به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، زهرا صدراعظمنوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در ارتباط با آتشسوزیهای اخیر پایتخت و شائبه عمدیبودن این آتشسوزیها و ورود مدیریت شهری به این مساله به «فرهیختگان» گفت: «هفته گذشته کمیسیون سلامت محیطزیست جلسهای را با حضور معاون خدمات شهری، رئیس سازمان آتشنشانی و ایمنی و هفتنفر از شهرداران مناطقی که بوستانهای جنگلی درآن مناطق هست، برگزار کرد و وضعیت فضای سبز این مناطق را بررسی کردیم.
دستورالعملی را تدوین کردیم که بهسرعت علفزنی در پارکها انجام شود
وی ادامه داد: براساس گزارشی که سازمان آتشنشانی ارائه کرد، درحقیقت هرساله از اردیبهشت تا شهریور پیک وقوع آتشسوزی در بوستانها و فضاهای باز و جنگلی است که به دلیل گرمای هوا بخشی از آن طبیعی است. در سال جاری بارندگیهای زیادی انجام شد و علفها و گیاهان خودروی بسیاری در پارکها و بوستانهای جنگلی رشد کرد و عامل این شد که اگر سهلانگاری صورت گیرد یا شدت گرمای هوا باعث وقوع آتشسوزی شود، به سرعت هم در سطح بوستان توسعه پیدا کند. از این جهت دستورالعملی صادر شد که بهسرعت کار علفزنی و تراش گیاهان هرز انجام بگیرد و تجهیزاتی فراهم شود برای اینکه مقداری در سطح بوستانهای جنگلی آتشبرهایی تدارک دیده شود (فضاهایی را برای جدا شدن قطعات مختلف بوستان درنظر گرفته شود) و تجهیزات آتشنشانی برای اطفایحریق تدارک دیده شود و بین این مناطقی که بوستانهای جنگلی دارند، توزیع شود و آموزشهای لازم هم به نگهبانان و افرادی که در پارکها فعالیت میکنند، داده شود تا بهسرعت این امر را مدیریت کنند.»
برخی از آتشسوزیها تعمدی است
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درادامه در تشریح علل آتشسوزیهای اخیر در پارکهای پایتخت خاطرنشان کرد: «آتشسوزیهایی که اتفاق افتاده است عمدتا ریشه طبیعی دارند، مثل گرمای هوا، صاعقه و... اما سوای این بخشی از آتشسوزیها هم ناشی از سهلانگاریهای شهروندان است و مواد آتشساز را در پارک میگذارند و با خود نمیبرند و همین امر مسالهساز میشود. موارد خیلی نادری هم بین عوامل داریم که تعمدی در کار بوده و دلایلی وجود داشته است که برخی اقدام به آتشزدن فضاهای سبز و پارکها کردهاند. اما عمده دلایل عوامل طبیعی و سهلانگاریهای عمومی است. قضیه پارک چیتگر هم که چند شب پیش آتش گرفته بود مربوط به کانکسی بود که در آن لولههایی وجود داشت و آتشگرفتن آن باعث ایجاد آتشسوزی وسیع شد که آتشنشانی هم ظرف مدت کوتاهی آن را اطفا کرد و خسارت زیادی وارد نشد.»
ورود خودرو به پارکهای جنگلی ممنوع میشود
صدراعظم نوری در پایان گفت: «مطالبهای که ما از مردم داریم این است که در این ایام بهخصوص در این شرایط خاص کرونایی اگر از بوستانها و پارکهای جنگلی استفاده میکنند، مسائل بهداشتی و ایمنی را رعایت و تلاش کنند خیلی تجمعات نزدیک به یکدیگر را نداشته باشند و توجه لازم را داشته باشند و مواد آتشزا را در پارک استفاده نکنند و در جاهایی که در پارکهای جنگلی مشخص شده است، اقدام به پختوپز و افروختن آتش کرده و بعد از آن هم حتما آتشها را خاموش کنند. به هرحال پارکهای جنگلی و فضاهای طبیعی و سبز میراث این شهر هستند و باید توسط همه مورد استفاده قرار بگیرند. هم شهروندانی که الان استفاده میکنند و هم آیندگان. در مورد این مساله هم که محافظت و نگهداری از این اماکن با متولیان آنهاست باید بگویم پارکها و بوستانها تماما دراختیار پیمانکاران است و به وسیله کارگران آنها نگهداری میشود. اگر که پیمانکاران خوب نظارت و کنترل نداشته باشند از صورتوضعیتهای آنها کم خواهد شد و باید پاسخگو هم باشند. در جلسهای که داشتیم، تاکید کردیم تعداد ناظران بیشتر شود و با گشتهای سیار مرتبا در سطح پارکها گشتزنی صورت بگیرد و اگر جایی به صورت حتی طبیعی درحال آتش گرفتن است، زود شناسایی شود و اگر هم افرادی به عمد درحال آتشزدن هستند، شناسایی شوند. یکیدیگر از مسائلی هم که در پارکهای جنگلی باعث ایجاد مشکلاتی برای ما شده است، وجود خودروها و عبور و مرور آنها در سطح پارکهاست که ما این را هم گفتیم که مطالعهای صورت بگیرد و شهرداری بتواند یکسری خودروهای برقی در پارکهای جنگلی تعبیه کند تا از آنها استفاده شود و ورود خودرو به پارکهای جنگلی ممنوع شود. اتفاقی که اخیرا در پارک چیتگر اجرایی شده است.»
اخبار مرتبط: