• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۴-۲۴ - ۱۳:۱۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
سخنگوی دولت:

برجام نتوانست انتظارات اقتصادی مردم را برطرف کند

سخنگوی دولت تصریح کرد: خروج آمریکا و تحریم های ظالمانه باعث شد برجام نتواند انتظارات اقتصادی مردم را برطرف کند.

برجام نتوانست انتظارات اقتصادی مردم را برطرف کند

به گزارش «فرهیختگان»، علی ربیعی، سخنگوی دولت  در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی، گفت: رهبر انقلاب با سخنرانی خود موجب آرامش بخشی شدند و به سهم خود از طرف دولت از ایشان تشکر میکنم.

وی ادامه داد: فشار تحریم های آمریکا بر اقتصاد ایران بر هیچ کشوری انجام نشده است. بدون تردید برای عبور از این چالش‌های عظیم هم‌پوشان که موجب مشکلات اقتصادی شده، نیازمند همراهی همه و وحدت هستیم.

از همه قوا برای حل مشکلات دعوت و از دعوت دیگر قوا نیز استقبال می‌کنیم 

ربیعی با تاکید بر فرمایش‌های راه گشای رهبر انقلاب، اظهار داشت: جلسه دیروز ستاد هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا جلوه ای از همکاری همدلانه رو به سوی حل مشکلات بود. با توجه به اینکه دولت در خط مقدم مبارزه‌ با مشکلات قرار دارد از همه قوا برای حل مشکلات دعوت و از دعوت دیگر قوا نیز استقبال می‌کنیم و می توانیم با ظرفیت‌سازی نوین از مشکلات عبور کنیم.

ربیعی خاطر نشان کرد: در جلسه سران قوا ترسیمی از مشکلات ارزی، اقتصادی صورت گرفت و این جلسه که اولین جلسه با حضور رییس جدید مجلس بود بیشتر بر ترسیم اوضاع گذشت.

برجام کارکرد خود را در بخش زیادی از دست داد

وی تاکید کرد: متاسفانه در سالهای گذشته به دلیل خروج آمریکا از برجام این توافق کارکرد خود را در بخش زیادی از دست داد و سبب شد عده ای راه قضاوت ما صحیح را برگزیدند. ما به دنیا نشان دادیم چیزی برای پنهان کردن نداریم.

ربیعی با اشاره به سالگرد برجام اظهار داشت: آنچه از برجام باقی مانده تعهد ایران و معلوم شدن غیر قابل اتکا بودن آمریکا در توافقات چند جانبه است. ما بدون برجام باید میلیون ها دلار خرج می‌کردیم تا این موضوعات را به جهان ثابت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز برجام موضوعی چالشی در داخل آمریکا شده است. خود ترامپ گفت که خروج از برجام توسط آمریکا بیشترین خدمت به اسرائیل بود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: خروج آمریکا و تحریم های ظالمانه باعث شد برجام نتواند انتظارات اقتصادی مردم را برطرف کند.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: در هیچ دوره ای بدخواهان ایران، چه در امریکا و چه در کشورهای کینه توز منطقه، اینچنین بر سر کار نبوده اند.

وی بیان داشت: دولت با کوچک کردن خود میخواهد سهم بیشتری به سهام مردم در بورس بدهد و حمایت از بورس کماکان در دستور کار دولت است.

امسال به اندازه ۱۵ سال گذشته وام قرض‌الحسنه بدون ضامن به بازنشستگان پرداخت می‌شود

ربیعی افزود: در سال ۹۹ به اندازه ۱۵ سال گذشته وام قرض‌الحسنه بدون ضامن به بازنشستگان پرداخت خواهد شد. حقوق بازنشستگان به خواسته حقوقی آنها نزدیک خواهد شد. براساس مصوبه دولت جامعه ایثارگری تا پایان دولت مطالبات خود را دریافت خواهند کرد. تا پایان مرداد مطالبات مربوط به ماده ۳۸ قانون خدمات ایثارگران پرداخت خواهد شد.

ربیعی تصریح کرد: خوشبختانه ما همچنان قدرت ملی اول منطقه هستیم و در جهان هم در رتبه ۱۵ قرار داریم که با وجود تحریم ها توانسته ایم در این زمینه رشد کنیم.

عدم حضور در تجمعات رعایت نمی‌شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد شیوع ویروس کرونا با اشاره به اینکه عدم حضور در تجمعات رعایت نمی‌شود، عنوان کرد: قرار شد ستاد ملی مبارزه با کرونا شهر به شهر گزارش شیوع را آماده کند.

در شهرهای سفید سخت گیری بیشتر صورت می‌گیرد 

ربیعی با اشاره به اینکه در شهرهای سفید سخت گیری بیشتری میشود تا تبدیل به شهرهای قرمز نشوند، بیان داشت: امیدواریم با نظارت هایی که دارد صورت می‌گیرد از شیوع بیشتر کرونا جلوگیری شود.

وی در مورد اهمیت و توافقنامه ایران و سوریه که هفته گذشته توسط سرلشکر باقری انجام شد، گفت: همواره اعلام کردیم ایران و سوریه دارای مناسبات ویژه هستند در طی سالهای مبارزه علیه تروریسم این همکاری بیشتر شده است.

احتمال بازگشت تروریسم وجود دارد

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه احتمال بازگشت تروریسم وجود دارد، اظهار داشت: تجربه همکاری دیرین با مرحوم حافظ اسد داشتیم و ابعاد این توافقنامه جدید در حوزه های آموزشی، امنیتی و فنی است.

ربیعی اضافه کرد: ما برای تقویت سامانه پدافند هوایی سوریه با تکنولوژی ایرانی اعلام آمادگی کردیم و همینطور سرلشکر باقری با مستشاران ایران در آنجا دیدار و گفتگو کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در نشست خبری با خبرنگاران در مورد بعضی انتقادات به کمک های بشر دوستانه به ونزوئلا گفت: فکر می‌کنم سوء تفسیری در این باره صورت گرفته است.

ربیعی گفت: کمکی از سمت ونزوئلا از ما خواسته نشده است. آنچه در روابط ایران و ونزوئلا هست مانند روابط با بقیه کشورها است و هدف ما برخورداری از مناسبات تجاری است.

وی در بخش دیگر درباره وضعیت تحصیل دانش آموزان برای سال آینده گفت: شروع سال تحصیلی ۱۵ شهریور خواهد بود، سه سناریو برای وضعیت قرمز، زرد و سفید پیش بینی شده است.

سخنگوی دولت در توضیح خاطرنشان کرد: در مناطق سفید، تحصیل به‌صورت حضوری و در مناطق زرد ترکیبی و قرمز مجازی است. البته برای حضور ترکیبی هم بحث حضور نیمی از دانش آموزان در روز است مثلاً روزهای فرد یک عده از دانش آموزان و روزهای زوج تعداد دیگری در کلاس حاضر می‌شوند.

وی در مورد اعتراف رییس‌جمهور به مشکل دولت در مسکن گفت: مشکلات قیمتی تابعی از شرایط مستقیم در حوزه مسکن نیست، بلکه حاصل پولهای سرگردان است. در دولت نهم و دهم ۷۰۰ هزار واحد مسکن ساخته شد اما در دولت یازدهم و دوازدهم ۱ میلیون و سیصد و سی هزار واحد ساخته شده است.

ربیعی در مورد عدم ورود ارز به کشور توسط صادرکنندگان بیان داشت: نیازمند هستیم صادرکنندگان قوی در کشور داشته باشیم. صادرکنندگان ما غالبا از افراد خوشنام در کشور هستند. بحث ما افرادی هستند که کارت‌های بازرگانی را گرفته اما ارز را داخل نیاورده اند.

محرومیت، ابطال کارت و برخورد قضایی در انتظار صادرکنندگانی که ارز را بازنگردانند

وی با اشاره به اینکه قرار شد مهلت بازگشت ارز صادراتی از سه ماه به چهار ماه افزایش یابد، خاطرنشان کرد: امروز در ستاد اقتصادی دولت تصمیم خوبی گرفته شده است. گمرک جمهوری اسلامی ایران تعهد برگشت ارز را از کلیه صادر کنندگان اخذ کرده و افرادی که ارز را بازنگردانند با محرومیت، ابطال کارت و برخورد قضایی روبرو خواهند شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه چرا دولت برای عدم بازگشت ارز توسط صادرکنندگان تمهیدی نداشته و الان دچار مشکل شده است؟ گفت: تحریم یک واقعیت است. قرار بود این تحریم اقتصاد ایران را فروبپاشد، بالاخره اینها تاثیر می‌گذارد.

زنگنه خبرهای خوشی می‌دهد

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه آقای زنگنه خبرهای خوشی می‌دهد. امیدوارم گشایش‌های خوبی در این زمینه شود. امروز وزارت خارجه به ستاد اقتصادی تبدیل شده است. تولیدات قوت یافته و برخی از استان‌ها به کارخانه تولید تبدیل می‌شوند.

** تعاملات دولت و مجلس رفته‌رفته بهتر می‌شود

ربیعی در مورد سوال مجلس از رییس جمهور، اظهار داشت: سوال حق مجلس است اما رفته رفته تعاملات دولت و مجلس دارد بهتر میشود. من چیزی در مورد استیضاح ندیدم.

سخنگوی دولت پیرامون موضوع تعطیلی در کشور برای مبارزه با کرونا، گفت: ما مواجه با سه میلیون بیکار بودیم. ما تصمیم غلطی نگرفتیم اما گویی یک شورش انجام شد و مردم خسته شده بودند. چشم اندازی برای پایان کرونا نیست، ما دوگانه تعطیلی را برای کرونا ایجاد نکنیم. 

وی در مورد خبر کمیته تعامل دولت و قوا به ریاست آقای جهانگیری، گفت: رهبر انقلاب شیوه بیانی را مطرح کردند و امیدواریم شاهد موضوع آقای ظریف در مجلس دیگر نباشیم. آقای جهانگیری در چند جلسه حضور دارند که نمایندگان دیگر قوا هم در آنجا هستند. کمیته های برای ارتباط با دیگر قوا وجود دارد. کارخاصی در دولت در این زمینه صورت نگرفته است اما جلسات آقای جهانگیری وجود دارد.

ادامه دارد ...

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار