• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۱۱-۲۷ - ۰۱:۵۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 3
  • 0
محمدرضا هاشمیان در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

تصمیمات اشتباه درباره واکسن دارو و ماجرای قرنطینه در اتاق‌های وزارت بهداشت گرفته شد

فوق‌تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری گفت: درخصوص خرید و واردات کند واکسن به کشور قطعا این تقصیر به وزارت بهداشت برمی‌گردد، همان‌طور که درباره قرنطینه در اتاق‌های وزارت بهداشت تصمیمات اشتباه گرفته شد و همان‌طور که در ارتباط با برخی داروها این اشتباهات صورت گرفت.

تصمیمات اشتباه درباره واکسن دارو و ماجرای قرنطینه در اتاق‌های وزارت بهداشت گرفته شد

ابوالقاسم رحمانی، دبیرگروه جامعه روزنامه «فرهیختگان» طی مصاحبه‌ای با محمدرضا هاشمیان نوشت: در ارتباط با سوالات بی‌شماری که در ذهن مردم در ارتباط با واکسن کرونا نقش بسته با محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری که خود به‌تازگی واکسن اسپوتنیک‌وی روسیه را هم دریافت کرده است، گفت‌وگویی انجام دادیم.

کاری را که الان سازمان غذا و دارو می‌کند می‌شد چند ماه پیش انجام داد

او به «فرهیختگان» گفت: «من از ابتدا منتقد اصلی واکسن روسیه بودم و علت آن هم این است زمانی که‌ جلالی، سفیر ایران در روسیه، لطف کردند و خواستند این واکسن را به ایران بیاورند، ما در جریان قرار گرفتیم و بنده گفتم حاضرم این واکسن را از نزدیک در بین همکارانی که در آی‌سی‌یوها تزریق کردند، ببینم و اگر آنها به خود تزریق کردند قاعدتا واکسنی است که تایید شده، چون امکان ندارد کشوری مردم خود را هدف قرار دهد و دچار مشکل کند. درست است که مقالاتی نیامده و همه عزیزان می‌گفتند در مقاله‌ای نیامده است، ولی می‌گفتم از نزدیک مورد مطالعه قرار دهیم، چون از ابتدا قرار بود به کسانی تزریق شود که در آی‌سی‌یوها فعالیت می‌کنند. ‌

جلالی بسیار تلاش کرد این واکسن را به ما برساند و حداقل با یکی از دوستانی که دفاتر آنها در روسیه بود، قرار شد برویم و گروهی از انستیتوپاستور بیایند و از نزدیک مطالعه کنیم و بخواهیم تعدادی برای بیمارستان ما و چند بیمارستانی که متقاضی هستند، تهیه کنیم. منتها‌ جهانپور(سخنگوی سازمان غذا و دارو) اعلام کرد که این واکسن خطرناک است. من نمی‌دانم کجا مطالعه کرده که این واکسن خطرناک است، گزارش‌ها و اسناد این ادعا هم موجود است، آن زمان یعنی دوم شهریور شرکتی که در مسکو دفتر داشت (قدیمی‌ترین شرکت تجاری ایران در روسیه بودند) گفت‌ این واکسن را برای شما می‌آوریم و پول هم نمی‌خواهیم ولی چک کنید و ببینید این واکسن چطور است. اگر به‌درد نخور بود دور بیندازید، من گفتم حتی این حد هم لازم نیست و از این می‌گذریم. من اگر آنجا بروم و ببینم به همکاران ما در آی‌سی‌یوها تزریق می‌کنند، حاضرم وقتی این واکسن وارد شد در فرودگاه این واکسن را تزریق کنم. در این رابطه نامه‌ای هم به دفتر ‌ وزیر نوشتم، منتها حرف ما را به‌ سخره گرفتند و هیچ‌گونه جوابی از سوی دفتر ‌وزیر در پاسخ به نامه داده نشده است. گذشت و گذشت، تا اینکه دیدم دکتر شانه‌ساز به روسیه رفت‌ و کاری را که قرار بود دوم شهریور انجام دهند، الان انجام می‌دهند. این مساله برای من بسیار عجیب بود، چون در این مدت این پروسه سرعت می‌گرفت. واکسن وارد می‌شد و با خیال راحت تاکنون همه تزریق کرده بودند و مقدار بیشتری تاکنون وارد شده بود و این گرفتاری‌ها را نداشتیم و این مسائل و هجمه‌ها هم وجود نداشت؛ این روش قطره‌چکانی که پیش گرفتند و این تعداد محدودی که وارد می‌کنند. مدل مواجهه وزارت بهداشت با ماجرا به‌گونه‌ای است که انگار برای دولت بعدی و وزیر بعدی هم تصمیم‌گیری می‌کنند که قطعا این کار اشتباه است.»

وقتی اول حرف مایوس‌کننده بزنید  حالا کسی حرف شما را باور نمی‌کند

هاشمیان با انتقاد از تزریق واکسن کرونا به پسر وزیر بهداشت، گفت: «بدتر از تمام این ماجراهایی که گفتم، حرکت زشتی بود که ‌وزیر انجام داد و پسر خود را گذاشت که واکسن بزند، یعنی واکسنی که قبلا پوتین به دختر خود تزریق کرده، این یعنی کسانی که در آی‌سی‌یوها کار می‌کنند عقل‌شان نمی‌رسد و ما بعد از تزریق واکسن روی پسر ‌وزیر متوجه خواهیم شد که چه اتفاقی می‌افتد! یعنی بنده که درخواست‌دهنده بودم و به دو معاون وزیر درخواست شفاهی و کتبی ‌‌دادم، آنها را نادیده گرفته و به بچه خود واکسن را تزریق می‌کند و بعد به بقیه واکسن را تزریق می‌کند، چون خون پسر او رنگین‌تر بود. با زدن او همه متوجه شدند که می‌توان از این واکسن استفاده کرد؟ راه دیگری وجود نداشت؟ اینکه پسر ‌وزیر واکسن را تزریق کند اعتمادسازی برای تزریق واکسن بقیه پرسنل پزشکی نبود. بگذریم... وقتی که به بیمارستان ما آمدند بنده بی‌سروصدا واکسن را تزریق کردم. از ابتدا بیان کردم در کشورهای مختلف دعوت شده بودم تا در ترایال شرکت کنم و گفتم با پرسنل خودمان این را تزریق می‌کنیم. هر واکسنی هم می‌آمد، تزریق می‌کردم. اگر واکسن ایران هم اول می‌آمد تزریق می‌کردم. متاسفانه واکسن ایران، چون دیر اجازه داده شد که شروع شود، دیر رسید، درحالی‌که با ماه اول پاندمی ویروس تمام کشورها روند ساخت واکسن را آغاز کردند. در ایران متاسفانه می‌گفتند این مورد قبول نیست و آقایانی همچون حریرچی اذعان داشتند واکسن پنج تا هفت سال دیگر تولید می‌شود. تمام متخصصان عفونی وقتی صحبت واکسن می‌شد، می‌گفتند واکسنی در کار نیست. همیشه مایوس‌کننده صحبت می‌کردند. وقتی ‌‌چنین باشد نمی‌توانید حرف‌تان را تغییر دهید و مردم هم قبول کنند. یکی از مشکلات این است که ابتدا حرف‌های مایوس‌کننده و علیه واکسن به مردم زده شد و همان افرادی که این واکسن‌ها را منکوب می‌کردند الان طرفدار واکسن شده‌اند، هرکسی هم باشد شک می‌کند. بنده از ابتدا گفتم هر واکسنی وارد ایران شود، تزریق می‌کنم. اتفاقا تقریبا جزء اولین نفرات بودم، هرچند خواستیم درکنار بچه‌های خدماتی این واکسن را تزریق کنیم.»

تصمیمات اشتباه درباره واکسن دارو و ماجرای قرنطینه در اتاق‌های وزارت بهداشت گرفته شد

هاشمیان در پاسخ به این سوال که چرا از بقیه کشورها واکسن وارد نمی‌شود و فقط به روسیه بند کرده‌ایم، گفته است: «خیلی عقب افتادیم. چین که همواره شریک تجاری مناسبی برای کشور ما بود، الان در انتهای لیست رفته و تازه به این نتیجه می‌رسند که از چین هم واکسن وارد کنند. ‌وزیر در شهریورماه اعلام کرد 20 میلیون واکسن از هند خریداری کردیم و معلوم نیست، چطور شد. این است که خیلی از صحبت‌ها شد، مثلا از سوئد خواستند وارد کنند که ما فکر کردیم این‌طور است ولی چیزی دیده نمی‌شود. 15 اسفندماه قرار است فاز اصلی واکسن شرکت برکت انجام شود و با موفقیتی که در این فاز رفتند خیلی از پرسنل پزشکی صبر کردند تا واکسن ایرانی را تزریق کنند. این واکسن خوبی است که به درجات بالایی رسیده است. واکسن‌هایی همچون رازی و... نیز همین‌طورند. درخصوص خرید و واردات کند واکسن به کشور قطعا این تقصیر به وزارت بهداشت برمی‌گردد، همان‌طور که درباره قرنطینه در اتاق‌های وزارت بهداشت تصمیمات اشتباه گرفته شد و همان‌طور که در ارتباط با برخی داروها این اشتباهات صورت گرفت. الان فرض کنید هشت‌ماه پیش بود، چه داروهایی را استفاده می‌کردیم؟ همان داروهایی را که اذعان می‌کردند بد است، الان استفاده می‌کنیم. همان چیزهایی که کمیته علمی با آن مخالفت می‌کرد، همان داروها در سطح کشور علیه کووید استفاده می‌شوند. ادعا می‌شود کسانی که کرونا گرفته‌اند یا واکسن نزنند یا در اولویت نباشند که این اشتباه است. افرادی که کرونا گرفته‌اند هم باید واکسینه شوند. منظور کرونای اخیر نیست، برخی افراد به‌تازگی کرونا گرفته‌اند و بهبود پیدا کرده‌اند که نباید تزریق کنند، ولی کسانی که بیش از دوماه از کرونا گرفتن آنها می‌گذرد، می‌توانند در لیست تزریق واکسن باشند. برای زدن واکسن نیازی به تست pcr نیست. خود من بعد از تزریق واکسن تب شدیدی کردم و علائم من دقیقا مثل کرونا شروع شد، چون قبلا کرونا گرفته بودم، تب با خوردن قرص و داروهای مختلف ظرف 30ساعت متعادل شد و شرایطی همچون شرایط سرماخوردگی پیدا کردم و مرتفع شد. این تزریق سه‌هفته بعد باید تکرار شود.»

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار