رایتل، مجمع عمومی تاریخی خود را برگزار کرد
نزدیک به 90 سال از زمانی که تلفن به ایران رسید، می‌گذرد؛ حالا با گذر زمان، با پیشرفت و توسعه صنعت مخابرات و هوشمندی اپراتورها، این اختراع امروز در جایگاهی بسیار متفاوت‌تر از روندی که این سال‌ها طی کرده، ایستاده‏است
  • ۱۳۹۹-۰۵-۲۱ - ۱۵:۱۰
  • 00
رایتل، مجمع عمومی تاریخی خود را برگزار کرد
رکورد سودآوری
رکورد سودآوری

  به گزارش «فرهیختگان»،  نزدیک به 90 سال از زمانی که تلفن به ایران رسید، می‌گذرد؛ حالا با گذر زمان، با پیشرفت و توسعه صنعت مخابرات و هوشمندی اپراتورها، این اختراع امروز در جایگاهی بسیار متفاوت‌تر از روندی که این سال‌ها طی کرده، ایستاده‏است. جایگاهی که شاید آن روزها که نخستین اتاقک‌های تلفن همگانی اروپایی زرد رنگ در خیابان‌های تهران نصب شد یا وقتی گوشی‌های تلفن از هندلی به سکه‌ای و بعد به کارتی تغییر شکل داد و نرخ حرف‌زدن با تلفن از 2 ریال به 10 تومان و 25 تومان و بعدتر به پرداخت قبض‌های ماهیانه، رسید کمتر کسی تصورش را می‌کرد که ساعت‌ها با تلفن حرف بزند بدون پرداخت هزینه.

اوایل گوشی‌های تلفن هندلی که یک رینگر یا شماره‌گیرنده و یک گوشی که با سیم تلفن به هم متصل شده بود، روی کار آمد. تلفن‌هایی که فقط در دکان‌هایی که صاحبان‌شان اسم و رسمی در شهرها داشتند، دیده‌ می‌شد. در هر محله تعداد محدودی از خانه‌ها قادر به استفاده از تلفن شخصی بودند. محدودیت خطوط تلفن این اجازه را به همه نمی‌‌داد. با گذشت چند دهه نسل بعدی گوشی‌‌های تلفن روی کار آمدند.گوشی‌‌هایی که شماره‌گیر تلفن یک بخش جداگانه نداشت و داخل گوشی قرار گرفته‌بود. گوشی تلفن روی پایه‌‌‌ای با ابعاد دهانه گوشی قرار داشت؛ پایه‌‌ای فاقد رینگر. این گوشی‌‌ها با قیمت بالایی در بازار خرید و فروش می‌‌شدند و باز هم تعداد محدودی از مردم توانایی خریدش را داشتند.

اواخر دهه 60 بود که نوبت به تلفن‌های قلکی یا سکه‌خور رسید. همان گوشی‌های تلفنی که روی یک صفحه فلزی نصب شد و مثل قلک عمل می‌کرد. به محض انداختن سکه داخل قلک فلزی، خط آزاد و تماس برقرار می‌شد و مثلا گیرنده تماس می‌توانست به اندازه 5 تومان صحبت کند. آن موقع جمله معروفی بین مردم رایج  بود: «اگر بدون خداحافظی قطع کردم بدون که سکه‌ام تموم شده. » دیگر همه به خوبی با ساز و کار تلفن‌های قلکی آشنا شده‌بودند. اگر می‌خواستند مدت مکالمه را طولانی‌تر کنند پیش از اینکه تماس قطع شود، سکه بعدی را داخل مخزن قلک می‌انداختند. در غیر این صورت مکالمه‌شان تا تماس بعدی ابتر می‌ماند.

 حالا اما با گذشت سال‌ها از ورود تلفن به ایران و به مدد پیشرفت تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و ظهور اپراتور همراه هوشمند، یادآوری روزهایی که مردم برای استفاده از تلفن به خانه دوست، فامیل و همسایه خود می‌رفتند، همچون خاطره‌ای شیرین اما دور در ذهن‌ نسلی که آن روزها را تجربه کرده، جا خوش کرده‌است.

صحبت درباره برند صاحب نام شرکت خدمات ارتباطی است که این روزها خدمات افتخار برانگیزی ارائه می‌کند؛ «رایتل» که تحریم مضاعف ایالات متحده و پاندمی کرونا هم نتوانسته ارائه خدمات آن را متوقف کند.

رایتل، همراه روزهای سخت

تالار افتخارات رایتل نه تنها با تکیه بر ارتقای کیفیت زندگی و ارائه خدماتی متمایز در‏ کسب و کار ارتباطی گام به گام پیش رفت که از همراهی با مشترکین‌ در همین روزهای مواجهه با کرونا هم غافل و عقب نماند. طرح مکالمه رایگان درون شبکه رایتل اقدام اثرگذار و متفاوت اپراتوری است که تا کنون با عنوان «سومین اپراتور سراسری تلفن همراه» شناخته می‌شد، حالا اما عنوان اولین را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است «اولین اپراتوری که طرح مکالمه رایگان را اجرا کرد».

  اقدامی که اگرچه با هدف زنده نگه‏داشتن فرهنگ همدلی، کسب اطلاع از احوال خانواده و بستگان، در راستای ارتقای سطح روحیه و تقویت بهره‌وری ملی و نزدیکی دل‌ها با وجود حفظ فاصله هوشمند اجتماعی در روزهای سرنوشت‌ساز مبارزه با کرونا، پایه‌گذاری شد اما قدم‌هایی در جهت تحقق باورهای محوری این شرکت در دست‏یابی به افقی تازه در عرصه ارتباطات، فرصت تجربه پیشرفت‌ها در عرصه فناوری مخابراتی از طریق ارائه خدمات هیجان انگیز، هوشمند و درعین حال ساده برای مردم ایران، بود. باور رایتل این است که کاربری آسان خدمات جدید در زندگی روزمره مردم منجر به اعتلای سطح زندگی و به دنبال آن افزایش بهره‌وری و رضایت‌مندی بیشتر مردم ایران ‌شود.
در همین حال، می‏توان صمیمیت با اتکا بر مشتری‌مداری و تعهد، از یک سو، اخلاق ضمن اهمیت بر اعتماد و شفافیّت، از سویی دیگر،  شایستگی، همراه با کیفیت و نوآوری و در آخر هیجان در خلق پیشتازی و پویایی را از ارزش‌های محوری رایتل بر شمرد که توجه به آن، ضامن موفقیت این اپراتور در دستیابی به رشد حرفه‌ای آن شده‌است‌. در کنار این ارزش‌ها، رایتل در دوره مدیریت جدید این باور را هدف‌گذاری کرد که در ردیف شرکت‌های خدمات ارتباطی از نظر عملکرد و دستاورد ملی در جایگاه بهترین قرار گیرد؛ در همین حال و با شنیدن خبرهای جدید از انتشار صورت‌های مالی این شرکت تحقق این باور را نظاره کردیم که با استقرار تیم مدیریتی جدید از ابتدای آبان ۹۸ و ارائه طرح‌های سودآوری مدیریتی، این بنگاه اقتصادی در مدت زمان کوتاهی وارد حاشیه سود شد.

 سودآوری رایتل برای بار نخست

سال 98 برای بسیاری از شرکت‌های ایرانی، سال دشواری بود؛ دشوار و نفس‌گیر. بعد از خروج ترامپ از برجام، کارزار فشار حداکثری این کشور بر ضد ایران، ظرفیت مغفولی نداشت. همه ظرفیت‌های موجود به کار گرفته شده‌ تا مانع توسعه ایران شود. اما رایتل در این بازه به سوددهی رسیده‌است؛ آن هم با متر و معیار روشن شرکت‌های خدمات ارتباطی. این خبر درحالی از زبان مدیرعامل رایتل شنیده شد که طبق شاخص، عملکرد این بنگاه اقتصادی در سال 98 نسبت به سال 97 حاکی از سود خالص 1،133 میلیارد ریالی که این رقم در سال مالی قبل معادل 5.678 میلیارد ریال زیان خالص بوده است.

اگر چه رایتل در سال‌های اخیر با  فشارهای زیادی روبه‌رو شد اما با وجود موانع بسیار، مدیرعامل جدید توانست وعده خود را عملی و رایتل را سودآور کند. یاسر رضاخواه با رساندن این برند به سوددهی اقدام بزرگی را انجام داد، چرا که شرکت رایتل در 8 سال فعالیت خود در صنعت خدمات ارتباطی، تنها در این بازه زمانی و برای نخستین بار به سوددهی رسیده‌است.  نتیجه بررسی صورت های مالی رایتل که در مجمع عمومی منتشر شد، حاکی از آن است که  این شرکت موفق به کسب 1،133میلیارد ریال سود خالص شده است و به این ترتیب پس از ۸ سال از آغاز فعالیت خود، در سال مالی 98 برای اولین‌بار سودآور شد.

 گفتنی است زیان خالص 5،678 میلیارد ریالی این شرکت در سال مالی ۱۳۹۷ به سودخالص1،133میلیارد ریال در سال مالی ۱۳۹۸ تبدیل شد.

رضاخواه در حاشیه ارائه گزارش مالی رایتل در مجمع عمومی از تلاش تیم خود در جهت حفظ روند سوددهی رایتل خبر داد. این در حالی است که به نظر می رسد این مدیر خوشنام بر مبنای یک برنامه عملیاتی سودآور بلند مدت برای این بنگاه اقتصادی، پیش می رود. بر همین اساس، انتظار می‌رود رایتل این روند را در سال‌های آینده حفظ و درآمد خود را افزایش دهد.

ثبت رتبه جدید در عملکرد رایتل نسبت به مدت مشابه

بهبود شاخص‌های کلیدی عملکرد شرکت رایتل در سال مالی 98 در موارد زیر، دسته بندی می‌شود:

- کسب رکورد درآمد عملیاتی ماهانه حدود 850 میلیارد ریال در اسفند 98 برای اولین بار از آغاز فعالیت رایتل
- اصلاح قرارداد ran sharing  و roaming  با همراه اول و ایرانسل
- انجام تهاتر بدهی بابت سهم درآمدی و حق استفاده از فرکانس با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
- جابه‌جایی 430 سایت BTS به منظور افزایش درآمد و سودآوری
-کاهش 50 درصدی هزینه های اداری و فروش از 2،217 میلیارد ریال به1،117 میلیارد ریال
- افزایش سرمایه شرکت خدمات ارتباطی رایتل از مبلغ 10،000 میلیارد ریال به 45،000 میلیارد ریال و خروج از شمول ماده 141 قانون تجارت
- انعقاد قرارداد دائمی کردن لایسنس‌های شبکه و تهاتر آن طی تفاهم‌نامه سه جانبه رایتل، شستا و سازمان تامین اجتماعی به مبلغ 12 میلیون یورو

عرضه اولیه رایتل تا پاییز امسال

در همین حال، سبد رایتل در سال 99 در زمینه سودآوری مبتنی بر تکنولوژی تا جایی با قوت و امید پیش می‌رود که یاسر رضاخواه در مجمع سالانه ضمن ارائه گزارش مالی، از پذیرش سهام این شرکت در پاییز سال جاری در فرابورس خبر داد. اقدامی مهم که به دنبال شفافیت در صورت‌های مالی این شرکت، محقق می‌شود.

مدیرعامل رایتل در مجمع سالانه ضمن اعلام گزارش مالی این شرکت، گفت: « گزارش شرکت خدمات ارتباطی رایتل ارائه و به نظر سازمان حسابرسی، حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت، صورت‌های مالی، عملکرد مالی و جریان‌های نقدی آن برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ۹۸ از تمام جنبه‌های با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری به نحو مطلوب اعلام شد. برای اولین بار سود خالص در رایتل محقق شد و پس از ۸ سال از آغاز فعالیت، زیان 5،678 میلیارد ریالی این شرکت به سود 1،133 میلیارد ریالی در سال مالی ۹۸ تبدیل شد. افق اصلی مدیران رایتل پاسخگویی به نیاز داخلی سازمان تامین اجتماعی و ارتقای کاربری‌های فناوری ارتباطات و اطلاعات در این سازمان و سپس بازار گسترده این فناوری در داخل و خارج است.»

قدرت‌نمایی مهارت و سطح دانش در عرصه مخابرات ایران

رایتل با هدف فعالیت در حوزه فناوری نوین اطلاعات و ارتباطات در سال 1386تأسیس شد و خدماتی را در زمینه های مختلف همچون فناوری کارت‌های هوشمند، پورتال‌های سازمانی، خدمات انتقال داده‌ها و تأمین و تهیه سخت افزار ارائه کرد.

 رایتل در راستای گسترش دامنه فعالیت‌های خود، در سال 1389به اخذ پروانه اپراتورسوم تلفن همراه کشور با انحصار دوساله جهت ارائه خدمات نسل سوم موبایل علاوه بر خدمات نسل دوم نائل آمد.

شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) که مسئولیت مدیریت سرمایه نزدیک به 30 میلیون بیمه‏گذار سازمان تامین اجتماعی را برعهده دارد، با تعهّد به سرمایه‏گذاری در صنایع نوینی که حداکثر عواید را برای ذی‏نفعان خود به همراه می آورد، از ابتدا رایتل را به‏عنوان یکی از شرکت‏های تابعه‏اش، زیر چتر حمایت‏های مالی خود قرار داده است.

 
 
ارسال نظر
مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰