وکیل در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: انتصاب جدید باشگاه در معاونت حقوقی ایراد قانونی دارد
باشگاه باید پرونده‌هایی که با مدیریت معاون حقوقی جدیدبرده‌اند را معرفی کند تا هواداران هم از آنها باخبر شوند ضمن اینکه باید بلافاصله رایزنی‌ها برای ثبت این رکورد در کتاب گینس آغاز شود! اینکه یک پرونده در یک‌هفته هم ثبت شود هم دفاع و هم دادگاه رسیدگی به آن برگزار شود، دستاورد بزرگی است!
  • ۱۳۹۹-۱۲-۱۰ - ۰۹:۲۰
  • 00
وکیل در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: انتصاب جدید باشگاه در معاونت حقوقی ایراد قانونی دارد
بردن ۳ پرونده در یک هفته؟ باید در گینس ثبت شود!
بردن ۳ پرونده در یک هفته؟ باید در گینس ثبت شود!

آرش محمدی، روزنامه‌نگار: باشگاه پرسپولیس در چند ماه اخیر روزهای سختی را به‌لحاظ پرونده‌های حقوقی پشت‌سر گذاشته که اکثر این پرونده‌ها را شکایت‌های بین‌المللی تشکیل می‌داد که یا مربوط به بازیکنان و مربیان گذشته این تیم می‌شد و یا پرونده‌های جدیدی از جمله شکایت النصر و همچنین محرومیت عیسی آل‌کثیر بود که در جریان رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا مطرح و باعث شد تا سرخ‌ها روزهای شلوغی را در بخش حقوقی خود تجربه کنند.

این اتفاقات در شرایطی رخ داد که باشگاه فاقد حضور معاون حقوقی در مجموعه‌اش بود و تنها امیرساعد وکیل که از زمان مدیریت محمدحسن انصاری‌فرد در باشگاه همکاری خود را با سرخ‌ها آغاز کرده بود، به‌عنوان مشاور حقوقی پرونده‌های داخلی و خارجی این باشگاه را هدایت می‌کرد و البته او هم حدود دو هفته قبل به‌دلیل برخی از مشکلات از سمت خود کناره‌گیری کرد تا پس از مدت‌ها پرسپولیس یک معاون حقوقی رسمی را در کنار خود تجربه کند. دیروز نامه‌ای از مشاور سابق حقوقی باشگاه در رسانه‌ها منتشر شد که به نکات زیادی درخصوص پرونده آل‌کثیر اشاره داشت و همین نامه عاملی شد تا با امیرساعد وکیل تماس بگیریم. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با وکیل سابق پرسپولیس را بخوانید.

چطور شد بعد از چند ماه همکاری با 3 مدیر مختلف در پرسپولیس تصمیم گرفتید کناره‌گیری کنید؟

دلیل اصلی حضورم در پرسپولیس مجموعه توانایی‌ها و تجربیاتی بود که در بخش حقوقی داشتم و احساس می‌کردم می‌توانم آنها را در اختیار باشگاه پرسپولیس قرار دهم. تصور من این بود که این علم حقوق می‌تواند به باشگاه پرسپولیس درجهت حل‌وفصل کردن پرونده‌های داخلی و بین‌المللی کمک کند اما متاسفانه در این مدت رویکردی که مدیران پرسپولیس به بخش حقوقی داشتند نشان داد که یا من نتوانستم کمکی به آنها بکنم و یا آنها ارزش و حرمت کافی را برای عملکرد من قائل نیستند و همه این موارد باعث شد کناره‌گیری کنم.

اگر بخواهید درخصوص این بی‌تفاوتی‌ها و رویکرد مدیران باشگاه پرسپولیس جزئی‌تر صحبت کنید چه مواردی هست که می‌شود به آن اشاره کرد؟

در دوران مدیریت آقایان انصاری‌فرد، رسول‌پناه و سمیعی، باشگاه حاضر به عقد قرارداد با من نشد. این یعنی مدیران یک باشگاه برای خدمات و زحمات شبانه‌روزی من و دوستانم که بهره زیادی به باشگاه پرسپولیس رسانده بود، ارزشی قائل نبودند. وقتی یک باشگاه از معاون یا مشاور حقوقی بهره می‌برد، این موضوع بسیار طبیعی است که هیچ فرد دیگری نتواند به پرونده‌ها دخل و تصرف داشته باشد و نظارت روی پرونده‌های داخلی و بین‌المللی برعهده فرد حقوقی باشد اما در کمال تعجب می‌دیدم افرادی که هیچ سررشته‌ای از حقوق ندارند به پرونده‌ها ورود می‌کنند و تصمیمات خودسرانه می‌گیرند. این اتفاقات در بسیاری از زمان‌ها در روند پرونده‌ها خلل ایجاد می‌کرد و به کارهایی که ما انجام داده بودیم ضربه می‌زد. خیلی پیش‌تر از اینها می‌توانستم سمت معاون حقوقی باشگاه را از آن خودم کنم اما چون وکیل رسمی دادگستری بودم گرفتن حکم جدید قانونی نبود و خودم آن را رد کردم.

اما ظاهرا فرد جدیدی که معاونت حقوقی باشگاه را برعهده گرفته هم یکی از وکلای رسمی دادگستری است!

نمی‌خواهم راجع‌به فرد خاصی صحبت کنم اما هر وکیل رسمی دادگستری که در شرکت یا ارگانی حکم رسمی می‌گیرد کار خلاف قانون انجام داده و تبعات آن نیز برعهده خودش است.

ظاهرا زمانی که شما مدیریت پرونده‌های حقوقی باشگاه را بر عهده گرفتید اتفاقات عجیبی در بخش حقوقی رخ داده بود.

زمانی که من وارد باشگاه شدم، پرسپولیس چند ماهی بود از داشتن معاونت حقوقی محروم بود، حجم زیادی از پرونده‌ها بلاتکلیف مانده بودند و نبود بانک اطلاعاتی درخصوص این پرونده‌ها و سوابقی که از آنها وجود داشت کار را برای من سخت کرده بود. بسیاری از پرونده‌هایی که در باشگاه مطرح بود مدت‌های طولانی بود که از دستور رسیدگی خارج شده بود و ما با حجم گسترده‌ای از پرونده‌های ریز و درشت داخلی و بین‌المللی مواجه بودیم و برای مدیریت این پرونده‌ها نیاز بود که یک کار سنگین و شبانه‌روزی انجام دهیم. با این حال ما با جدیت این پرونده‌ها را پیگیری کردیم و توانستیم آنها را تا حدود زیادی مدیریت کنیم.

برسیم به نامه‌ای که از شما در چند رسانه منتشر شد.

من بسیار آدم صبوری هستم و به این زودی‌ها از کوره در نمی‌روم. اما وقتی دیدم که در شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌های معتبر اخباری منتشر می‌شود که هدف آن نادیده گرفتن خدمات و دستاوردهای دوره من بوده و می‌خواهند با این اخبار زحمات من را نادیده بگیرند، مشخص است که ناراحت می‌شوم و به آن عکس‌العمل نشان می‌دهم. مدیران باشگاه حداقل کاری که می‌توانند بکنند این است که با هواداران پرسپولیس روراست باشند. برای اینکه این پرونده مسیر سلامتی را در آینده پیش بگیرد، خوب بود که قسمت کوچکی از وقایع پرونده آل‌کثیر را بیان کنم.

 در نامه‌ای که نوشتید به دخالت‌های سرمربی در موارد حقوقی اشاره داشتید. بعد از اینکه نتوانستید در دیوان عدالت ورزش حکم موقت برای محکومیت آل‌کثیر بگیرید با گل‌محمدی صحبتی داشتید؟

تنها صحبتی که بین ما رد و بدل شد بعد از این بود که نتوانستیم با دستور موقت آل‌کثیر را به دیدار فینال برسانیم. زمانی که تیم در فرودگاه بود و من هنوز از صحبت‌های سرمربی محترم پرسپولیس درخصوص این پرونده خبر نداشتم ایشان از من سوال کردند محرومیت این بازیکن تا چه زمانی طول خواهد کشید و من هم پاسخ ایشان را دادم و بعد از آن هم دیگر هیچ صحبتی بین ما رد و بدل نشد.

یعنی بعد از اینکه متوجه شدید گل‌محمدی درخصوص مسائل حقوقی صحبت کرده است عکس‌العملی نشان ندادید؟

خیر، موضوع را با مدیریت باشگاه در میان گذاشته و از ایشان درخواست کردم به این صحبت‌ها رسیدگی کند. بعد از آن آقای سمیعی با سرمربی تیم جلسه‌ای برگزار کردند که فعلا دوست ندارم بگویم در آن جلسه چه صحبت‌هایی رد و بدل شد.

به دخالت افراد غیرمتخصص در امر حقوق اشاره کردید اما نگفتید که این دخالت‌ها از کجا انجام می‌شد.

اگر کمی نزدیک به باشگاه پرسپولیس باشید خودتان می‌توانید متوجه شوید که آن فرد چه‌کسی بوده که خودسرانه در پرونده‌های حقوقی دخالت می‌کرد. در باشگاه چند وظیفه مهم را بر عهده داشتم، یکی از آنها رسیدگی به لوایح و پرونده‌های داخلی باشگاه بود، پرونده‌های بین‌المللی که مربوط به مطالبات باشگاه و یا باشگاه‌ها و بازیکنان خارجی بود یکی دیگر از وظایف من به‌شمار می‌رفت و تدوین قرارداد بازیکنان و اعضای کادرفنی و همچنین مکاتبات لازم با طرف‌های قرارداد یکی دیگر از وظایف مهم من بود. وقتی شاهد آن هستم که افرادی بدون تخصص و تحصیلات حقوقی سعی می‌کنند درمورد عملکرد یک فرد حقوقی صحبت کنند دچار حیرت می‌شوم. سوالی که برای من ایجاد می‌شود این است که چگونه بین بازیکن یا مربی با یک فرد حقوقی در باشگاه شکاف ایجاد می‌شود، وقتی فردی تمام تلاش خود را برای دفاع از باشگاه و اعضای تیم به‌کار می‌برد و درنهایت متوجه می‌شود که با او مانند یک دشمن رفتار می‌کنند، این بدان معناست که فردی در این بین اطلاعات نادرست به طرفین می‌دهد.

 فکر نمی‌کنید نوشتن پیش‌نویس قرارداد بازیکنان و اعضای کادرفنی برایتان دردسرساز شد؟

من پیش‌نویس پیشنهادی خود را در اختیار مدیرعامل باشگاه قرار دادم اما بر خلاف آنچه انتظار می‌رفت هیچ‌یک از قرارداد‌ها به رویت من نرسید و به همین دلیل هیچ مسئولیتی را درخصوص این قرارداد‌ها به‌عهده نمی‌گیریم اما خب قطعا نوشتن این پیش‌نویس قرارداد می‌تواند عامل مشکلاتی باشد که عده‌ای با من پیدا کردند. ممکن است برخی از افراد از این پیش‌نویس قرارداد خوشحال نبوده باشند چراکه این قرارداد جدید بسیار متفاوت‌تر از قرارداد‌های قبلی بود.

 ظاهرا معاون حقوقی باشگاه پرسپولیس توانسته است پرونده‌ آل‌کثیر را در دیوان عدالت ورزش به جریان بیندازد.

زمانی که ما پرونده را در دیوان عدالت ورزش مطرح کردیم به‌دلیل فاصله کمی که تا فینال لیگ قهرمانان مانده بود درخواست دستور موقت را ارائه کردیم که متاسفانه رد شد. رویه دیوان به این شکل است که در زمان لازم جلسه رسیدگی به پرونده را به‌صورت شفاهی برگزار کند و از مدت‌ها قبل مکاتباتی را با ما داشتند و چند تاریخ را به ما اعلام کردند که این جلسه برگزار شود. حالا هم اعلام می‌کنم که هرگونه اقدام از سوی باشگاه بعد از حضور من کذب است و کسانی که تشکیل این جلسه را به حضور معاون حقوقی جدید در باشگاه پرسپولیس ربط می‌دهند اطلاعی از روند این پرونده ندارند. تا ششم اسفندماه تماس‌هایی از باشگاه با من گرفته می‌شد که با وجود کناره‌گیری، پرونده‌های بین‌المللی جاری را هدایت کنم و زمانی که با پاسخ منفی من روبه‌رو شدند وکیل جدیدی انتخاب کردند، وقتی تا این روز قرار بر این بود که من هدایت پرونده‌ها را بر عهده داشته باشم چطور فرد دیگری توانسته به پرونده عیسی ورود کند؟

این اصرار باشگاه پرسپولیس به هدایت پرونده‌های بین‌المللی توسط شما ارتباطی با عدم‌‌تسلط معاون حقوقی باشگاه به زبان انگلیسی دارد؟

فکر می‌کنم در این‌ خصوص مدیران باشگاه پرسپولیس باید توضیح بدهند. اما سوال من اینجاست که اگر من و همکارانم تیم ‌حقوقی ضعیفی بودیم که در تمام‌ پرونده‌ها شکست خوردیم چه اصراری به ادامه همکاری بود؟ من فکر می‌کنم در این زمینه به توانایی‌ها و ظرفیت‌های موجود بی‌تفاوتی شد و باور‌ نکردیم که پرونده النصر چقدر می‌توانست سنگین و تلخ برای هوادار باشد. واقعا چرا طرف عربستانی سه‌مرتبه با تکیه بر چهار وکیل که دو نفر از آنها دارای شهرت جهانی هستند اقدام به طرح دعوا علیه پرسپولیس کردند. آنها می‌خواستند جلوی حضور پرسپولیس در فینال را بگیرند که ما با دفاع خوب این اجازه را به آنها ندادیم.

 می‌گویند معاون حقوقی جدید در همین مدت زمان کم 3 پرونده را با پیروزی به پایان رسانده است. از این پرونده‌ها خبر دارید؟

باشگاه باید پرونده‌هایی که با مدیریت ایشان برده‌اند را معرفی کند تا هواداران هم از آنها باخبر شوند ضمن اینکه باید بلافاصله رایزنی‌ها برای ثبت این رکورد در کتاب گینس آغاز شود! اینکه یک پرونده در یک‌هفته هم ثبت شود هم دفاع و هم دادگاه رسیدگی به آن برگزار شود، دستاورد بزرگی است!

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰