از زمان روی کار آمدن دولت‌های مردمی در عراق، روابط میان ایران و عراق تقویت شد و همکاری‌های منطقه‌ای جایگاه دو کشور را در منطقه و جهان ارتقا داد.
  • ۱۳۹۹-۰۵-۰۱ - ۱۲:۱۳
  • 00
سفر الکاظمی به ایران و آغاز فصل نوینی در روابط تهران و بغداد
سفر الکاظمی به ایران و آغاز فصل نوینی در روابط تهران و بغداد

 به گزارش «فرهیختگان»، اشکان ممبینی، کارشناس امور بین الملل آمریکا طی یادداشتی نوشت: سال‌هاست تغییر چهره و ماهیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور‌های غرب آسیا را به‌عنوان یکی از توطئه‌های مداخله‌جویانه بلندمدت خود در منطقه دنبال می‌کند.

آمریکا در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله و سرمایه و منابع ملی این کشور را غارت کرد. آن‌ها با این حمله قصد داشتند جای پای خود را برای حضور نظامی و مداخله جویی‌های سیاسی در عراق مستحکم کنند.

آنها در سال‌های اخیر در ایجاد تفرقه میان مردم عراق، احزاب و گروه‌های سیاسی این کشور از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند تا بتوانند به اهداف خود از اشغال منطقه دست یابند و حضور خود را در منطقه توجیه کنند.
از زمان روی کار آمدن دولت‌های مردمی در عراق، روابط میان ایران و عراق تقویت شد و همکاری‌های منطقه‌ای جایگاه دو کشور را در منطقه و جهان ارتقا داد.

جمهوری اسلامی ایران و عراق مخالف حضور عناصر تروریستی و نفوذ تروریسم بین‌المللی در منطقه هستند و مدت‌هاست در این زمینه همکاری‌های خوبی میان دو کشور انجام شده است که می‌توان از رشادت‌های مبارزان جبهه مقاومت یاد کرد.

هر دو کشور در مبارزه و شکست تروریسم اتحاد یکپارچه و عمیقی دارند و نمونه آن شهادت سرداران مقاومت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس است که دو کشور را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرده است.

اکنون و به خونخواهی این دو شهید راه مقاومت، ملت‌های ایران و عراق خواستار خروج نظامیان اشغالگر آمریکایی از منطقه هستند و شاهدیم شورای عالی قضائی عراق رأی به انجام تحقیقات در زمینه ترور شهید سلیمانی و ابو مهدی المهندس صادر کرد.

نباید از نظر دور داشت تقویت تعاملات و همکاری‌های دوجانبه می‌تواند روابط را راهبردی و عمیق‌تر و خدشه ناپذیر کند. جایگاه سیاسی جمهوری اسلامی امروز نه‌تنها در عراق و در میان شیعیان و دیگر احزاب این کشور بلکه در منطقه نیز مورد احترام است.

با سفر الکاظمی به ایران این نکته برجسته می‌شود که کشور و دولت عراق خواستار تعمیق و تقویت روابط راهبردی با جمهوری اسلامی ایران هستند، زیرا هر دو کشور خوب می‌دانند گسترش و تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها بهترین راه‌حل برای خنثی کردن حربه‌ها و توطئه‌های آمریکا در منطقه است.

بی‌شک با توجه به منافع مشترکی که ایران و عراق در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌الملل دارند، سفر نخست‌وزیر عراق و هیئت همراه نقش بسیار مهمی در تعمیق و گسترش روابط راهبردی بغداد و تهران ایفا خواهد کرد.

در پایان می‌توان گفت سفر الکاظمی به جمهوری اسلامی ایران که نخستین سفر خارجی نخست‌وزیر عراق پس از تشکیل کابینه محسوب می‌شود، از جهات مختلف حائز اهمیت و نشان دهنده تلاش هر دو کشور برای ایجاد و حفظ روابط راهبردی و همکاری‌های منطقه‌ای است. همچنین می‌تواند فصلی نوین و نقطه عطفی در روابط تهران و بغداد به‌شمار رود.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰