«فرهیختگان» گزارش می‌دهد
با توجه به وضعیت نه چندان مطلوب رعایت پروتکل‌ها در آزمون دکتری، برای انجام کنکور کارشناسی باید تدابیر ویژه‌ای لحاظ شود.
  • ۱۳۹۹-۰۵-۱۱ - ۱۰:۲۹
  • 00
«فرهیختگان» گزارش می‌دهد
آزمون دکتری، گره کنکور کارشناسی را پیچیده‌تر کرد
آزمون دکتری، گره کنکور کارشناسی را پیچیده‌تر کرد

  به گزارش «فرهیختگان»، همه‌گیری و مواجه همگانی تمام کشورهای دنیا با ویروس کرونا به علاوه رفتارهای متغیر این ویروس و فرازوفرودهایی که طی همین چندماه داشته است شرایطی را ایجاد کرده که تقریبا هیچ کشور و دولتی نمی‌تواند ادعا کند برای تمام برنامه‌های عادی و سیاست‌های ثابت خود برنامه‌ریزی دقیقی داشته و آماده است تا با وجود چنین شرایطی طوری رفتار کند که لطمه‌ای به سیاست‌های دنیای پیش از کرونا وارد نشود. این اتفاقات محدود به حوزه خاصی هم نیست، ورزشی باشد المپیک به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای ورزشی دنیا لغو می‌شود و به تعویق می‌افتد، فرهنگی باشد بزرگ‌ترین فستیوال‌ها و برنامه‌های فرهنگی تعطیل می‌شوند، اقتصادی باشد بازارهای جهانی با شوک بی‌سابقه مواجه می‌شوند و...  .  بنابراین همه چیز دستخوش تغییرات می‌شود و نمی‌توان برنامه‌ریزی دقیقی برای هیچ کار و اقدامی داشت.  اینهایی که نام بردم همگی گستره بین‌المللی داشتند، اما برخی رویدادها گستره ملی و داخلی دارند و برخی از کشورها درگیر اجرا کردن یا نکردن آنها آن هم متناسب با شرایط فعلی هستند. مثلا در همین ایران یکی از اصلی‌ترین مسائل و رویدادها، برگزاری کنکور سراسری برای ورود به دانشگاه‌هاست. کنکور سراسری کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری که از همان ابتدای شیوع کرونا تا همین امروز چالش‌های بسیاری را ایجاد کرده و منشأ بروز حواشی بسیاری بوده‌اند. به هر شکل و با وجود مخالفت‌های بسیار، بالاخره دو روز پیش کنکور مقطع دکتری برگزار شد تا دوباره تنور موافقت‌ها و مخالفت‌ها برای برگزاری یا عدم برگزاری سایر آزمون‌ها (کارشناسی و کارشناسی‌ارشد) داغ شود و موافقان و مخالفان بار دیگر و این بار البته با وجود تجربه کنکور دکتری در شرایط کرونایی بر همان مسیر و مدار قبلی اظهارنظر و البته اعمال نظر کنند. در همین یکی دو روز بعد از برگزاری کنکور دکتری، تصاویر و تحلیل‌های بسیاری هم از سوی داوطلبان و هم از سوی کارشناسان در ارتباط با این رویداد صورت گرفت و سرآخر مثل همیشه هنوز نتیجه خاصی مخابره نشده است و فعلا همه چشم‌ها به مصوبات ستاد ملی کرونا و البته ماجرای پیشنهاد طرح دوفوریتی مجلس شورای اسلامی برای تعویق برگزاری کنکور سراسری است. با این تفاسیر آنچه از فضای موجود قابل فهم و برداشت است سه سناریو برای حفظ حیات جریان آموزشی و دانشگاهی کشور است. سناریو اول که لغو کامل کنکور و موکول کردن آن به سال آینده و در شرایط متناسب و به دور از کروناست. سناریو دوم برعکس سناریو اول معتقد است کنکور باید در موعد مشخص شده برگزار شود و لازمه این برگزاری هم صرفا رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. اما سناریو سومی هم در این بین وجود دارد که مدافعان آن معتقدند که در شرایط امروز امکان برگزاری کنکور نیست و باید حداقل یک ماه یا به مدت مشخصی کنکور به تعویق بیفتد و در ایام دیگری به غیر از این روزها برگزار شود. در ادامه به تحلیل و بررسی این سه سناریو می‌پردازیم.

   نمره 15  نمره خوبی نیست!

تصاویر، تحلیل، دل‌نوشته، خبر، فیلم و محتواهای گوناگون دیگری از جلسه برگزاری کنکور دکتری سال 99 در فضای مجازی و رسانه‌ای منتشر شده و می‌شود. تعداد قابل‌توجهی از شرکت‌کنندگان خصوصا آنهایی که در حوزه‌های وسیع و در تهران آزمون دادند معتقدند که تا حد مورد قبولی پروتکل‌های بهداشتی از سوی متولیان برگزاری آزمون رعایت شد و مشکل خاصی وجود نداشت. دانشجویانی که در دانشگاه علامه طباطبایی آزمون دادند و سایرینی که در حوزه‌های نسبتا با وسعت بیشتری این کنکور را دادند چنین ادعایی دارند. اما در مقابل هم کم نبودند افرادی که خصوصا در شهرستان‌ها یا در همین تهران و در حوزه‌های نامناسب کنکور دادند و معتقد بودند حتی حداقل‌های مسائل بهداشتی رعایت نشد و به‌واقع سلامتی داوطلبان در معرض خطر قرار داشت. با این همه به هر شکل و صورتی که بود کنکور دکتری با تعداد بسیار کمتری از کنکور کارشناسی‌ارشد و کارشناسی برگزار شد و همچنان حواشی حول آن ادامه دارد. محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت شب بعد از کنکور دکتری در یک برنامه خبری تلویزیونی در واکنش به برگزاری این آزمون گفت: «آزمون دکتری با توجه به نقاط ضعف و قوتی که به همراه داشت برگزار شد و می‌توان به نحوه برگزاری این آزمون نمره قبولی داد که نمره ۱۵ برای شرایط برگزاری این آزمون مناسب است. امیدواریم بتوانیم نمره ۱۵ را در آزمون‌های بعدی به ۱۷ و درنهایت به نمره ۲۰ برسانیم. این آزمون اولین برنامه و همکاری مشترک و نزدیک بین وزارتخانه‌های بهداشت و علوم بود؛ امیدواریم در آزمون‌های بعدی با نمره بیشتری روبه‌رو شویم. در مجموع آزمون در شرایط خوبی برگزار شد، البته حدود ۵۵ نفر اعلام کرده بودند که تست کرونای آنها مثبت است که آزمون این افراد در بیمارستان‌ها با نظارت کامل برگزار شد. از آزمون امروز باید برای آزمون‌های بعدی درس بگیریم. موارد معدودی از عدم‌رعایت شیوه‌نامه بهداشتی گزارش شده که مربوط به افراد شرکت کننده‌‌ای است که فرم خوداظهاری را پر نکرده بودند که در این باره تیم نظارتی و بازرسان بهداشت در اغلب حوزه‌ها حضور داشته و سعی شده است چنین افرادی در اتاق‌های جداگانه و تحت نظارت قرار بگیرند. البته شرایط این بیماری به نحوی است که ما باید تمام شرکت‌کنندگان، ناظران و بازرسان را با شرایط مثبت در نظر بگیریم و باید تدابیر به‌طور کامل اجرا شود که خوشبختانه در اغلب حوزه‌ها خوب انجام شده است.»

 ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور هم بعد از برگزاری آزمون دکتری در واکنش به حواشی پیش‌آمده و اصل و اساس نحوه برگزاری این کنکور گفت: «شیوه‌نامه بهداشتی برای برگزاری کنکور ابلاغ شد و همه داوطلبان باید از ماسک استفاده می‌کردند. تمامی مسائل بهداشتی به داوطلبان و حوزه‌ها ابلاغ شده بود، اما اینکه در کل روند اجرای یک پروژه ملی چند عکس منتشر شود که داوطلبی ماسک خود را برای چند لحظه پایین آورده که به‌عنوان مثال آب بخورد نمی‌شود کل روند آزمون را زیر سوال برد. از همه حوزه‌های برگزاری آزمون‌ها خواسته‌ایم که از فرآیند ورود داوطلب تا خروج آنها فیلم تهیه کنند و برای سازمان ارسال کنند که از روز جمعه ۱۰ مرداد به تدریج روی سایت سازمان سنجش برای مشاهده عموم قرار می‌گیرد. اتفاق دیگری که افتاده این است که از سایر آزمون‌ها یا آزمون‌های قدیمی عکس منتشر و اظهار می‌کنند که کنکور دکتری ۹۹ سازمان سنجش است. نمی‌توان آنها را صحت‌سنجی کرد. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی صحت و سلامت آزمون خدشه‌دار نشده است. در این زمینه به میزان زیادی افراط شده است. اخبار نادرست و غیرمستند در این رابطه خیلی زیاد است. به‌عنوان مثال عکس آزمون استعداد درخشان که تجمع خانواده‌ها را روبه‌روی محل برگزاری آزمون نشان می‌دهد، به کنکور دکتری منتسب کردند؛ تا اطلاعات درست اعلام نشود نمی‌توان این اظهارات و عکس و فیلم‌ها را صحت‌سنجی کرد. از داوطلبان استدعا داریم اگر تخلفی دیده‌اند در گزارش تخلفات سازمان سنجش ثبت کنند تا به آنها رسیدگی کنیم.» با این همه و از آنجایی که تعداد داوطلبان کنکور دکتری با نسبت قابل‌توجهی کمتر از تعداد داوطلبان دو کنکور دیگر است نمره 15 نمره قابل‌قبولی به نظر نمی‌رسد و با اخباری هم که به گوش می‌رسد احتمال اینکه نمره 15 به جای تبدیل شدن به 17 و 20، به 12 و 10 میل کند بیشتر به نظر می‌رسد.

   سناریوی اول؛ لغو کامل کنکورهای سراسری

همان‌طور که پیش‌تر و در خطوط ابتدایی گزارش نوشتم، سه سناریو برای نظام آموزشی کشور برمبنای برگزاری یا عدم برگزاری کنکورها در شرایط کرونایی وجود دارد. سناریو اول همان‌طور که گفتیم لغو کامل کنکور و تعویق آن برای مدت زمان طولانی مثلا سال آینده است. شاید جرقه اولیه این ماجرا بعد از ادعای عضو سابق کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی خورد، حمایت میرزاده، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: «می‌توان امسال کنکور را برگزار نکرد و دانش‌آموزان با مراجعه به دانشگاه‌ها براساس سوابق تحصیلی پذیرش بگیرند.» موافقان این سناریو معتقدند که شرایط کشور از لحظا کرونایی شرایط مطلوبی نیست و روزبه‌روز به تعداد مبتلایان و جانباختگان این بیماری افزوده می‌شود. نمودار مرگ‌ومیر در ایران با سایر کشورهای دنیا قابل قیاس نیست و روند کاملا سینوسی و غیرقابل پیش‌بینی دارد، فلذا بهتر این است که به‌صورت کلی این‌گونه تجمعات یعنی کنکورهای سراسری با میلیون‌ها متقاضی امسال برگزار نشوند و به روزهای پس از کرونا یا حداقل به سال آینده منتقل شوند. به اذعان موافقان این سناریو می‌توان با یک سال عدم برگزاری کنکور و دو برابر کردن ظرفیت دانشگاه‌ها یا پذیرش دانشجویان در سال جاری صرفا با اعمال سوابق تحصیلی در سال آینده این مساله را حل و فصل کرد، منتها مخالفان این سناریو و البته مسئولان این حوزه معتقدند که از لحظا کمی چنین امکانی وجود ندارد و نمی‌توان داوطلبان امسال را برای سال آینده پشت کنکور نگه داشت و مضاف بر این اصلا سیستم دانشگاهی ما امکان دوبرابر کردن ظرفیتش را ندارد، فلذا باید امسال حتما تکلیف دانشجویان و ورودی‌های دانشگاه‌ها را مشخص کرد تا در شروع سال تحصیلی با مشکل و مساله‌ای مواجه نشویم. موافقان این سناریو همچنین معتقدند بسیاری از داوطلبان نیز به‌خاطر حفظ سلامتی خود حاضر به شرکت در آزمون نیستند، همان‌طور که در نظرسنجی‌های اخیر انجام شده بسیاری از دانش‌آموزان و والدین‌شان ادعا کردند در صورت بازگشایی مدارس فرزندان‌شان را به مدرسه نمی‌فرستند و نسبت به این کار ممانعت می‌کنند. البته با توجه به بحث‌های مربوط به هزینه‌ها و همچنین عدم‌امکان دوبرابر کردن ظرفیت دانشگاه‌ها در سال آینده به علاوه غیرقابل پیش‌بینی بودن شرایط کرونایی در سال‌های آتی این سناریو خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد و باید به فکر راه چاره دیگری بود.

   سناریوی دوم؛  برگزاری کنکور در موعد مقرر

سناریوی دوم به‌عنوان اصلی‌ترین سناریوی مسئولان برای برگزاری آزمون‌های سراسری، بستن پرونده کنکور در موعد مقرری است که پیش‌تر اعلام شده بود. درحال حاضر تمام برنامه‌ریزی‌ها و ادعاهای مسئولان برمبنای این سناریو است. شاید از وزیر علوم بتوان به‌عنوان اصلی‌ترین چهره و البته لیدر این سناریو نام برد. منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مکررا در ارتباط با کم‌وکیف برگزاری کنکورهای سراسری خاطرنشان کرد: «آخرین خبر این است که کنکور با لحاظ مراقبت‌های ویژه در تاریخ مقرر برگزار خواهد شد. همین دانش‌آموزانی که قرار است در کنکور سراسری شرکت کنند، چند روز قبل در امتحانات نهایی شرکت کرده و آزمون دادند، بنابراین با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی کنکور سراسری نیز برگزار می‌شود. فاصله صندلی‌ها بیش از گذشته و با استاندارد وزارت بهداشت مطابقت خواهد داشت و تعداد شعبه‌های آزمون نیز بیشتر پیش‌بینی شده است، به‌طوری‌که همه داوطلبان در شهر‌های محل زندگی خود آزمون خواهند داد. تصمیم این است که همه آزمون‌ها در موعد تعیین‌شده خود برگزار شود. ما نباید دغدغه فکری برای داوطلبانی که مدت زیادی درس خوانده‌اند، ایجاد کنیم، چراکه تاخیر کنکور موجب ایجاد دغدغه برای داوطبان می‌شود.»

مضاف‌بر غلامی، علی‌اکبر حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز چندروز پیش درارتباط با چندوچون برگزاری کنکور گفت: «ضمن رعایت این اصول علاقه‌مند هستیم آموزش باکیفیت ارائه شود. برخی از امتحانات، امتحانات کلیدی هستند و قابل‌تغییر نیستند. نمونه‌های آن کنکور در ایران و برخی آزمون‌های علوم‌پزشکی هستند. این امتحانات بسیار حساس بوده و به‌صورت ملی است و امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی طبق زمان‌بندی انجام شود. آزمون دستیاری پزشکی و کنکور سراسری سر موعد مقرر برگزار می‌شود. ما به دانشجویان و داوطلبان قول می‌دهیم سلامت آنها را به‌عنوان یک اولویت جدی مدنظر داشته باشیم، درعین حال وزارت بهداشت برای آموزش پزشکی حساسیت‌های خاص خود را دارد. توقف آزمون‌ها و آموزش‌ها به معنی تامین نشدن نیروی انسانی درمان و بهداشت است که در شرایط فعلی خط‌مقدم مبارزه با کرونا هستند، درنتیجه با تعامل نزدیک با معاونت‌های درمان و بهداشت سعی می‌کنیم کمک کنیم تا نیازهای نیروی انسانی‌شان را تامین کنیم.»

  حسین قنبری، مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت هم در این‌باره خاطرنشان کرد: «متاسفانه تلاش‌ها و اقداماتی که عده‌ای برای تعویق یا حذف برگزاری کنکور سال ۹۹ و همچنین آزمون‌های دیگر انجام می‌دهند، به‌مراتب فشار و استرس زیادی را به خانواده‌ها و داوطلبان وارد می‌کند و تبعات این نوع فشارهای روانی برای داوطلبان آزمون‌های مختلف به‌خصوص آزمون سراسری بیشتر از تبعات نگرانی‌های ناشی‌از ابتلا به کروناویروس خواهد بود. باتوجه به اینکه تصویری روشن از آینده شیوع کروناویروس در جامعه وجود ندارد، بنابراین ما نمی‌توانیم برنامه‌ریزی برای آینده آزمون‌های کشوری ارائه بدهیم، به‌همین جهت مخالفان برگزاری آزمون‌ها ازجمله کنکور به‌جای پاک کردن صورت‌مساله برای تعویق این آزمون‌ها، سیستم آموزش کشور را برای ترم آینده با اخلال مواجه نکنند. به‌هیچ عنوان امکان تعویق یا حتی حذف آزمون‌های پیش‌رو را نداریم، چراکه همان‌طور که عنوان شد، وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور نامشخص است و ما نمی‌توانیم آموزش پزشکی را تعطیل کنیم.» این درحالی است که در خود وزارت بهداشت اکثریت مسئولان مخالف برگزاری آزمون‌های سراسری در شرایط فعلی هستند!

احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به نشست مشترک با وزیر بهداشت درباره برگزاری کنکور سال ۹۹ اظهار داشت: «وزیر بهداشت مخالف برگزاری کنکور کارشناسی در این شرایط است. در این موضوع اتفاق نظر بین وزارت بهداشت و ما وجود دارد که نهایتا ما به این نتیجه رسیدیم کنکور سراسری درحال حاضر و در شرایط فعلی نباید برگزار شود و برگزاری آن در چنین وضعیتی به‌صلاح نیست، اما هنوز تصمیم نهایی را نگرفته‌ایم.» این یک بام‌ودوهوا هم در کابینه دولت بین وزارت علوم و وزارت بهداشت و هم در خود وزارت بهداشت بین مدیران‌عالی این وزارتخانه به‌خوبی نشان‌دهنده سبک و مدل مدیریتی شرایط بحرانی و خاص در کل کشور است که نتیجه آن هم می‌شود رکوردشکنی‌های روزانه در موارد ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا!

   سناریوی سوم؛  برگزاری با تعویق کنکور

این سناریو همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، چیزی بین دو سناریوی قبلی است؛ یعنی نه موافق لغو کامل کنکور سراسری و عدم برگزاری آن در ایام پیش‌رو است و نه موافق برگزاری کنکور در شرایط فعلی.

موافقان این سناریو معتقدند در روزهایی که کرونا به‌صورت کاملا افسارگسیخته‌ای درحال شیوع و رکوردزنی است، حفظ سلامت دانشجویان بالاتر از هرچیزی است و بهتر این است که تا حدامکان کنکور به تعویق بیفتد تا شاید شرایط تا حد قابل‌قبولی تحت‌کنترل قرار گیرد و با آرامش و اطمینان بیشتری بتوان کنکور را برگزار کرد. البته این سناریو باتوجه به وضعیت غیرقابل پیش‌بینی شیوع کرونا در کشور خیلی منطقی به‌نظر نمی‌رسد، اما به‌هرحال مثل خیلی دیگر از افعالی است که شاید بتوان با آزمون و خطای آن به نتیجه رسید.

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری ستاد ملی مبارزه با کرونا که خود از موافقان تعویق یک‌ماهه کنکور سراسری است، به «فرهیختگان» گفت: «کنکور دکتری داوطلبان بسیار کمتری از دو آزمون دیگر دارد، ولی در همین شرایط هم ما شاهد بودیم که نتوانستیم آن‌طور که باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم. کنکور سراسری حتما باید به تعویق بیفتد، ویروس کرونا دچار تغییراتی شده و قدرت شیوع آن بالاتر هم رفته است و باید خیلی مراقب بود. توصیه من این است که به فرامین وزارت بهداشت گوش کنند. آن افرادی که در آزمون شرکت می‌کنند می‌توانند هزاران نفر دیگر را هم مبتلا کنند. در زمان فعلی تمام مسئولان بهداشتی ملی و بین‌المللی دستور به لغو تجمعات می‌دهند و معتقدند از هرگونه تجمعی باید خودداری شود. حداقل یک‌ماه کنکور را به‌تعویق بیندازند و بعد از آن هوا که کمی بهتر شد، در فضای باز کنکور را برگزار کنند.»

سیدمجید حسینی، عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران و از فعالان حوزه آموزش هم که از طرفداران تعویق برگزاری کنکور است، در این‌باره به «فرهیختگان» گفت: «مساله کنکور همواره مساله آموزشی ایران بوده، به‌دلیل اینکه مافیای کنکور و منابع اقتصادی آموزش به کنکور ختم می‌شود. همواره کنکور مهم بوده، چون نهایت بهره‌برداری اقتصادی نظام آموزش است. مدارس غیرانتفاعی برای قبولی دانش‌آموزان در کنکور پول می‌گیرند، موسسات کنکور برای قبولی افراد پول می‌گیرند، مشاوران کنکور پول دریافت می‌کنند تا افراد در کنکور قبول شوند. امسال بیش‌از 880هزار درخواست پزشکی داریم، درحالی‌که کمتر از 10هزار نفر پذیرفته می‌شوند، پس قرار نیست کسی قبول شود، ولی قرار است همه این افراد پول بدهند، پس اقتصاد سیاسی بزرگی دارد. برآورد می‌شود در سال‌های گذشته ۶ هزار میلیارد بوده و الان بیشتر است. تعویق کنکور به دو دسته از ذی‌نفعان اثر بسیار جدی منفی دارد؛ یکی کسانی است که اجراکنندگان کنکور هستند که مجبورند خدمات خود را به‌صورت مجانی به افراد ارائه دهند. تصور می‌شد کنکور مردادماه است، اما اگر این زمان به مهرماه برود، این موسسات باید دوسه ماه خدمات رایگان ارائه دهند. ازسوی دیگر دیرتر ثبت‌نام می‌کنند و از آن‌سو نیز مجبورند ضرر کنند. مدارک زیادی داریم که کانون‌های اصلی کنکور به همه مشتریان خود گفته‌اند اگر فشار به مجلس و وزارت علوم وارد نکنید، ما خدمات نمی‌دهیم و شما را حذف می‌کنیم. تا این حد فشار می‌آورند که کنکور به تعویق نیفتد. یک‌سری از ذی‌نفعان دیگر دانشگاه‌ها هستند که اگر کنکور به تعویق بیفتد و ترم مهر را از دست بدهند، پول پرداخت حق‌الزحمه اساتید خود را ندارند. از نظر ما هم قرار نیست ترم مهر حذف شود. فقط می‌خواهیم به تعویق بیفتد. قصد تعطیلی دانشگاه‌ها در ترم مهر را نداریم و این کار معقولی نیست. تعطیلی دانشگاه‌ها نظام آموزش را دچار خدشه می‌کند. می‌گوییم کنکور طبق نظر کارشناسان زمانی اجرا شود که پیک کرونا کمتر باشد. فرض کنید دولت محرم را هم اجرا کند و کنکور را هم برگزار کند، چه مشکلاتی در این زمینه ایجاد خواهد شد؟ چنین چیزی را در کشوری که پروتکل‌ها را دقیق اجرا می‌کنند بیان کنید، به شما می‌خندند که دولت ایران چنین تجمعات عظیمی را برگزار می‌کند.

در ارتباط با همین آزمون دکتری به من هزاران پیام وعکس فرستادند که در بخش‌های مهمی پروتکل رعایت نشده و امکان رعایت پروتکل‌ها در بخش‌های زیادی از کشور وجود ندارد. مناطق محرومی که آب ندارند، چطور می‌توانند پروتکل‌های پنجگانه بهداشتی را کامل رعایت کنند؟ امکان اجرای پروتکل نیست. وزیر علوم اگر جوسازی کند که بگویند این انجام شده، چیزی را تغییر نمی‌دهد. رسانه واقعیت را نمی‌تواند تغییر دهد. حال دوستان می‌خواهند با فشار رسانه و تلویزیون نشان دهند همه‌چیز خوب اجرا شده است، مهم نیست. نمایندگان مجلس این امر را پیگیری و بررسی کنند و به افکار عمومی گزارش دهند. من در تلاش برای تهیه گزارش به مجلس هستم تا آن چیزی را که وجود داشت، نشان دهم. آماری هم اعلام شد که بالای 95 درصد داوطلبان موافق برگزاری کنکورها هستند. این آمار دروغ است. رادیو گفت‌وگو نظرسنجی پیامکی برگزار کرد و ۵۷ هزار نفر شرکت کردند که ۵۹ درصد خواستار تعویق کنکور شدند. نمی‌دانم منابع علمی دوستان کجاست، ازطریق رادیو این آمار و مدارک را به وزارت علوم منتقل کردیم، ولی وزارت علوم اصلا صدای رسانه‌های طرفدار مردم را نمی‌شنود.»

احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به نشست مشترک با وزیر بهداشت درباره برگزاری کنکور سال ۹۹ اظهار داشت: «وزیر بهداشت مخالف برگزاری کنکور کارشناسی در این شرایط است. در این موضوع اتفاق نظر بین وزارت بهداشت و ما وجود دارد که نهایتا ما به این نتیجه رسیدیم کنکور سراسری درحال حاضر و در شرایط فعلی نباید برگزار شود و برگزاری آن در چنین وضعیتی به‌صلاح نیست، اما هنوز تصمیم نهایی را نگرفته‌ایم.» این یک بام‌ودوهوا هم در کابینه دولت بین وزارت علوم و وزارت بهداشت و هم در خود وزارت بهداشت بین مدیران‌عالی این وزارتخانه به‌خوبی نشان‌دهنده سبک و مدل مدیریتی شرایط بحرانی و خاص در کل کشور است که نتیجه آن هم می‌شود رکوردشکنی‌های روزانه در موارد ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا!

 *  نویسنده: ابوالقاسم رحمانی، دبیرگروه جامعه

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰