با تدابیر مدیران ورزش و فوتبال، بیش از 8 میلیون یورو بابت باخت به عراق و بحرین به جیب ویلموتس می‌رود
فدراسیون فوتبال درحالی که هنوز برسر مفاد و بندهای اساسنامه با فدراسیون جهانی فوتبال کلنجار می‌رود و همچنان سرنوشت انتخابات نامشخص بوده و در این خصوص تعیین‌تکلیف ازسوی فیفا صورت نگرفته، به پرداخت حدود ۱۶۰ میلیارد تومان به سرمربی بلژیکی محکوم شده که در عمل هیچ حاصلی برای فوتبال ایران نداشته است.
  • ۱۳۹۹-۰۵-۲۸ - ۰۶:۳۵
  • 00
با تدابیر مدیران ورزش و فوتبال، بیش از 8 میلیون یورو بابت باخت به عراق و بحرین به جیب ویلموتس می‌رود
خسته نباشید!
خسته نباشید!

  به گزارش «فرهیختگان»، مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم‌ملی فوتبال ایران سرانجام به خواسته خود مبنی‌بر گرفتن تمامی حقوقش از فدراسیون فوتبال رسید و با رأیی که روز گذشته صادر شد مشخص شد فدراسیون فوتبال ایران علاوه‌بر پرداخت ۸ میلیون یورو براساس قرارداد امضاشده با این سرمربی برای چهارسال، باید هزینه‌های دادرسی درخصوص شکواییه سرمربی بلژیکی را نیز به وی پرداخت کند تا بر همین اساس علاوه‌بر دومیلیون یورویی که فدراسیون فقط به‌خاطر برگزاری چهار مسابقه رسمی به این سرمربی پرداخت کرد محکوم به پرداخت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یوروی دیگر شود.
بعد از انتشار خبر محکومیت، روابط‌عمومی فدراسیون به شکل عجولانه‌ای تصمیم به تکذیب این خبر گرفت و این درحالی بود که همان ظهر دیروز این نامه برای کمیته بین‌الملل فدراسیون فوتبال ارسال شده و آنها با علم به اینکه چنین خبری صحت دارد این تکذیبیه را در سایت فدراسیون فوتبال منتشر کردند. نکته قابل‌توجه اینکه «فرهیختگان» نیز بعدازظهر روز گذشته با تنی چند از مسئولان ارشد فدراسیون در همین خصوص به صحبت پرداخت که همگی این خبر را تکذیب کردند.

فدراسیون فوتبال درحالی که هنوز برسر مفاد و بندهای اساسنامه با فدراسیون جهانی فوتبال کلنجار می‌رود و همچنان سرنوشت انتخابات نامشخص بوده و در این خصوص تعیین‌تکلیف ازسوی فیفا صورت نگرفته، به پرداخت حدود ۱۶۰ میلیارد تومان به سرمربی بلژیکی محکوم شده که در عمل هیچ حاصلی برای فوتبال ایران نداشته و بعد از شکست برابر عراق و بحرین، برای اولین‌بار نیز ایران را در شرف حذف از مرحله مقدماتی جام‌جهانی در همان دور ابتدایی قرار داده است. نکته قابل‌توجه اینکه از همان ابتدا نیز توسط مهدی تاج، رئیس وقت فدراسیون فوتبال یک قرض کلان از سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت قسط اول قرارداد ویلموتس گرفته شد که همین رقم دومیلیون یورویی نیز طبق موعد مقرر باید تا فروردین‌ماه با سازمان تامین اجتماعی تسویه می‌شد که این امر صورت نگرفته و همین موضوع نیز مشکلات عدیده‌ای را ازجمله توقیف اموال فدراسیون در پی داشته و قرار است دادگاه شهریورماه سال جاری در این خصوص رای نهایی خود را بعد از تجدیدنظرخواهی فدراسیون اعلام کند.

 برنامه تکراری فوتبال؛ شکایت به CAS

مدیران فدراسیون برای اینکه این محکومیت را شکسته و حرف خود را به اثبات برسانند ضمن خواستن عذر وکیل خارجی قبلی، قرار است با استخدام چند وکیل مجرب بین‌المللی نسبت به رای صادره فیفا در دادگاه عالی ورزش به شکایت پرداخته و درخصوص این حکم که فیفا اعلام کرده در فدراسیون جهانی قابل تجدیدنظر نیست در دادگاه عالی ورزش درخواست‌ تجدیدنظر بدهند. طبق شنیده‌ها، فدراسیون ایران همچنان روی این صحبت خود پایبند است که در قرارداد با سرمربی بلژیکی این‌طور ذکر شده که طرفین درصورت عدم همکاری و فسخ یک‌طرفه قرارداد فقط موظف به پرداخت ۳ ماه غرامت به این دلیل به یکدیگر هستند و این درحالی است که فیفا فدراسیون ایران را به پرداخت سه‌سال غرامت به ویلموتس محکوم کرده است، هرچند این سرمربی بلژیکی در همان زمان شکایت علیه فدراسیون ایران به فیفا اعلام کرده بود این فدراسیون بعدا چنین بندی را در قرارداد اضافه کرده و به‌نوعی با این کار مرتکب کلاهبرداری شده است.

ازسوی دیگر روی ورمر، قاضی هلندی که عضو کمیته تعیین وضعیت فیفا به شمار می‌رود و این حکم را به‌تنهایی صادر کرده از موارد دیگری محسوب می‌شود که فدراسیون ایران می‌تواند علیه آن در اعتراض به CAS اقدام کند چراکه طبق قانون باید حتما درمورد این پرونده سه قاضی به حکمیت بپردازند اما این موضوع در فدراسیون جهانی فوتبال نقض شده و پرونده مارک ویلموتس توسط یک قاضی هلندی که اتفاقا پیش از این پرونده برانکو علیه پرسپولیس را برعهده داشته و حتی رای به محکومیت باشگاه ایرانی داده بود، مورد حکمیت قرار گرفت.

با توجه به فاجعه‌های اخیر که در فوتبال ایران بر سر شکست در کیس‌های بین‌المللی ازجمله پرونده‌های کی‌روش و ویلموتس به وقوع پیوسته و همچنین ماجرای مجادله بین باشگاه صنعت نفت آبادان و دراگان اسکوچیچ مبنی‌بر پرداخت غرامت ۱۴۰ هزار دلاری سرمربی کروات به باشگاه جنوبی که هنوز هیچ‌کدام از طرفین قرارداد پرداخت این رقم را به گردن نگرفته و به‌نظر می‌رسد آن را هم باید فدراسیون فوتبال پرداخت کند، بعید نیست که رئیس قبلی فدراسیون که به‌خاطر مشکلات جسمانی از سمت خود استعفا کرد این روزها را می‌دید که رفتن را به ماندن ترجیح داد تا از دردسرهای بعدی احتمالی و پاسخگویی رهایی پیدا کند. احتمالا به همین دلیل است که مدتی است از او و اطرفیانش مثل ساکت که همیشه مقابل دوربین‌ها بودند، خبری نیست! بی‌تدبیری‌های مدیران از وزیر ورزش گرفته تا مسئولان گذشته و فعلی فدراسیون باعث شده هزینه گزافی از بیت‌‌المال به تاراج برود و باید دید مراجع ذی‌صلاح چه برخوردی با این مساله خواهند کرد.

 * نویسنده: محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق، روزنامه‌نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰