سیدعلیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروسشناسی بیمارستان مسیح دانشوری که ماهها است در مواجهه مستقیم با ویروس کرونا قرار دارد، در خصوص نامه سازمان نظام پزشکی به وزارت بهداشت در خصوص در اولویت قرار دادن هنرمندان برای دریافت واکسن کرونا به «فرهیختگان» گفت: «کسانی که در آزمایشگاههای تشخیص کرونا هستند، جزء اولویتها بهشمار میروند، اما هنوز به ما واکسن تزریق نشده است.
برخی پزشکان و متخصصان بیمارستان مسیح دانشوری هم هنوز واکسن نزدهاند!
وی ادامه داد: ما به اصرار باتوجه به شرایطی که بیان کردند اول ICU تزریق میشود و بعد بقیه کادر درمان دریافت میکنند قرار بود واکسن بزنیم، منتها کلا 10نفر از آزمایشگاه برای زدن واکسن داوطلب شدند که آن را هم گفتند زیاد است و پنج نفر اعلام کنید! ما 5 نفر را اعلام کردیم و دو روز پیش فاز اول واکسن را تزریق کردند. با این اوصاف در آزمایشگاههای دیگر امکان دارد هنوز این کار را نکرده باشند.جالب است در این نامه نوشتند باتوجه به سند چشمانداز واکسیناسیون ایران این موضوع را بیان کردیم. در این سند گروهها و مخاطبان پربرخورد و پررفتوآمد دیگر هم وجود دارند، به غیر از اینکه در فضای کنونی وقتی هنوز کادر درمان، پرستاران، پیراپزشکان، آزمایشگاه و غیره که در خط مقدم برخورد با بیماران کرونایی هستند، واکسن تزریق نکردهاند صحبت این موضوعات زود است که بگویند هنرمندان همپای کسانی که در کادر درمان هستند، اهمیت دارند. همه اقشار مردم برای ما ارزشمند هستند، ولی اینکه قشر هنرمندان را همپای گروه پزشکی بدانیم، درحالیکه اینها مستقیم با بیماری برخورد دارند و الان کرونای واریانتهای جدید در ایران موجود است، تعجببرانگیز است. تعداد واکسنهای ما بسیار کم است و چنین درخواستی عجیب و کملطفی به کادر درمان است. در بیمارستان مسیح دانشوری هنوز بهطور وسیع کادر درمان را واکسن نزدهایم و در آزمایشگاه و پیراپزشکی هم همینطور است. وضعیت کل مراکز درمانی کشور هم به همین صورت است. من فکر نکنم درحال حاضر از کادر آزمایشگاهی ایران کسی واکسن زده باشد، درحالیکه با نمونه ویروس کار میکنند و تجربه آزمایشگاه ما نشان داده در دو نقطه آزمایشگاه که نمونهگیری و پذیرش نمونه است، برخورد با کووید-19 زیاد است و افراد آلوده میشوند. در هرصورت در کادر پزشکی هنوز این واکسیناسیون اتفاق نیفتاده است. با این شرایط این تقاضا عجیب بود، بهغیر از اینکه گروههای پرمخاطب دیگری هم داریم. اگر مخاطب زیاد است گروههای دیگر همچون آتشنشانی و پلیسها، مردم در اصناف مختلف، حتی افرادی که در سوپرمارکتها کار میکنند هم افراد پربرخوردی هستند.»
نظام پزشکی بهتر است بهدنبال مطالبات پزشکان باشد
ناجی با انتقاد از رویه سازمان نظام پزشکی ادامه داد: «نظام پزشکی باید بهدنبال حقوق حقه صنف پزشکی باشد. حتی اگر درباره واکنش نسبتبه واکسن اسپوتنیکوی که بهنظرم واکنش مناسبی نبود هم سخن و نقدی بگوییم باز آن واکنش رنگوبوی حمایت از صنف خود را داشت. بهخاطر اینکه در مرحله اول کسانی که باید این واکسن را تزریق میکردند افرادی در نظام پزشکی بودند و نگرانیهایی وجود داشت. باز هم بهنظر من آن واکنش هم پخته نبود و ما اطلاعاتی از آن واکسن را داشتیم و باید صبر میکردند این دیتاها بیاید. قدری عجله کردند، اما در این مورد آیا هنرمندان نظام یا هیاتی ندارند که بخواهد از حقوق آنها دفاع کند و باید نظام پزشکی این کار را انجام دهد؟ بهنظرم خیلی در این موضوع هماهنگی وجود ندارد. ازنظر فکر و منطق من اینچنین است که از نظام پزشکی این انتظار را داریم که دنبال حقوق حقه نظام پزشکی باشد، افرادی که در سیستم نظام پزشکی کار میکنند، فشار بیاورند که با سرعت بیشتری به گروههای پزشکی واکسن تزریق شود که در مرحله اول باشند. در تمام کشورها واحد درمان و بعد مسنها در اولویت قرار میگیرند. گروههای دیگر بنا بر شرایط سنی و بیماری تزریق میکنند و میتوانند در آن گروه قرار گیرند و جلو بروند. گروههای پرمخاطب را باید تعریف کرد که چه کسانی هستند. من فکر میکنم این واکنش بهخاطر فیلم شهاب حسینی است که ظاهرا در آمریکا واکسن تزریق کرد. درحال حاضر باتوجه به اینکه تعداد بسیار کمی واکسن که به ایران وارد میشود و اولویتهای بالاتری نسبتبه هنرمندان داریم، عنوان کردن این درخواست ازطریق یک سازمان و نظامی که بهدنبال حقوق نظام پزشکی است، عجیب است. این امر پسندیده نیست. باید صبر کنیم واکسن به تعداد زیاد بیاید و گروههای پزشکی تزریق کنند و بعد سالمندان اولویت دارند، بعد بیمارانی که پرریسک هستند و بهترتیب تزریق شود.»