تعداد مشترکین فعال رایتل به بیش از چهار میلیون مشترک رسیده است و با سقف تاریخی خود که در زمان نه‌ چندان دور تجربه کرده‌بود، فاصله چندانی ندارد. روند جذب مشترکین درحال افزایش و روند روی‌گردانی مشترکین درحال کنترل است.
  • ۱۳۹۹-۰۵-۲۱ - ۱۵:۲۱
  • 00
داستان شکوفایی یک اپراتور

  به گزارش «فرهیختگان»، محمد‌مهدی اشراقی،کارشناس ICT طی یادداشتی در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: رایتل به عنوان سومین اپراتور تلفن همراه کشور که فعالیت تجاری خود را به صورت جدی از سال ۱۳۹۱ شروع کرد تا به امروز مسیر پر فراز و نشیبی را در بازار ICT کشور و رقابت شدید بین اپراتورهای تلفن‌های همراه در سال‌های اخیر ایران طی کرده است.

این شرکت خدمات ارتباطی از ابتدای فعالیت تا سال‌ها بعد از انحصار ارائه خدمات نسل سوم تلفن همراه برخوردار بود تا اوایل سال 1392 صرفا توانسته‌بود حدود پانصد هزار مشترک فعال جذب کند.

در همین حال، زمانی که انحصار خود را در شهریور سال 1393 از دست داد و دو رقیب دیگر هم به ارائه خدمات نسل سوم و نسل چهارم مبادرت کردند، فقط امکان جذب یک میلیون و پانصد هزار مشترک فعال، برای‌ رایتل فراهم شده‌بود.

از آن دوران علی‏رغم سخت‌تر شدن فضای رقابت برای رایتل، این شرکت موفق شد در یک بازه زمانی اگرچه همراه با نوسان اما تعداد مشترکین خود را تا سال 1395 به مرز دو میلیون مشترک برساند، این درحالی‌ست که هم‏زمان فعالیت‌های پرشتاب و بسیار سنگین رقبای رایتل باعث شد که با وجود افزایش تعداد مشترک، سهم بازار تا پایان سال 1395 کاهش پیدا کند.

از سال 1396 رایتل مجموعه اقداماتی را آغاز کرد که باعث شد، بار دیگر روند افزایش تعداد مشترک فعال را پیش گیرد و سهم بازار خود را تا حدودی افزایش دهد.

رایتل درحالی برای دستیابی به این موفقیت تلاش می‌کرد که با فراز و نشیب‌های زیادی در اواخر سال 1397 و 1398 تعداد مشترکین خود را به پنج میلیون نفر و سهم بازار خود را به بیشترین سطح در طول دوره تاریخی فعالیت خود یعنی بیش از ۴ درصد رساند.

متاسفانه از اوایل سال 1398 با تغییرات مدیریتی متعدد و عدم ثبات مدیریتی این روند پرشتاب جذب مشترک که از اواخر سال ۹۶ آغاز شده‌بود، نه‌تنها تا حد خیلی زیادی کند شد، بلکه روند بسیار شدید روی‌گردانی مشترکین هم در رایتل رقم خورد، به طوری‌که تا اواسط سال 1398 تعداد مشترکین رایتل حدود یک میلیون و در حقیقت برابر ۲۰ درصد مشترکین فعال کمتر شد و مشترکینی که با زحمت زیادی جذب شده‌بودند از رایتل به اپراتورهای رقیب مهاجرت کردند.

با استقرار تیم مدیریتی جدید خوشبختانه هم‏زمان دو اتفاق مثبت رخ داد.

روند روی‌گردانی مشترکین تا حد زیادی متوقف و معکوس شد و بخش قابل اعتنای این تعداد از مشترکین به شبکه رایتل برگشتند و مجدد از خدمات رایتل استفاده کردند.

همین‌طور، روند جذب مشترک ماهانه هم با وجود مشکلات قابل توجهی که در حوزه زیرساخت‌ها خصوصا زیر‌ساخت‌های فناوری اطلاعات رایتل مواجه بود و به دلیل محدودیت منابع مالی و تحریم‌های مضاعف و در نتیجه عدم ادامه همکاری وندور‌های خارجی توانست مسیر رشد را مجدد در پیش گیرد و به افزایش تعداد مشترکین جدید دست یابد.  

به طوری‌که امروز که این یادداشت را می‌خوانید، تعداد مشترکین فعال رایتل به بیش از چهار میلیون مشترک رسیده است و با سقف تاریخی خود که در زمان نه‌ چندان دور تجربه کرده‌بود، فاصله چندانی ندارد. روند جذب مشترکین درحال افزایش و روند روی‌گردانی مشترکین درحال کنترل است.

امید است که با اتفاقات مطلوبی که در حوزه درآمدزایی و سودآوری از مشترکین فعلی رایتل افتاده، منابع مالی حاصل از این بهبودها و از محل سایر قراردادهایی که رایتل در مدت ماه‌های اخیر توانسته به سرانجام برساند، مشکلات زیرساختی رایتل هم به تدریج رفع شود و این روند مثبت با شتاب بیشتری برای شرکت خدمات ارتباطی رایتل، طی شود.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰