• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۵-۱۹ - ۱۰:۵۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
معاون کل وزارت بهداشت هشدار داد

کاهش اندک در آمار فوتی‌های کرونا بساط جاده چالوس و جوجه را راه انداخته است

معاون کل وزارت بهداشت بهداشت با بیان اینکه کاهش آمار مرگ و میر کرونا از اعداد بالاتر از ۲۰۰ به حدود ۱۵۰ چندان خوشحالی ندارد؛ زیرا هنوز هم آمار فوتی ها سه رقمی است، گفت: متاسفانه کاهش اندک در آمار مرگ و میر، بساط جاده چالوس و جوجه و... را راه انداخته است؛.

کاهش اندک در آمار فوتی‌های کرونا بساط جاده چالوس و جوجه را راه انداخته است

  به گزارش «فرهیختگان»، ایرج حریرچی گفت: خوشبختانه با اقداماتی که مردم انجام دادند موارد افزایشی شدید و مرگ بالاتر از ۲۰۰ نفر در روز در میان افرادی که تست کرونایشان مثبت بود، کاهش یافت. البته همانطور که می‌دانید مواردی که تست نداده‌اند اما کرونا داشته‌اند مانند تمام دنیا در آمار قید نمی‌شوند.

وی ادامه داد: در فرودین و اردیبهشت بیماری با روند کاهش روبرو بود، ولی با اتفاقاتی نظیر مسافرت‌ها، عروسی‌ها، مراسم عید فطر در برخی مناطق کشور و... که در خرداد و اوایل تیر ماه افتاد، موارد ابتلا، بستری و مرگ را افزایش داد. خوشبختانه از نیمه تیرماه اقداماتی انجام شد که مهم‌ترین آن اجباری شدن پوشش ماسک و تعطیلی مشاغل سطوح ۳ و ۴ در چندین استان، ایجاد تغییرات در طرح‌های ترافیک و... بود.

وی افزود: همانطور که قبلا هم اعلام کرده‌ایم هر اقدام اجتماعی خوب یا بدی که انجام می‌شود، تغییرات آن مشاهده خواهد شد. این تغییرات به شکلی است که ۵ الی ۷ روز بعد موارد سرپایی، ۲ الی ۳ هفته بعد موارد بستری و ۴ الی ۶ هفته بعد موارد مرگ تغییر می‌کند. ما در دو تا سه هفته قبل کاهش موارد بستری را شاهد بودیم و اکنون نیز چند روز است که کاهش موارد مرگ به کمتر از ۲۰۰ نفر در روز می‌بینیم.

حریرچی ادامه داد: این هشدار را به شکل جدی مطرح می‌کنم که کاهش آمار مرگ از اعداد بالاتر از ۲۰۰ به حدود ۱۵۰ و... چندان خوشحالی ندارد؛ زیرا هنوز هم رقم مرگ و میر بر اثر کرونا سه رقمی است و همچنین محاسبه این تعداد فوت با در نظر گرفتن هزار یا ۱۰۵۰ فوت در روز درست نیست. زمانی که می‌گوییم ۱۵۰ فوت بر اثر کرونا در میان افراد با تست مثبت در روز گزارش شده است یعنی ۱۵ درصد موارد مرگ و ‌میر به دلیل کرونا بوده است؛ اگر کسانی که تستشان منفی بوده را هم محاسبه کنیم، ممکن است این ۱۵ درصد تا دو برابر و بیشتر هم اضافه شود.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: کاهش اندک در آمار مرگ و میر بر اثر کرونا بساط جاده چالوس و جوجه و... را راه انداخته است، در حالی که از بیش از ۱۹۲ کشور دنیا در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا اکنون عدد مرگ و میر کرونا به صفر یا اعداد تک رقمی رسیده است. آمار مرگ و میر روزانه بر اثر کرونا در ایران باید مانند روزهای اردیبهشت کاهش یاید و حتی تک رقمی شود. تا زمانی که ویروس وجود دارد بی احتیاطی سبب شعله‌ور شد بیماری خواهد شد.

وی با ارائه مثالی از ملبورن، ادامه داد: در ملبورن زدن ماسک اجباری است، ۸ شب تا ۵ صبح حکومت نظامی است و هرکس از خانه خارج شود باید برگه داشته باشد که اعلام کند به کجا می‌رود و حتما باید خروج از منزل به یک دلیل کاملا موجه صورت گرفته باشد، هر فرد تا شعاع حداکثر ۵ کیلومتری می‌تواند تردد کند، مهمانی‌ها و ... محدود شد. این موارد در حالی است که می‌شنویم برخی از ما بهتران برای حضور در مهمانی، تست کرونا می‌دهند و سپس در مهمانی حاضر می‌شوند.

حریرچی در مورد واکسن کرونا نیز اظهار کرد: از نظر روانی مردم دوست دارند تمام مشکلات کرونا با واکسن برطرف شود. هنوز مشخص نیست خود بیماری ایمنی ایجاد می‌کند یا خیر؛ تحقیقات نشان داده از کسانی که تاکنون به بیماری مبتلا شدند حدودا ۱۴ درصدشان مجددا درگیر شدند. زمانی که ویروسی وارد بدن می‌شود، بدن واکنش ایمنی ایجاد می‌کند که ممکن است به صورت سلولی، ملکول آنتی‌بادی یا... ایمنی ایجاد کند. واکسن این کار را با ویروس کشته یا ضعیف شده تقلید می‌کند. اکنون ۱۶۵ واکسن در حال ساخته شدن است که ۲۷ عدد از آنها وارد مراحل بالینی، ۷ مورد هم وارد مرحله سوم بالینی شده است. تجربیات در دنیا نشان داده تنها ۱۰ درصد از واکسن‌هایی که وارد فاز سوم بالینی می‌شوند موفق خواهند بود. متوسط زمان ساخت واکسن در چند دهه اخیر از زمانی که شروع شده ۷ سال طول کشیده است، اینکه اکنون اعلام می‌شود واکسن کرونا می‌تواند دو ساله تولید شود به این شکل است که برخی موارد ایمنی را اورژانسی فرض کرده و رد می‌کنند.

وی درباره شرایط خرید واکسن‌هایی که در حال ساخت است، گفت: موضوع به این شکل است که کشور متقاضی بهای خرید واکسن را پیش از تولید پرداخت می‌کند؛ در حالی که اگر موفقیتی حاصل نشود، پولی هم به او بازگردانده نخواهد شد. یکی از واکسن‌هایی که پیشرفت خوبی حاصل کرده تنها ۷۳ روز ایمنی می‌دهد؛ در حالی که واکسن‌های سایر بیماری‌ها ایمنی‌هایی با بازه‌های زمانی طولانی مدت یا برای تمام عمر ایجاد می‌کند.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: همانطور که رئیس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این ویروس تا چند دهه زندگی مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اکنون FDA و CBC آمریکا واکسنی را قبول می‌کند که در ۵۰ درصد افراد موثر باشد. اگر واکسن در ۵۰ درصد موثر بوده و ایمنی ایجاد شده در حد ۳ تا ۴ ماه باشد بازهم کشورهای مختلف دنیا هم چنین پول‌هایی ندارند تا در چنین شرایطی به شکل مداوم واکسن را تکرار کنند. اکنون آمریکا فقط یک میلیارد دلار برای تزریق واکسن سرمایه‌گذاری کرده است. با شرایط ذکر شده از واکسن، مردم باید رفتار خود را تا اطلاع ثانوی تغییر دهند، مسئولین باید بدانند مناسبات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... باید تغییر کند.

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا خصوصیاتی از ویروس ایدز، هپاتیت و آنفلوآنزا را دارد، ادامه داد: کرونا ویروس عجیب و غریبی است. هیچ موضوع بهداشتی_درمانی و هیچ‌ موضوع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در صده اخیر زندگی انسان را اینگونه تحت تاثیر قرار نداده است. در اروپا و آمریکا با کاهش یک الی دو درصد تولید ناخالص ملی دولت‌ها سقوط می‌کردند؛ در حالی که اکنون تولید ناخالص ملی همین کشورها ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش یافته است و این نشان می‌دهد فعلا باید با این ویروس ساخت و به آن هجوم برد.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: لغاتی را دوستان ما ابداع کرده اند با عنوان «شفا» که حرف «ش» به معنای شست و شو، حرف «ف» به معنای فاصله‌گذاری و حرف «الف» به معنای استفاده از ماسک است که با رعایت همین سه نکته بسیار موفق خواهیم بود. در مورد استفاده از ماسک به غیر از کادر درمانی و بیماران؛ همه مردم می‌توانند از هر نوع ماسکی که در دسترس شان هست استفاده کنند. دوخت ماسک سه لایه پارچه‌ای در خانه نیز کار سختی نیست و حتی زدن این نوع ماسک‌ها را به مردم توصیه می‌کنیم. سازمان بهداشت جهانی در مورد ماسک‌های سه لایه پارچه‌ای می‌گوید اگر ۹۵ درصد مردم از این ماسک‌ها استفاده کنند، تاثیر آن را خواهیم دید، تاثیر اصلی استفاده از ماسک این است که بیمار نتواند دیگران را آلوده کند.

وی با تاکید بر اینکه ماسک به تنهایی کافی نیست و شیلد هم نمی‌تواند جایگزین ماسک باشد، خاطرنشان کرد: در مسابقات فوتبال نیز گاها می‌بینیم فرد ماسک ندارد، اما شیلد زده که از فدراسیون ورزشی پزشکی می‌خواهیم این موضوع و لزوم زدن ماسک را متذکر شوند. اگر کسی ماسک بزند اما به محلی پر تردد و پر تراکم برود، درست نیست. تجمعات خلاف پروتکل‌های بهداشتی است./ ایسنا

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار