امروز فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی نیازمند کسب منابع مالی است. مشکل نبود درآمدزایی که بیشتر فدراسیون‌ها با آن مواجه هستند، باید حل شود تا بتوانیم برنامه‌ها را به‌خوبی اجرا کنیم.
  • ۱۳۹۹-۰۴-۳۰ - ۱۰:۴۵
  • 00
تحول در ورزش دانشجویی، چشم‌انتظار پوست‌اندازی

  به گزارش «فرهیختگان»، جمشید همتی، مدیر اسبق فوتسال و کاراته دانشجویان طی یادداشتی در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: امروزه اثرات ورزش به‌عنوان یک پدیده فراملیتی و فرامرزی بر کسی پوشیده نیست. کارکردهای مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، ورزش را به‌عنوان مقوله‌ای ممتاز در توسعه تعامل‌ها و تبادلات بین‌المللی مطرح کرده است.

زمانی که پدیده ورزش با علم و دانش و نیروی جوانی ترکیب شود، می‌تواند تحول بزرگی را به ارمغان آورد. یکی از ساختارهای مهمی که می‌تواند این دو مقوله مهم یعنی ورزش و علم را با هم تلفیق کند، ورزش دانشجویی است.

 تلاش در راستای توانمندسازی دانشجویان ازطریق فعالیت‌های ورزشی، ارتقای سطح سلامت و تندرستی دانشجویان و آموزش مهارت‌های مربوط به سبک زندگی سالم از یک سو و ازسوی دیگر تزریق آموزه‌های فرهنگی عمیق ایرانی-اسلامی در بین دانشجویان از مسیر ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند شرایطی را فراهم کند تا دانشجویان در یک فضای سالم و کم‌تنش، علاوه‌بر تحصیل دانش، تجربه‌های ارزنده‌ای را کسب کنند. برنامه‌ریزی در ورزش دانشجویی با نگاه ویژه به ابعاد مختلف آن ازقبیل توسعه تبادلات فرهنگی از راه اعزام‌های برون‌مرزی و همچنین میزبانی رویدادهای بین‌المللی، می‌تواند ضمن معرفی فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی، منجر به توسعه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در هر کشور شود. همچنین دانشجویان ورزشکار به‌عنوان سفیران فرهنگی کشور می‌توانند بستر مناسبی را برای معرفی جاذبه‌های فرهنگی و اجتماعی فراهم کنند. در این بین، آشنایی مدیران ورزش دانشجویی با کارکردهای متنوع ورزش می‌تواند علاوه‌بر استفاده بهینه از ظرفیت‌های پنهان و نیمه‌پنهان ورزش دانشجویی، بستری مناسب برای ایجاد امید و انگیزه در بین جوانان فراهم کند.

نگارنده که دکترای مدیریت ورزشی دارد و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی است، مدیریت تیم‌های ملی مختلف و تیم ملی دانشجویی را در کارنامه کاری خود دارد و با حوزه کاری فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی به‌خوبی آشناست. بر همین اساس و با انگیزه و علاقه‌ای که به کار در حوزه فرهنگ و ورزش دانشجویی دارم، به انتخابات پیش روی فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی ورود کردم تا برای توسعه فعالیت‌های مربوط اقدام کنم.

هم‌اکنون چهار میلیون دانشجو داریم که باید در بُعد توسعه تندرستی، اوقات فراغت، برنامه‌های فرهنگی و ورزشی، جشنواره‌های ورزشی و... برنامه‌ریزی درست انجام دهیم. معتقدم طی سالیان گذشته کمیته‌های مدنظر فیزو را نتوانستیم راه‌اندازی کنیم و برای توانمندسازی دانشجویان برنامه خاصی نداشتیم. اکنون اما می‌توانیم کارهای بزرگی را در ورزش دانشجویی انجام دهیم که این مهم، نیازمند ایده‌های نو و پوست‌اندازی است تا افراد با‌انگیزه و متخصص، شور و هیجان دانشجویی را بازگردانند.

درصورت پیروزی احتمالی در انتخابات پیش روی فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی، یکی از برنامه‌های اصلی‌ام گسترش دایره ارتباطات ملی و بین‌المللی خواهد بود. درواقع در دهکده جهانی، استفاده از نیروهای متخصص و گسترش تعامل‌های ارتباطی و همچنین بهره‌گیری حداکثری از فناوری های نوین ارتباطی است که می‌تواند راهگشا باشد.

امروز فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی نیازمند کسب منابع مالی است. مشکل نبود درآمدزایی که بیشتر فدراسیون‌ها با آن مواجه هستند، باید حل شود تا بتوانیم برنامه‌ها را به‌خوبی اجرا کنیم. نگارش کتاب «بازاریابی در صنعت ورزش» برایم تجربه ارزشمندی در زمینه پژوهش در درآمدزایی پایدار به‌شمار می‌آید.

توسعه آموزش در سراسر کشور، توسعه پژوهش و راه‌اندازی آکادمی‌های تخصصی، ایجاد کمپ‌های تخصصی منطقه‌ای و استانی، تقویت حضور بانوان در تمام بخش‌ها و سطوح از منطقه‌ای تا ملی و بین‌المللی، تقویت، گسترش و هدفمند کردن جذب حامیان مالی برای هیات‌های کشور، تقویت زیر‌ساخت‌ها و تجهیزات تخصصی ازطریق جذب حامیان مالی، راه‌اندازی نهضت داوطلبی ورزش دانشگاهی، اجرای طرح ملی شناسنامه ورزشی و پایش تندرستی دانشجویان، راه‌اندازی مراکز مشاوره ورزشی، تشکیل شورای عالی ورزش دانشگاهی، طرح آمایش سرزمینی ورزش دانشگاهی، راه‌اندازی لیگ دانشجویی، تشکیل صندوق قهرمانان فارغ‌التحصیل دانشگاهی، توسعه گردشگری ورزشی در استان‌های مختلف، راه‌اندازی کمپ‌های تخصصی ورزشی، کسب میزبانی‌های بین‌المللی در رشته‌های مختلف ورزشی، استفاده حداکثری از فضای رسانه‌ای کشور با تشکیل کمیته تخصصی رسانه و ارتباطات، توسعه آموزش‌های کاربردی، معرفی و هدایت استعداد‌ها، گسترش خدمات آموزشی در رشته‌های مختلف، توسعه فعالیت‌های آموزشی با توجه به اقلیم، فرهنگ و استعدادهای ذاتی و امکانات منطقه‌ای، توجه ویژه به ارتقای ورزش بانوان در رشته‌ای مختلف، راه‌اندازی اپلیکیشن‌های ورزشی، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان، برند‌سازی ترین‌های ورزش دانشگاهی، جلب مشارکت سازمان‌های مرتبط، ایجاد موزه افتخارات ورزش دانشگاهی، راه‌اندازی مراکز مشاوره ورزشی، استفاده از ظرفیت خیران ورزش‌یار، استقلال مالی و هویت مستقل هیات‌های استانی، ایجاد پایگاه‌های منطقه‌ای و تشکیل مراکز معین استانی، جلب مشارکت نهادهای محلی و منطقه‌ای، توانمند‌سازی هیات‌ها در امور آموزشی و کار‌آفرینی صنعت ورزش و برگزاری جشنواره‌ها و مسابقه‌های محلی، منطقه‌ای و شهری، ازجمله مهم‌ترین طرح ها و برنامه‌هایم درصورت پیروزی احتمالی در انتخابات پیش روی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی که قرار است صبح سی‌ویکم تیر برگزار شود، خواهد بود.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰