• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۵-۰۳ - ۱۳:۲۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
با حضور دکتر طهرانچی

داشبورد مدیریتی هوشمند داده‌های دانشگاه آزاد رونمایی شد

مجری طرح توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی از رونمایی داشبورد مدیریتی هوشمند داده های دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

داشبورد مدیریتی هوشمند داده‌های دانشگاه آزاد رونمایی شد

  به گزارش «فرهیختگان»، ایمان عطارزاده مجری طرح توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به برگزاری جلسه شورای دانشگاه آزاد که عصر روز پنجشنبه به صورت ویدئو کنفرانس با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، گفت: در جلسه امروز که با حضور مجازی رؤسای استان های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، طرح نظام یکپارچه داده در دانشگاه آزاد اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و داشبورد مدیریتی هوشمند داده های دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد.

وی با اشاره به اهمیت یکپارچه سازی داده ها در دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: با توجه به ساختار شبکه ای این دانشگاه و وجود سامانه های مختلف در واحدها، دکتر طهرانچی بر نظام مندی این شبکه و استفاده اثربخش از داده ها تأکید دارد. در این راستا، عملیاتی کردن طرح نظام یکپارچه داده در دستورکار قرار گرفت.

دکتر عطارزاده ادامه داد: یکی از مشکلات سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان ستاد، این بود که هرکدام از واحدها دارای کدینگ مستقل بودند و این کار تجمیع کدها، ارزیابی و برنامه ریزی کارها را در دانشگاه دشوار می کرد به طوری که حتی کدهای درسی ارائه شده در واحدها با یکدیگر متفاوت بود و این امر در دسترس بودن اطلاعات یکپارچه و دقیق از واحدها را دچار مشکل می کرد.

مجری طرح توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: برای ساماندهی و بهبود این وضعیت، نیاز بود که مدل اطلاعات پایه شامل سرفصل های دروس، رشته های تحصیلی، وضعیت اعضای هیأت علمی و... را به صورت منسجم طراحی کنیم که خوشبختانه در مدت زمانی کوتاه این امر میسر شد. با اجرایی شدن این طرح، دیگر سرفصل دروس ارائه شده توسط واحدها با کد و عنوان مشخص و ثابت، ارائه شده که می توان برای فعالیت های مختلفی از جمله طرح تعاون استانی از این داده ها استفاده کرد.

وی افزود: طرح نظام یکپارچه داده در دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری مرکز سنجش و پذیرش و مرکز فناوری اطلاعات و شبکه علمی دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجراست و تاکنون یک غربالگری منسجم از تمامی واحدهای دانشگاهی انجام شده تا با هماهنگ سازی کدها و عناوین دروس با سرفصل های وزارت علوم، دیتای منسجمی از تمامی واحدها داشته باشیم.

دکتر عطارزاده با بیان اینکه در فاز دوم این طرح، از اطلاعات تولیدشده یک داشبورد مدیریتی هوشمند طراحی شده بود که امروز توسط دکتر طهرانچی رونمایی شد، گفت: داشبورد مدیریتی هوشمند داده های دانشگاه آزاد اسلامی آمار دقیقی از تعداد اعضای هیأت علمی، دانشجویان، سرفصل های دروس، نسبت استاد به دانشجو، وضعیت مقاطع تحصیلی و تعداد اساتید فعال در هر مقطع، تفکیک اعضای هیأت علمی براساس مرتبه علمی آنها و... ارائه می دهد.

وی ادامه داد: وضعیت رشته های تحصیلی در این داشبورد مدیریتی، در قالب 7 گروه اصلی فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پزشکی و... و همچنین 63 گروه فرعی طراحی شده که ذیل آنها رشته های مختلف تحصیلی قرار می گیرد. بدین ترتیب یک داده سلسله مراتبی ایجاد می شود که ستاد و رؤسای استان ها می توانند براساس آن ارزیابی و برنامه ریزی داشته باشند.

وی افزود: در فاز بعدی این طرح، موضوعات شهریه ای ساماندهی خواهد شد و بسته کاملی از اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار مدیران قرار می گیرد و می توان از آنها برای گسترش رشته ها، طرح تعاون اعضای هیأت علمی، جابجایی رشته ها در استان ها، طرح تعاوون برگزاری امتحانات و... استفاده کرد.

مجری طرح توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: پنل هایی از اطلاعات پایه آماده شده است که هفته آینده دراختیار واحدهای دانشگاهی قرار می گیرد تا آمار، اطلاعات و نظرات و پیشنهادات خود را در قالب این پنل ها اعلام کنند.

در پایان از زحمات مرکز فناوری اطلاعات و مرکز سنجش و پذیرش در توسعه و تحقق طرح تشکر و به سوالات روسای استانی پاسخ داده شد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین