم نیز بچرخد» یک جمله معترضه و در واکنش به سیاست‌های هسته‌ای پیشین کشور بود، گفت: «این اظهارنظر درحالی بیان شد که تحریم‌ها وجود داشت و چرخ زندگی مردم نیز نمی‌چرخید. این توضیح برای آن زمانی است که همه حواس مسئولان به این بود که چرخ سانتریفیوژ بچرخد و ‌روحانی گفت‌ ما بنا داریم چنین سیاستی را تغییر دهیم و تلاش کنیم چرخ زندگی مردم بچرخد. درواقع حرف‌ روحانی این بود که در تعارض میان این دو دولتش بنا دارد طرف مردم را بگیرد. امروز اما تحلیل من این است که باتوجه به امیدواری نسبت‌به فعال شدن دوباره توافق هسته‌ای، ‌‌روحانی مجددا به میدان آمده و این سخنان را بیان کرده است؛ چراکه اکنون امیدوار است با فعال شدن دوباره برجام تغییری در شرایط کشور ایجاد شود.»

  در این سال‌ها هم چرخ زندگی مردم لنگ بوده، هم چرخ سانتریفیوژ

صوفی با تاکید بر اینکه «این امیدواری باعث شده حسن روحانی پیشاپیش چنین اظهاراتی داشته باشد» گفت: «پیش از این وضعیت، شاهد بودیم که‌ روحانی از بیان چنین سخنانی پرهیز می‌کرد، اما حالا که امیدواری برای احیای توافق هسته‌ای ایجاد شده، دوباره رو به چنین سخنانی آورده است، اما خب باید بگویم که در این چندماه یا حتی چندسال اخیر همه مردم مشاهده کردند که هم چرخ زندگی لنگ بوده، هم چرخ سانتریفیوژ؛ یعنی هر دو با چالش در فعالیت عادی مواجه بوده است.»

  چرخ زندگی مردم کاملا متوقف شده، شرایط بدتر از این نمی‌شود

این فعال سیاسی با طرح یک سوال سخنان خود را این‌گونه ادامه داد: «باوجود این، یک سوال مهم مطرح می‌شود؛ اینکه حتی اگر برجام هم احیا شود و به مقداری که در آن ذکر شده، سانتریفیوژها بچرخد، آیا چرخ زندگی مردم هم به چرخش خواهد افتاد؟ این یک سوال مهم است و باید پاسخ دقیق به آن داد. در پاسخ به چنین سوالی بنده معتقد هستم چرخ زندگی مردم در این روزها نه‌تنها نمی‌چرخد، بلکه از اساس گریپاژ کرده، به‌طور کامل ایستاده و درواقع بدتر از این حالت برای زندگی مردم قابل‌تصور نیست.»

  با احیای برجام هم چرخ زندگی مردم به این سادگی که روحانی می‌گوید نخواهد چرخید

وی با مدنظر قراردادن «فرض بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها» پیش‌بینی خود از آینده کشور را عنوان کرد و توضیح داد: «علاوه‌بر توضیحات داده‌شده، باید این را هم بگویم که بعید می‌دانم با احیای برجام هم بتوان چرخ زندگی مردم را به این سادگی‌ها که آقای روحانی می‌گوید به چرخش درآورد. حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود، در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی دولت از نرخ ارز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است؛ رقمی که نشان می‌دهد ارزش پول ملی و توان شرایط زندگی مردم نسبت‌به زمانی که ‌ روحانی دولت را تحویل گرفت، یک‌چهارم کاهش پیدا کرده است.»

  ارزش پول ملی نسبت‌به سال 94 با فرض ارز 11500 تومان، یک‌چهارم شده است

وی ادامه داد: «نرخ ۱۱۵۰۰ تومان نرخی است که حتی کارشناسان و اقتصاددانان نزدیک به دولت نیز آنها را قبول ندارند و معتقدند نرخ واقعی ارز حدود ۲۵ هزار تومان است که اگر آن را مدنظر قرار دهیم، وضعیت بسیار بدتر خواهد شد.»

علی صوفی با تاکید بر اینکه در دولت اول حسن روحانی وضعیت به‌مراتب بهتر از دولت دوم بود، گفت: «در دولت اول تلاش‌ها قدری نتیجه داد و تورم و برخی دیگر از پارامترهای اقتصادی کنترل شد و مردم هم امیدوار به تداوم آن بودند. از این‌رو در انتخابات سال ۹۶ به آقای روحانی دوباره رای دادند، اما از انتخابات به بعد آقای روحانی به هیچ‌کدام از وعده‌های خود توجه نکرد؛ از جمله همین وعده چرخیدن چرخ زندگی مردم.»

  روحانی از سال 96 با مردم قهر کرد

وی با تاکید بر اینکه از سال ۹۶ روحانی با مردم قهر کرده است، گفت: «رئیس‌جمهور در این سال‌ها به تعهدات خود بی‌اعتنا بوده است. او در این مدت زیر میز همه وعده‌های قبلی خود زد.»

   دولت با افزایش نرخ ارز مردم را به ستوه آورد

وزیر تعاون دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه دولت با گران کردن نرخ ارز و به‌تبع آن افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها مردم را به ستوه آورد و نهایتا آنها را به خیابان‌ها کشاند، توضیح داد: «چهارماه بعد از آنکه دولت در سال ۹۶ به پیروزی رسید، با اقدامات اشتباه خود مردم را به خیابان‌ها کشاند و شاهد اعتراضات گسترده به عملکرد دولت در دی‌ماه ۹۶ بودیم.»

  اعتراضات 96 و 98 به‌خاطر پشت کردن روحانی به وعده‌های خود بود

صوفی با تاکید بر اینکه بعد از ماجرای دی‌ماه ۹۶، مجددا در آبان ۹۸ مردم به خیابان‌ها آمدند، خاطرنشان کرد: «هر دوی این اعتراضات عمومی به علت پشت کردن روحانی  به وعده‌های قبلی خود بود، از این‌رو مردم مایوس شدند و در وضعیت بحرانی اقتصادی اعتراض خود را در خیابان‌ها نشان دادند. باید بگویم این حرف‌های امروز‌ روحانی اصلا جایی ندارد و درواقع زندگی مردم به این سادگی‌ها نخواهد چرخید.»

 روحانی دستپاچه شده، می‌خواهد بگوید دولت را در شرایط خوبی تحویل می‌دهد

صوفی در پایان تاکید کرد: «فاصله امروز با سال ۹۶ آنقدر زیاد است که ‌روحانی در این چندماه محال است بتواند آن را جبران کند. شاخص فلاکت که جمع بین تورم و بیکاری است، اکنون عددی تاسف‌بار یعنی حدود عدد ۶۷ را نشان می‌دهد. این درحالی است که این عدد در سال ۹۶ زیر ۲۰ بود. روحانی امروز دستپاچه است و می‌خواهد بگوید که دولتش را در شرایط مساعد به پایان خواهد رساند. مصداق تلاش برای وانمود کردن چنین وضعیتی درنظر گرفتن عدد ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای نرخ ارز در بودجه سال ۱۴۰۰ است که تیم اقتصادی و وزرای ‌‌روحانی هم به هیچ عنوان این عدد را قبول ندارد. درواقع این نرخ سیاسی است و به هیچ‌عنوان اقتصادی نیست ‌روحانی می‌خواهد بگوید که من دولت همراه با ارز ۱۱۵۰۰ تومان تحویل دادم.»

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما