به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، مجتبی اردشیری، روزنامه نگار نوشت: سینمادارها که برای سال جاری مجاز به افزایش قیمت بلیت نبودند، طرح تازهای درافکندند و آن، دریافت 9درصد ارزشافزودهای بود که تا پیش از این بهگردن خودشان بود و آنها حالا ترجیح داده بودند، این 9درصد را به گردن مخاطبان #سینما بیندازند!9درصد بلیت 20 هزار تومانی دقیقا 1800 تومان میشود و سینمادارها خیلی شیک و مجلسی، توانستند پول #مالیات سالنهای خودشان را بهگردن مردم بیندازند!
اما اتفاقی که از صبحشنبه رخ داد، بهمراتب عجیبتر و ناگوارتر از گرفتن پول مالیات سینماها از مردم بود. سامانههای فروش بلیت آنلاین نیز در رقابت با سینماداران دست به ابتکار عجیبی زدند و برخی از آنها اقدام به دریافت هزینه بهعنوان «خدمات آنلاین» کردند. این هزینه چهار درصد از کل هزینه بلیت را شامل میشود و مشخص نیست منظور از «خدمات آنلاین» دقیقا چه چیزی است؟!اگر منظور فروش اینترنتی است که این امر درسراسر جهان شایع بوده و هیچهزینهای بابت خرید اینترنتی از مشتری دریافت نمیشود.
در شرایط فعلی، پنج سامانه بهعنوان خرید اینترنتی و آنلاین بلیت وجود دارند. دو مورد از این سامانهها، بلیت را با همان مبلغ 20 هزار تومان میفروشند، یعنی نه ارزشافزوده از مخاطب میگیرند و نه خدمات آنلاین. چند مورد دیگر نیز فقط ارزشافزوده میگیرند و در این میان، دو مورد هم ارزشافزوده را میگیرند و هم خدمات آنلاین را. درواقع بلیت 20 هزار تومانی برای مخاطب، بیش از 22 هزار و 600 تومان تمام میشود و این یعنی قیمت بلیت برای امسال بیش از 11درصد گران شده!
تنها یک نمونه آن را مثال میزنیم؛ به گفته روابطعمومی سازمان سینمایی حدود 30 هزار مخاطب تنها طی دو روز پنجشنبه و جمعه به تماشای فیلمها نشستهاند. حالا اگر همین تعداد مخاطب را برای آخر این هفته هم لحاظ کنیم و قیمت جدید بلیتهای این روز برای پردیسهای پایتخت را 22672 تومان، میبینیم که 80 میلیون و 160 هزار تومان تنها طی دو روز اضافهتر از قیمت بلیت به سالندارها و برخی درگاههای فروش آنلاین بلیت میرسد! حالا اگر این اعداد و ارقام را در یک ماه ضرب کنیم، قطعا به عددی میلیاردی میرسیم که تا یک هفته پیش نبوده و حالا به برکت بهانههایی چون ارزشافزوده و خدمات آنلاین به جیب سینمادارها و مدیران درگاههای فروش بلیت میرود.
متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.