• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۳-۲۴ - ۱۵:۲۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
آزادیان تأکید کرد

استقرار زیست بوم فنی و حرفه ای و مهارتی در دانشگاه آزاد

معاون آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: به دنبال استقرار زیست بوم فنی و حرفه ای و مهارتی در دانشگاه آزاد اسلامی هستیم.

استقرار زیست بوم فنی و حرفه ای و مهارتی در دانشگاه آزاد

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از سما، دکتر سعید آزادیان معاون آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه با رؤسای آموزشکده های فنی و حرفه ای سما، با اشاره به ضرورت بحث تحول در نظام فنی و حرفه ای و با تأکید بر ضرورت توجه به اسناد بالادستی و ظرفیت های بالای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: یکی از اصلی ترین وظایف همه ما به عنوان کارگزاران نظام در بخش های مختلف، این است که رهنمودها و تاکیدات مقام معظم رهبری، علی الخصوص در زمینه مهارت آموزی و تحول فنی و حرفه ای را بازخوانی کرده و رئوس مطالب ایشان را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم.

وی گفت: در سال 96 نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی به عنوان قانون به دولت ابلاغ و دولت موظف شد ظرف شش ماه آیین نامه اجرایی آن را تدوین کند. در سال 97 با ابلاغ این آیین نامه جایگاه بالادستی و قانونی برای حوزه فنی و حرفه ای در کشور شکل گرفت و همه اجزایی که در این فضا می توانستند، تأثیر گذار باشند در این نظام دیده شد. در این میان یکی از بخش هایی که به آن توجه ویژه ای شد دانشگاه آزاد اسلامی بود که در آن ظرفیت ها و مشروعیت های قانونی برای اقدامات مؤثر را داریم و باید از آنها به نحو مطلوب بهره بگیریم.

دکتر آزادیان با تأکید بر بازخوانی مجدد سند دانشگاه اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب و نظام جامع آموزش فنی و حرفه ای سال 96،گفت: با بازخوانی مجدد این اسناد بالادستی با ماموریت هایی که به لحاظ قانونی بر عهده ما گذاشته شده است، آشنا می شویم.

وی تأکید کرد: ما دنبال استقرار زیست بوم فنی و حرفه ای و مهارتی در دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، این زیست بوم کلمه جامعی متشکل از اجزا و عناصر مختلفی است که نیاز به طراحی دارد. با شکل گیری یک زیست بوم حیات به اجزا آن داده می شود و فرایند رشد آن به صورت سیستماتیک پیش می رود. ماموریت مهمی که سما در قالب نظام جامع آموزش های فنی و حرفه ای و استقرار این زیست بوم در حال پیگیری آن است. ما به صورت جدی با کار روی بخش های مختلف در حال شناسایی عناصر آن هستیم که با انجام آن قطعاً شعار جهش تولید که مقام معظم رهبری به آن تأکید فرمودند، اجرایی خواهد شد.

معاون آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: با توجه به ظرفیت های قانونی و موجود دانشگاه آزاد اسلامی و به لحاظ مطالباتی که در سطح عالی کشور وجود دارد و مأموریت های جدید؛ شرایط بسیار ویژه و منحصر به فردی برای سما ایجاد شده و در این مسیر همراهی همه بخش ها لازم است.

مشارکت همگانی در مفهوم پردازی و طراحی مدل این زیست بوم فنی و حرفه ای به ویژه از مسئولان آموزشکده ها به عنوان بازیگران اصلی و عناصر تأثیر گذار در توسعه نظام فنی و حرفه ای، مطالبه جدی دکتر آزادیان در این جلسه بود.

وی با تأکید بر بازخوانی مکرر بیانیه گام دوم انقلاب و توجه ویژه به قسمت هایی از آن که مرتبط با حوزه آموزش است، به نقش جوانان در نظام پیشرفته اسلامی به عنوان کلیدی ترین مبحث این بیانیه اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری اهمیت ویژه ای به بحث جوانان می دهند و می فرمایند جوانان محور تحول نظام پیشرفته اسلامی و مهم ترین ظرفیت امید بخش کشور هستند، نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی.

دکتر آزادیان با اشاره به نگاه خوشبینانه مقام معظم رهبری، گفت: امیدواری به آینده هم باید نهادینه و هم بسترهای لازم آن فراهم شود. یکی از مأموریت های مهم در حوزه فنی و حرفه ای و مهارتی ایجاد امید آفرینی است.

وی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری مبنی بر حرکت به سمت دولت جوان حزب اللهی، ادامه داد: در مراسم ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، رهبری به یکی از شاخصه های مهم امام(ره) که همان بحث تحول و تحول خواهی است، اشاره فرمودند و تاکید کردند که شاید بتوان گفت امام خمینی(ره)، امام تحول است، اما صرفاً این نیست که بخواهیم یک ویژگی از شخصیت حضرت امام را بازخوانی کنیم، باید از آن درس بگیریم. شاید بتوان گفت ایشان یکی از ویژگی های مهم دولت جوان حزب اللهی به عنوان علاج کشور را تحول خواهی برشمردند.

دکتر آزادیان تعریف مقام معظم رهبری از تحول را «یک جهش و حرکت بزرگ در زمینه‌های مختلف» عنوان کرد و گفت: ایشان پیشرفت و پس رفت جوامع را وابسته به اراده و عملکرد انسان ها می دانند و در سخنان خود با اشاره به آیات قران کریم می فرمایند، وقتی شما تغییرات مثبت در خودتان ایجاد کنید، خدای متعال هم تغییرات مثبت را به وجود می آورد.

معاون آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان، شروط و ابزار تحول در نگاه مقام معظم رهبری را پشتوانه‌ فکری اما نه به معنای استحاله فکری و خارج شدن از هویت واقعی، صبر و اجتناب از کارهای سطحی و دم دستی برشمرد و تاکید کرد: مقام معظم رهبری درخصوص تحول در زمینه اقتصاد، می فرمایند ما باید در حوزه اقتصاد به سمت اقتصاد بدون نفت گام برداریم.

دکتر آزادیان، طرح مباحث پیشین خود را مقدمه ای برای تبیین چیستی و چرایی حرکت مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی به سمت تحول دانست و افزود: موضوع تحول در آموزش های فنی و حرفه ای را به صورت جدی دنبال می کنیم چرا که این مهم، مطالبه جدی مقام معظم رهبری و در بالاترین سطح جامعه است. ما باید به فکر چاره اندیشی باشیم.

معاون آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان با تأکید بر ظرفیت های جدی ایجاد شده در کشور گفت: در سال 92 سند دانشگاه اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شده که 56 راهبرد و 369 اقدام دارد، بخش های مختلف یک دانشگاه مطلوب اسلامی در آموزش عالی، ترسیم شده است. که یک بخشی از آن پرداختن به تربیت دانشجوی ماهر کارآفرین است از این رو ما برخی از راهبردها را در مجموعه دانشگاه آزاد به این موضوع اختصاص داده ایم و بسته های مختلف کاری مبتنی بر این سند دانشگاهی استخراج کرده ایم که یکی از این بسته ها طراحی دانشگاه کار آفرین است؛ یعنی دانشگاهی که خروجی آن، افرادی باشند که بعد از فارغ التحصیلی از سطح بالایی از مهارت و دانش برخوردار باشند و عنوان کار آفرین را به آنها بتوان اطلاق کرد.

وی موضوع کارآفرینی را به عنوان بحثی مهم در سند دانشگاه عنوان کرد و افزود: این موضوع باید به عنوان ماموریت اصلی، سرلوحه کارما قرار گیرد. البته این سیاست ها در سطح کلان دانشگاه انجام و برنامه ریزی های فرابخشی لازم نیز صورت گرفته است؛ آنچه ما باید به آن بپردازیم برنامه ریزی در جهت اجرایی کردن آنها در سطح مدارس و آموزشکده ها است. جایگاه ما در این سند مشخص است که در آینده به صورت دقیق تر به آن خواهیم پرداخت.

در اختیار داشتن حدود ده هزار مربی فنی و حرفه ای، توسعه کمی این دانشگاه در سطح کشور و در معرض همگان بودن خدمات آموزشی آن، سطح بالای برخورد دانشگاه با جامعه و صنعت و سرمایه اجتماعی دانشگاه و ... از جمله عوامل تشکیل دهنده زنجیره ارزشی مهمی برای این مجموعه دانشگاهی، از سوی دکتر آزدیان مطرح شد.

وی از مصوبه سال گذشته کمیسیون دائمی هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، مبنی بر واگذاری برخی ماموریت های مهم به سما یاد کرد و افزود: در بخشی از این ابلاغیه به عنوان شرح وظایف سازمان آمده که نظارت بر حسن اجرای برنامه ها و پایش کیفیت آموزشی از مهدکودک تا کارشناسی فنی و حرفه ای و کاردانی های مرتبط از مسئولیت های سماخواهد بود. حتی در جای دیگری همه انواع آموزش های مهارتی از قبیل آموزش های آزاد، مهارت آموزی، توانمندسازی، صلاحیت های حرفه ای و شغلی و راهبری مراکز و رویدادهای دانش آموزی را به سما سپرده شده است.

وی همچنین در خاتمه با اشاره به اپیدمی بیماری کرونا و ضرورت تغییر شیوه آموزش، از مسئولان آموزشکده ها قدردانی ویژه ای داشت که در این دوران توانستند با ظرفیت ها و امکانات خود، کارنامه درخشانی در حوزه آموزش های غیر حضوری از خود به جای بگذارند.

گفتنی است جلسه بررسی چالش ها و راهکارهای توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رئیس سازمان، برخی از مسئولان و همکاران سازمانی و روسای آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور برگزار شد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین