• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۷-۰۲ - ۱۶:۱۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
بخشی از بیلان عملیات‌های خرابکارانه منافقین در پشت جبهه

منافقین؛ ستون پنجم رژیم بعث

تحلیل درونی منافقین از این قبیل عملیات‌ها «استفاده از جنگ خارجی به‌نفع جنگ داخلی و شکستن کمر نظامی» جمهوری اسلامی بود؛ ولی کیست که نداند این تشکیلات با این اقدامات خود را به ارتش بعثی صدام اثبات و آینده‌ای در جوار مرزهای ایران برای خود ترسیم می‌کردند.

منافقین؛ ستون پنجم رژیم بعث

به گزارش «فرهیختگان»، منافقین در طول هشت‌سال جنگ تحمیلی خیانت‌هایی را رقم زدند که نظیر آن را در هیچ برهه‌ای از تاریخ نمی‌توان یافت که در آن جماعتی با داعیه حمایت از مردم در طول جنگی نابرابر علیه میهن خود با پیوستن به دشمن متجاوز به مرزهایشان از هیچ خدمتی به او دریغ نکنند. تشکیلات منافقین در طول هشت‌سال جنگ تحمیلی و خصوصا در سال‌های پایانی جنگ حضوری معنادار در جبهه‌ها و در زمینه ستون‌پنجمی برای رژیم بعثی داشتند که بر کمتر کسی پوشیده است. اما پیش از این اقدامات و درواقع جهت اثبات برادری خود به صدام به خرابکاری‌ها و عملیا‌ت‌های ایذایی فراوانی در داخل کشور دست زدند.  منافقین در دو مقطع شهریور و بهمن 1363 در ارگان رسمی خود به این اقدامات با افتخار اعتراف و بیلانی از این‌ عملیات‌ها را گزارش کردند. این عملیات‌ها با هدف تضعیف روحیه و ایجاد خلل در روند ایستادگی مردم و رزمندگان صورت می‌گرفت و به سه دسته کلی تقسیم می‌شد:

1- پخش صدهاهزار تراکت‌های ضدجنگ و شعارنویسی در تمام نقاط کشور اعم از مسیر تردد رزمندگان و بیمارستان‌ها و در و دیوار خیابان‌ها
2. آتش‌زدن ده‌ها خودرو و موتورسیکلت
 3. از کار انداختن ادوات نظامی و به‌طور کلی ایجاد خلل در مجموعه‌های نظامی

در ادامه بخشی از این بیلان عملیات‌های تروریستی منافقین می‌آید که به ایجاد اختلال در ظرفیت دفاعی جمهوری اسلامی ایران اشاره و اعتراف می‌کنند:

تهران، 12شهریور؛ طی یک عملیات ایذایی که روی موتور یک فروند هواپیمای F4 انجام داده و آن را به‌طور کامل از کار انداخته‌اند.

تهران، 23 شهریور؛ به دنبال یک عمل ایذایی روی موتور یک هواپیمای C130، هنگام تست موتور آن مشخص شد که قسمت چرخان (روتور) هواپیما به‌طور کامل از کار افتاده که برای تعمیر به قسمت مربوطه انتقال می‌یابد.

بندر ماهشهر، 28 شهریور؛ طی چندین فقره عملیات ایذایی، قفل درهای 15عدد از اتاق‌های ساختمان سررشته‌داری، ساختمان اسناد اردنانس و ساختمان بازرسی در پایگاه دریایی خرمشهر مستقر در بندر ماهشهر را از کار انداخته‌اند.

تهران، 3 شهریور؛ پرسنل هسته مقاومت موتور یک هواپیمای ترابری C130 را در سازمان صنایع هواپیمایی از کار انداخته‌اند.

تهران، یک مهر؛ طی یک طرح حساب‌شده موتور یک هواپیمای F4 را از کار انداخته‌اند.

بندر امام‌خمینی، 28 شهریور؛ با عمل ایذایی خود قفل در‌های اتومبیل یکی از مزدوران عقیدتی‌ سیاسی پایگاه نیروی دریایی را با ریختن چسب قطره‌ای از کار انداخته‌اند.

تهران، 17 بهمن؛ طی عملیاتی موفق به تخریب کامل موتور یک فروند هواپیمای سنگین ترابری از نوع 130-C در سازمان صنایع هواپیمایی شدند. در این عملیات که براساس یک طرح پیچیده و حساب‌شده صورت می‌گرفت، چندین عمل تخریبی روی قسمت‌های مختلف موتور این هواپیما و از‌جمله روی توربین آن انجام شد و آن را به‌طور کامل از کار انداخت.

اصفهان، 9 بهمن؛ طبق یک طرح حساب‌شده و پیچیده و طی دو عملیات روی دو هواپیمای 14-F  (تام کت) در پایگاه هشتم شکاری اصفهان، باعث از ‌بین ‌رفتن دو دستگاه حساس الکترونیکی از وسایل آلات دقیق و ناوبری این هواپیماها شدند. درنتیجه این عملیات و با ازکارافتادن دستگاه‌های فوق‌الذکر که تهیه قطعات یدکی و تعمیرات‌شان حداقل یک ماه به‌ طول خواهد انجامید، سیکل پروازی دو فروند از هواپیماهای 14-F این پایگاه که مرتبا به ماموریت‌های جنگی گسیل می‌شوند حداقل به مدت یک ماه به تاخیر خواهد افتاد.

تهران، بهمن؛ در سازمان صنایع هواپیمایی موفق شدند طبق یک طرح دقیق و حساب‌شده قسمت‌های مختلف دو موتور هواپیماهای شکاری جنگنده فانتوم 14-F را تخریب کرده و موقتا از کار بیندازند. روز 18 بهمن هنگامی که موتورهای مزبور روی هواپیما نصب شدند اختلالات شدیدی که در آن ایجاد شده بود بارز شد و به‌طور کامل از کار ایستاد.

مسجد سلیمان، 10 بهمن؛ اقدام به از کار انداختن یک دستگاه تانک چیفتن در صنایع تانک‌سازی مسجد سلیمان کردند. این اقدام که با به‌کارگیری مواد تخریبی خاص و ریختن آن در داخل موتور تانک و همچنین انجام کارهای تخریبی دیگر در سایر قسمت‌های موتور صورت گرفت، باعث از بین ‌رفتن بیش از 60 درصد از موتور تانک مزبور شده و در نتیجه سیلندرها و سرسیلندرها و واشرهای مربوط به آن و همچنین مخزن سوخت از بین رفته و سایر قسمت‌های موتور نیز آسیب دیده است. به این ترتیب با ازکار‌افتادن موتور تانک به‌ویژه به‌دلیل کمبود قطعات و نیاز به تعمیرات اساسی در موتور، تا مدت‌ها این تانک قابل استفاده نخواهد بود.

مسجد سلیمان، 10بهمن؛ در اصلی ورودی مسجد پادگان را که مورد استفاده دایره عقیدتی سیاسی پادگان قرار می‌گرفت، با استفاده از چسب قطره‌ای مسدود کردند.

تبریز، 9 بهمن؛ طی یک عملیات متهورانه با تخریب منبع بزرگ سوخت ترابری پادگان نیروی زمینی تبریز، کلیه مواد سوختی این منبع بزرگ را از بین بردند.

میاندوآب، 12 بهمن؛ اعضای این هسته با نفوذ به منطقه حفاظت‌شده سپاه دو دستگاه خودروی تویوتای استیشن... را به آتش کشیده و آنها را به کلی منهدم کردند.

تهران، بهمن؛ با نفوذ به قسمت‌های مختلف لجستیکی پادگان نیروهای هوایی تهران، تعداد 21 قطعه از قطعات حساس دستگاه‌ها و ابزارآلات موجود در این مراکز را تخریب کرده و از بین بردند که ارزش قطعات منهدم‌شده بالغ بر 35هزار دلار بوده است.

تبریز، 15بهمن؛ با نفوذ به پادگان نیروی زمینی موفق شدند یک دستگاه نفربر زیل ارتشی را که مخصوص حمل وسایل و مهمات جنگی متعلق به اُردُنانس این پادگان بود، منفجر کرده و به‌ کلی منهدم سازند. این عملیات که از طریق کارگذاشتن مواد منفجره در بدنه خودرو صورت گرفت، در ساعت 9 صبح که نفربر مزبور در مقابل انبار سلاح‌های سنگین پادگان پارک شده بود و تحت حفاظت کامل قرار داشت منفجر شد.

خاش، 15بهمن؛ موتور هفت دستگاه کامیون زیل نفربر متعلق به اُردُنانس نیروی زمینی خاش را از کار انداختند.

تهران، بهمن؛ ریختن چسب قطره‌ای درون قفل‌های چهار اتومبیل متعلق به دایره عقیدتی سیاسی پادگان قصر، ریختن چسب قطره‌ای در داخل قفل در انبار بزرگ پادگان قصر، در انبار بزرگ تدارکات پادگان تیپ ذوالفقار با ریختن چسب قطره‌ای مسدود شد...

تحلیل درونی منافقین از این قبیل عملیات‌ها «استفاده از جنگ خارجی به‌نفع جنگ داخلی و شکستن کمر نظامی» جمهوری اسلامی بود؛ ولی کیست که نداند این تشکیلات با این اقدامات خود را به ارتش بعثی صدام اثبات و آینده‌ای در جوار مرزهای ایران برای خود ترسیم می‌کردند.

 * نویسنده: سعید محمدی، پژوهشگر بنیاد هابیلیان

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

قصه فعلا نه، استفاده از غوغا سالاری

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار