وزارت خارجه ترکیه بامداد شنبه با صدور بیانیه‌ای اقدام بحرین در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
  • ۱۳۹۹-۰۶-۲۲ - ۰۸:۰۳
  • 00
ترکیه عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و بحرین را محکوم کرد
ترکیه عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و بحرین را محکوم کرد

به گزارش «فرهیختگان»، وزارت خارجه ترکیه بامداد شنبه به اقدام بحرین در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای تصریح کرد آنکارا به شدت از تصمیم منامه برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل ابراز نگرانی می‌کند. ترکیه گفته این تصمیم با «طرح صلح عربی» و تعهدات به «سازمان همکاری اسلامی» تناقض دارد.

بر اساس طرح صلح عربی که به ابتکار پادشاه سابق سعودی مطرح شده، کشورهای عربی شرط کرده‌اند که در صورت تشکیل کشور فلسطین بر اساس طرح دو دولتی، حاضر خواهند بود «موجودیت اسرائیل» را به رسمیت شناخته و روابط خود با این رژیم را عادی‌سازی کنند.

به نوشته رویترز، بیانیه وزارت خارجه ترکیه همچنین گفته که این اقدام ضربه تازه‌ای به تلاش‌ها برای دفاع از آرمان فلسطین وارد خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است: «این اقدام، اسرائیل را به ادامه رویه‌های نامشروع در قبال فلسطین و تلاش‌هایش برای دائمی‌ کردن اشغال اراضی فلسطینی، ترغیب خواهد کرد.»

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز جمعه (۲۱ شهریور/۱۱ سپتامبر) خبر عادی‌سازی روابط میان رژیم‌های اسرائیل و بحرین را اعلام کرد. 

او در توئیتر نوشت: «امروز یک گشایش تاریخی دیگر اتفاق افتاد! دو دوست بزرگ ما یعنی اسرائیل و پادشاهی بحرین به توافقی برای صلح دست پیدا کردند- بحرین دومین کشور عربی است که ظرف ۳۰ روز با اسرائیل صلح می‌کند.»

اعلام عادی‌سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و رژیم آل خلیفه به فاصله کمتر از یک ماه از توافق امارات-رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد.  آن توافق نیز به گفته ترامپ، با وساطت آمریکا حاصل شده بود. این توافق روز ۲۳ مرداد (۱۳ اوت) اعلام شد.

قرار است سه‌شنبه این هفته توافق میان امارات و رژیم صهیونیستی که نام «توافق صلح ابراهیم» برای آن انتخاب شده طی مراسمی در کاخ سفید، مورد امضا قرار بگیرد. وزیر خارجه بحرین نیز در این مراسم حضور خواهد یافت.

جنبش‌های مقاومت فلسطین از جمله جهاد اسلامی و حماس این توافق را محکوم کرده و آن را در راستای اجرای طرح صلح ادعایی آمریکا موسوم به معامله قرن آمریکا دانستند./ فارس

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰