عایت فاصله‌های اجتماعی و مراعات پروتکل‌ها را همگان تن می‌دهیم اما قرار نیست به اسم رعایت پروتکل‌ها نطق‌های چنین و چنان شود.
  • ۱۳۹۹-۰۳-۲۲ - ۱۴:۴۰
  • 00
پروتکل‌های منطقی و نطق‌های پروتکلی

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، بعد از اظهارات وزیر کشور مبنی‌بر عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حرم مطهر رضوی، یکی از خادمان باسابقه حرم امام هشتم در تشریح وضعیت حرم در شرایط کرونایی توضیحاتی به «فرهیختگان» ارائه کرد که در ادامه می‌خوانید.

کرونا و پیامدهای آن همچنان مساله اول کشور است. سلامت و امنیت جسم و جان، چیزی نیست که بشود درباره آن کوتاهی و ساده‌اندیشی کرد و با سهل‌انگاری برای حفظ آن مواجه شد. به‌خاطر همین اهمیت بالاست که تمام کشور، دولت و مردم، مراکز اقتصادی و آموزشی و اجتماعات دینی و... برای مراقبت از سلامت عمومی محدودیت‌هایی را پذیرفتند و تعطیلی‌هایی را تجربه کردند. بسیاری صدمه مالی دیدند، هزاران نفر جان خود را از دست دادند و تعداد بیشتری نیز بیمار شدند تا فشار سنگین و موج اول ویروس کووید-19 را از سر گذراندیم. قهرمان هوشمند و فداکار این عرصه دستگاه بهداشت و درمان کشور بود که با شهادت ده‌ها پزشک و پرستار و شهامت هزاران نفر از حافظان سلامت در گام اول با کمترین تلفات در مقایسه با کشورهای دیگر مساله را مدیریت کرد.

گرچه همه از رهبر انقلاب تا دولت و نظامیان و عموم مردم و خصوصا تشکل‌های دینی و مردمی پای‌کار آمدند و به کمک نظام بهداشت و درمان شتافتند؛ اما پرواضح است که این نوع مواجهه با شیوع یک بیماری به‌معنی کنار گذاشتن تمام وجوهات زندگی و زیست انسانی نیست و به همین خاطر طرح فاصله‌گذاری اجتماعی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، محور کار قرار گرفت و بیت‌‌الغزل همگان رعایت پروتکل‌ها شد. بازارها باز شد، مترو و اتوبوس فعالیت خود را از سر گرفت، مساجد و نمازهای جماعت برگزار شد، حتی روزهای گذشته با اجازه ستاد ملی مقابله با کرونا آموزشگاه‌های کنکور، کلاس‌های موسیقی و سالن‌های سینما و تئاتر مجوز فعالیت را با رعایت پروتکل‌ها اخذ کردند.

در این میان حرم‌های مطهر هم از این قواعد مستثنی نبودند و به‌‌رغم مخالفت برخی مردم برای تعطیلی، با همکاری و شهامت معقولانه متولیان برای حفظ جان مردم محدودیت‌ها را پذیرفتند و قریب به 70 روز عاشقان و ارادتمندان زیارت از دور را تجربه کردند و پس از آن همچون دیگر مجموعه‌ها بخشی از محدودیت‌ها برطرف شد. ابتدا روزانه و پس از آن با مجوز وزیر بهداشت به‌صورت شبانه‌روز و البته در سطح استفاده از صحن‌ها، اماکن متبرکه و حرم‌های مطهر ائمه معصومین (ع) نیز باز شدند. جریان همکاری مجموعه‌های مذهبی نمادی از همراهی علم و دین در حل مشکلات اجتماعی بوده و هست. مساله‌ای که بارها ازسوی جمع کثیری از مردم و مسئولان مورد تقدیر قرار گرفت. اما متاسفانه با وجود این اقدامات ارزشمند، دیروز یکی از اعضای عالی‌رتبه ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی ناباورانه از بازگشایی حرم مطهر رضوی انتقاد کرد و مدعی شد پروتکل‌های بهداشتی در این محل رعایت نمی‌شود و به‌صورت مشخص اشاره شد که نماز جماعت در حرم مطهر خوانده‌شده یا زیرپای زائران در گرمای 40 درجه‌ای مشهد فرش پهن شده است. این اظهارات آن‌هم در چنین شرایطی که اماکن مذهبی بیشترین همکاری‌ها را با مسئولان کشور و مسئولان ستاد مبارزه با کرونا داشته‌اند کمی مغرضانه به‌نظر می‌رسد. با توجه به همین مساله بد نیست اشاره کنیم که نه در صحن انقلاب اسلامی، نه صحن آزادی، نه صحن جمهوری و نه صحن جامع رضوی نماز جماعتی برگزار نشده است بلکه در محوطه بیرونی صحن‌ها در لحظه‌ای که صدای اذان از گلدسته‌ها همه را به نماز می‌خواند، زائران متدین از روحانیون حاضر خواسته‌اند نمازی به‌سرعت و با فاصله خوانده شود.

پس ایرادی متوجه متولیان نیست و حتی تخطی هم از پروتکل‌های بهداشتی صورت نگرفته است. مضاف بر این مگر در سخنان دیروز مسئولان در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از مساجد که کارکرد اصلی‌شان برقراری نماز جماعت است، تشکر نکردند و از نمازهای جمعه تقدیر نکردند که بیشترین حد رعایت‌ پروتکل‌های بهداشتی را سرلوحه خود قرار داده‌اند؟ پس چگونه است نماز در زیر سقف قابل تقدیر و مجاز است ولی نماز زیر آسمان آن‌هم با رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی قابل انتقاد! فرش‌هایی که شطرنجی و با فاصله پهن شده‌اند تا پیرمرد و پیرزن و زن و مرد و کودک زائر از شدت سوزش آفتاب کمی در امان باشند و با تذکر خادمان در هر فرش فقط چهار نفر با فاصله بنشینند دقیقا چه مشکلی ایجاد می‌کند که سایر تجمعات و فواصل اجتماعی آن را ایجاد نمی‌کند؟ پذیرش توصیه‌ها و سخنان به‌حق و منطقی برای هیچ‌کس گران نیست. از همین‌رو رعایت فاصله‌های اجتماعی و مراعات پروتکل‌ها را همگان تن می‌دهیم اما قرار نیست به اسم رعایت پروتکل‌ها نطق‌های چنین و چنان شود. با وجود این، از وزیر محترم کشور تقاضا می‌کنیم برای زیارت به حرم مطهر مشرف شوند و میزان پایبندی آستان قدس و خادمان آن را شخصا ارزیابی کنند و به صرف دریافت گزارش‌های ناصواب قضاوت و اظهارنظر نکنند. خادمان بارگاه رضوی نه‌تنها به‌انگیزه پایبندی به همکاری خود با مراکز رسمی پروتکل‌ها را پاس می‌دارند بلکه رعایت پروتکل‌ها را برای حفظ جان و جسم زائران وظیفه شرعی می‌دانند.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰