به گزارش «فرهیختگان»، محبوب مهدویان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در گفتوگو با «فرهیختگان» با اشاره به چگونگی راهاندازی قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی در این واحد دانشگاهی گفت: «قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی خوی با حضور اساتید و کارکنان بهویژه مشارکت جدی و موثر تشکل بسیج دانشجویی و چهارکانون علمی و فرهنگی دانشجویان این واحد دانشگاهی به صورت خودجوش تشکیل شد و در حوادث غیرمترقبه مثل زلزله شمالغرب کشور در منطقه قطور و بهخصوص در ایام سخت و دشوار شیوع بیماری کرونا، منشأ خدمات ارزندهای شد.»
وی در ادامه تصریح کرد: «به محض وقوع زلزله در منطقه قطور آذربایجانغربی در چهارم اسفند سال1398، با پیگیری دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر پوریوسف، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی تشکیل ستاد بحران در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، با همراهی ستاد بحران شهرستان خوی، هیاترئیسه واحد، چندین بار بهصورت میدانی در منطقه حادثهدیده حضور یافته و از کانون اصلی زلزله یعنی شهر قطور و روستاهای تابعه مانند گیوران، مخین و گرناویک، بازدید بهعمل آمد. این حضور بههنگام باعث جلب توجه اساتید، کارکنان و بهویژه دانشجویان شد و در اسرع وقت قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی تشکیل شد و اقدامات شایستهای در جهت شناسایی، کمکرسانی، اسکان و آواربرداری انجام گرفت. حضور تیمهای روانشناسی و مشاوره این قرارگاه در منطقه، از خدمات موثر در جهت حمایت معنوی از خانوادههای آسیب دیده از زلزله بوده است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی به فعالیتهای اخیر این قرارگاه اشاره کرد و افزود: «اوج فعالیتهای قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در روزهای نخستین شیوع بیماری کرونا انجام گرفت. با اعلام شیوع عمومی و گسترده، جلسات متعدد ستاد مدیریت بیماری در سطح دانشگاه تشکیل و بهصورت بسیار فعال در جلسات ستاد بحران شهرستان مشارکت و همکاری شد و بهسرعت قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، مجددا سازماندهی شد؛ بهگونهای که این قرارگاه، بهواقع تنها گروه دانشگاهی و دانشجویی بود که وظایف بسیار مهمی را به صورت شبانهروزی، در این مقطع، بهویژه در ایام تعطیلات نوروز انجام داد.»
مهدویان با بیان اینکه قرارگاه جهادی دانشگاه آزا د اسلامی واحد خوی مجموعه اقدامات خود را در چهار مرحله سازماندهی کرد، ادامه داد: «مرحله اول حرکت، گندزدایی، سمپاشی و ضدعفونی معابر عمومی، اماکن عمومی و دولتی بود. مرحله دوم برنامهریزی برای راهاندازی کارگاه تولید ماسک، مرحله سوم اجرای برنامههای فرهنگی برای آموزش و فرهنگسازی رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط عامه مردم و مرحله چهارم برنامهریزی برای تامین و اهدای بستههای مومنانه بود.»
وی در تشریح اقدامات این قرارگاه در ایام شیوع بیماری کرونا اضافه کرد: «در مرحله اول از اقدامات قرارگاه جهادی که از پانزدهم اسفندماه سال 1398 شروع شد براساس تصمیم ستاد مدیریت دانشگاه و هماهنگی ستاد شهرستانی مدیریت بیماری کرونا و دانشکده علوم پزشکی شهرستان، سمپاسی یکی ازخیابانهای اصلی مرکزشهرستان، برعهده قرارگاه گذاشته شد که این خیابان بهصورت مستمر و دو وعده در شبانهروز سمپاشی و گندزدایی شد؛ همینطور دستگاههای خودپرداز بانکها و... بهصورت پیوسته ضدعفونی شد. سمپاشی ادارات پررفتوآمد از دیگر اقدامات مهم این قرارگاه بود که روزانه چند اداره سمپاشی میشد. سمپاشی و ضدعفونی ناوگان تاکسیرانی آژانسهای مسافربری درونشهری بود که توسط قرارگاه جهادی انجام گرفت. درنهایت قرارگاه جهادی دانشگاه، اجرای پروتکلهای بهداشتی در یکی از محلات بزرگ ولی کمبرخوردار شهرستان را برعهده گرفت.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی ادامه داد: «در مرحله دوم با جلب کمک خیرین محترم شهرستان، با کسب مجوزهای اخذ لازم از معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شهرستان خوی و با همکاری با بسیج سازندگی سپاه شهرستان در جهت تاسیس اولین کارگاه تولید ماسک در شهرستان اقدام شد که در این کارگاه روزانه در حدود 1000 عدد ماسک تولید شد.»
مهدویان افزود: «در مرحله سوم که از اقدامات مهم و شایسته تقدیر قرارگاه به حساب میآید، اجرای برنامههای فرهنگی برای آموزش و توجیه تودههای عمومی مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی، در نواحی کمبرخوردار شهرستان است. در این مرحله ضمن راهاندازی سایتهای متعدد آموزشی در فضای مجازی، تهیه بروشورهای آموزشی بهداشتی، از آموزش چهرهبهچهره و مراجعه به در منازل استفاده شد و پکیجهای آموزشی و بهداشتی شامل بروشور آموزشی، مواد ضدعفونی، اسکاچ بهداشتی و آویز برای آویز لباسهای بیرون منزل در منازل توزیع شد.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی درخصوص برگزاری رزمایش کمک مومنانه در این واحد دانشگاهی گفت: «بعد از اعلام طرح رزمایش کمک مومنانه از جانب مقاممعظمرهبری و تقارن آن با ماه مبارک رمضان در جهت جذب و جلب کمک مومنانه اساتید، کارکنان، دانشجویان و خیرین محلی اقدام شد. مبالغ جمعآوریشده در دو جهت بهکار گرفته شد. بخشی از کمکها برای تهیه بسته سفره افطاری در ماه مبارک رمضان و بخشی دیگر برای تهیه بستههای حمایتی غذایی استفاده شد. بخش دانشجویی قرارگاه، واقعا با روحیه جهادی در قالب یک گروه ۱۵نفره اصلی و بهکارگیری حدود ۵۰ نفر از دانشجویان علاقهمند، در ماه مبارک رمضان از محل مشارکت خیرین ضمن تهیه بسته سفره افطاری ساده، اقدام به توزیع آنها در مناطق محروم شهرستان خوی کردند. بخش دیگر کمکهای جمعآوری شده به تهیه و پخش بستههای غذایی و بهداشتی اختصاص پیدا کرد. در این جهت، تا لحظه تنظیم این گزارش، در دو مرحله جمعا به تعداد ۶۱ بسته، تهیه و توزیع شده است و مرحله سوم رزمایش کمک مومنانه با رمز (یا حیدر کرار ) با مشارکت بسیج اساتید و دانشگاهیان، به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به ظرفیت ۱۰۰ بسته غذایی دو روز بعد از عاشورای حسینی در محل مسجد بقیهالله الاعظم دانشگاه آزاد اسلامی خوی اجرا خواهد شد و جامعه هدف این حرکت عظیم دانشگاهی، خانوارهای آسیبدیده از بیماری کرونا در بین دانشجویان نیازمند تحت تکفل کمیته امداد و سازمان بهزیستی و دیگر خانوارهای دانشجویی نیازمند خواهد بود.»
وی در پایان اظهار امیدواری کرد کمکهای هرچند اندک خانواده دانشگاه آزاد اسلامی، کمکی در جهت بهبود شرایط زندگی و ایجاد همدلی و مهربانی در میان مردم بزرگ و سرافراز ایران عزیز کرده باشد.