• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۴-۰۹ - ۰۹:۲۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
گزارش «فرهیختگان» از پشت‌پرده حمایت‌های داریوش مصطفوی از مهدی تاج

بازگشت بعد از محرومیت قبلا جرم نبود، الان است!

کاملا طبیعی است که تاج در تقابل با انتقادات امثال قاضی‌زاده‌هاشمی ترجیح می‌دهد مدح و ثنای داریوش مصطفوی رئیس کمیته استیناف صدور مجوز حرفه‌ای را در باب خدمات گرانقدر خودش به تاریخ فوتبال کشور بشنود.

بازگشت بعد از محرومیت قبلا جرم نبود، الان است!

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، رئیس اسبق فدراسیون فوتبال که در سال 89 به‌دلیل برخی تخلفات گسترده به‌صورت مادام‌العمر از فوتبال محروم شده بود، در یک‌سال اخیر با نقش مدافع تمام‌قد مهدی تاج به فدراسیون فوتبال بازگشته است. داریوش مصطفوی برای اهالی فوتبال چهره شناخته‌شده‌ای است. رئیس اسبق فدراسیون که البته در دوران ریاستش در دهه 70 خاطرات خوبی برای فوتبال ایران رقم خورد اما پس از آن ابعاد حاشیه‌ای از مواضع و حتی برخی تخلفاتش همواره حاشیه‌ساز بوده به‌طوری که در سال 1389 از فعالیت در فوتبال کشور به‌صورت مادام‌العمر محروم شد.

ماجرا به آبان‌ماه سال 89 بازمی‌گردد زمانی که هیات رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال داریوش مصطفوی را به‌طور مادام‌العمر از فعالیت در فوتبال محروم کرد و این رای به هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال نیز ابلاغ شد. حتی گفته می‌شد هیات رسیدگی این رای را به اطلاع فیفا نیز رسانده تا مصطفوی حق فعالیت در کلیه سمت‌ها در فوتبال ایران و حتی خارج از کشور را نیز نداشته باشد. یکی از دلایل صدور این حکم اقدام مصطفوی برای شکایت به مراجع قضایی خارج از فوتبال و دریافت مبلغی حدود 220 میلیون تومان از حساب فدراسیون به‌عنوان حق خودش بود. «بر اساس ماده ۶۴ اساسنامه فدراسیون که برگرفته از اساسنامه فیفا و مصوب اعضای مجمع است، هر شخص شاغلی در فوتبال شکایتش را نسبت به سازمان‌ها یا دستگاه‌های درون فوتبال از طریق مراجع بیرونی و مراکز قضایی خارج از فوتبال پیگیری‌ کند، عضویتش در خانواده فوتبال داخلی و بین‌المللی لغو می‌شود.»

به هر ترتیب همین حکم اجازه نداد مصطفوی به فدراسیون بازگردد تا اینکه سال گذشته احکام اعضای کمیته استیناف رسیدگی به مجوز حرفه‌ای صادر شد. در این احکام که در تاریخ تیرماه سال 98 صادر شد داریوش مصطفوی به عنوان رئیس کمیته استیناف صدور مجوز حرفه‌ای را ازآن خود کرد و پس از دریافت حکم به‌صورت جدی وارد حوزه فوتبال البته در بخش رسانه شد. مصطفوی بیش از آنکه به فعالیت در حوزه مرتبط با حکم جدید علاقه‌مند باشد نقش سخنگوی پنهان فدراسیون فوتبال را بازی کرد تا دلیل اصلی صدور چنین حکمی برای مدیری که در آستانه 80 سالگی قرار دارد بیشتر مشخص شود. مرور مصاحبه‌های محبت‌آمیز مصطفوی درخصوص تاج و حمله به منتقدان تاج جالب توجه است.

«انتخاب مدیران جوانی چون ابراهیم شکوری، نیما نکیسا و حسین عبدی نشان‌دهنده شجاعت مدیریتی در فدراسیون فوتبال است. یکی از تصمیم‌های بسیار فوق‌العاده مهدی تاج، انتخاب ابراهیم شکوری به‌عنوان سرپرست دبیرکلی فدراسیون بود که شاید هیچ‌کس آن را باور نمی‌کرد. او یک چهره تحصیلکرده و از همه مهم‌تر یک فوتبالیست بزرگ بوده است.»

البته این اظهارات بیان شده از جانب مصطفوی را زیاد جدی نگیرید خصوصا در زمانی که بحث بازنشستگی مهدی تاج و دوستانش در فدراسیون فوتبال مطرح شد و گفته می‌شد چرا این آقایان مقابل قانون تمکین نمی‌کنند و مصطفوی در مقام وکیل مدافع آقای رئیس اظهار داشت: «من هم به جوانگرایی در مدیریت اعتقاد دارم، اما از همان ابتدا که نمی‌توانیم یک نیروی جوان را بدون هیچ‌گونه تجربه‌ای برای یک پست مهم انتخاب کنیم. او باید مدتی کنار نفرات باتجربه کار یاد گرفته و سپس خودش مسئولیت بگیرد. در هیج‌جای دنیا نمی‌بینید که ناگهان یک فرد جوان بدون تجربه را انتخاب کنند.»

تناقض‌ها در بخش‌های دیگری از این مصاحبه‌ها جذاب‌تر هم می‌شود مثلا زمانی که داریوش مصطفوی در ستایش از عملکرد درخشان دوران مدیریت تاج می‌گوید: «امروز تمام تیم‌های زیرمجموعه فدراسیون عملکرد بسیار خوبی دارند و این نشان از موفقیت تاج است. فراموش نکنید تاج فدراسیون بسیار ضعیفی را از کفاشیان تحویل گرفت و توانست در مدت کوتاه آن را متحول کند به‌عنوان فردی که در تمام رده‌های فوتبال حضور داشتم، معتقدم عملکرد تاج در فدراسیون بسیار خوب بوده است.»

گذشت زمان صحت اظهارات اینچنینی مصطفوی را البته مشخص کرد، خصوصا درمورد مدیران جوان یا موفقیت تیم‌های ملی در مقایسه با دوران علی کفاشیان. حال آنکه در دوره ریاست مهدی تاج تیم‌ملی جوانان در مرحله مقدماتی مسابقات آسیایی حذف شد، تیم نوجوانان در مرحله گروهی از رقابت‌ها کنار رفت، تیم امید در بازی‌های آسیایی موفق به صعود از گروه خودش نشد و در بازی‌های انتخابی المپیک هم شکست خورد، همچنین تیم‌های ملی فوتسال و فوتبال ساحلی بدترین نتایج تاریخ خود را رقم زدند. حتی تیم‌ملی فوتسال زیر 23 سال در خانه و در تبریز هم نتوانست از عنوان قهرمانی خودش دفاع کند. 18 ماه است که عوامل و خصوصا مربیان تیم‌های ملی دستمزد خودشان را دریافت نکرده‌اند و تیم‌ملی بزرگسالان هم در آستانه کسب ضعیف‌ترین نتایج تاریخی قرار گرفته حتی ممکن است شانس صعود به جام ملت‌های آسیا را برای اولین‌بار در تاریخ از دست بدهد.

با بررسی این کارنامه درواقع باید گفت داریوش مصطفوی تنها فردی است در دنیای فوتبال که معتقد است تمام تیم‌های ملی در دوره تاج عملکرد خوبی داشته‌اند و تاج در دوران ریاست خودش موفق ظاهر شده است!

مردادماه سال 98 تقریبا یک‌ماه بعد از دریافت حکم و بازگشت غیرقانونی به فدراسیون فوتبال همچنان این داریوش مصطفوی است که خدمات گرانقدر تاج به فوتبال کشور را مورد ستایش قرار می‌دهد: «مهدی تاج، با ایستادگی مقابل بی‌نظمی‌هایی که در سال‌های گذشته رخ داده بود نشان داد به‌دنبال ساختارسازی در فضای فوتبال کشور است. باید ایستادگی فدراسیون فوتبال و شخص مهدی تاج را به فال نیک گرفت. این ایستادگی در درازمدت باعث تحسین مردم خواهد شد. درواقع همان‌طور که فوتبال در زمین رشد می‌کند،  باید در حوزه زیرساخت هم موفق باشد و این کار بزرگ مهدی تاج بود.»

این علاقه البته کاملا دوجانبه است به‌طوری که مهدی تاج چند روز بعد در نشست خبری با اصحاب رسانه و در پاسخ به انتقادات نمایندگان مجلس خصوصا در ارتباط با قرارداد مارک ویلموتس بلژیکی بعد از تکذیب ارقام مطرح‌شده می‌گوید: «اشخاصی مثل آقای مصطفوی و دادکان که در فوتبال صاحب تجربه هستند می‌توانند بیایند و درخصوص این موضوعات اظهارنظر کنند. فوتبال باید نگاه فوتبالی داشته باشد. کسی که نه تیمی دارد و نه استانش تیمی دارد نباید حرف فوتبالی بزند.»

البته کاملا طبیعی است که تاج در تقابل با انتقادات امثال قاضی‌زاده‌هاشمی ترجیح می‌دهد مدح و ثنای داریوش مصطفوی رئیس کمیته استیناف صدور مجوز حرفه‌ای را در باب خدمات گرانقدر خودش به تاریخ فوتبال کشور بشنود.

 حمایت مصطفوی در ماجرای استقراض از شستا

مصطفوی حتی در ماجرای استقراض از شستا و پرداخت دستمزد ویلموتس هم بیکار ننشست و به وظیفه خودش در حمایت از نقشه‌ها و سیاست‌های آقای رئیس عمل کرد. مصاحبه خواندنی او بازهم در تابستان 98 نشان‌دهنده هماهنگی کامل در پشت‌پرده با رئیس سابق فدراسیون فوتبال است وقتی که به دولت دستور می‌دهد به فدراسیون فوتبال قرض بدهید: «رفع مشکلات مالی تنها از عهده فدراسیون فوتبال برنمی‌آید و باید دولت به کمک فدراسیون بیاید. با توجه به مسدود بودن حساب‌ها و راه‌های بین‌المللی تبادل پول فوتبال دچار مشکل شده و وقتی فدراسیون نمی‌تواند میلیون‌ها دلار پول خود را از فیفا بگیرد نه‌تنها مدیران فدراسیون بلکه علاقه‌مندان به فوتبال هم دچار مشکل می‌شوند چراکه در درازمدت این موضوع سبب تضعیف فوتبال می‌شود. فدراسیون باید برای پرداخت حقوق سرمربی تیم‌ملی و اعزام تیم‌هایش به سفر‌های خارجی ارز هزینه کند و وقتی نمی‌تواند حقش را بگیرد باید ازسوی دولت راهکاری برای رفع این مشکل اتخاذ شود. در شرایط فعلی دولت و وزارت ورزش باید به فدراسیون کمک کرده و معادل رقمی که از فیفا طلب داریم به این فدراسیون قرض بدهند و هر زمان شرایط دریافت طلب‌مان ایجاد شد آن پول را برای خودشان بردارند. شک نکنید با تدابیر وزارت امور خارجه مشکلاتی که برای انتقال ارز به ایران وجود دارد در آینده حل می‌شود و اگر الان دولت یا وزارت ورزش به فدراسیون پول بدهند، به‌زودی می‌توانند این پول را از فیفا بگیرند. رئیس فدراسیون فوتبال به‌تنهایی نمی‌تواند راهکاری برای رفع مشکل فعلی به کار بگیرد و باید همه به او کمک کنند.»

طبق درخواست رئیس سابق فدراسیون و حمایت‌های وکلای مدافعی که در رسانه‌ها خودنمایی می‌کردند دستمزد ویلموتس از محل بیت‌المال به مبلغ 30 میلیارد تومان و از طریق شرکت شستا پرداخت شد اما امروز که خردادماه هم به پایان رسیده و چک 30 میلیاردی فدراسیون در وجه شستا برگشت خورده هنوز خبری از بازگشت این قرض نیست اما مصطفوی همچنان با قدرت وکیل مدافع اختصاصی مهدی تاج است. نکته جالب هم اینجاست که پیگیری‌های «فرهیختگان» از برخی منابع آگاه نشان می‌دهد فدراسیون طلب چندانی هم از فیفا ندارد!

آخرین نقشی که به رئیس اسبق سپرده شده موضع‌گیری علیه علی کفاشیان نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال است که داریوش مصطفوی معتقد است به دلایل متعدد ازجمله محرومیت ازسوی کمیته اخلاق و بازنشستگی حق بازگشت به فدراسیون فوتبال را ندارد. انتقادها از کفاشیان و بازگشت پرحرف و حدیثش به فدراسیون که به وزارت ورزش منتسب شده سرجای خودش اما گذشته از اینکه مصاحبه‌های مکرر صادق درودگر و داریوش مصطفوی نشان‌دهنده میزان ناراحتی فرد مورد حمایت‌شان از بازگشت کفاشیان است می‌توان حالا به آقای مصطفوی یادآور شد که اگر بازگشت پس از محرومیت جرم است خود شما چگونه با وجود محرومیت مادام‌العمر به فوتبال برگشتید؟

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک