به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، گمانهزنیها در ارتباط با عمدی بودن و حتی احتمال خرابکاری در ایجاد این میزان آتشسوزی در کشور و خصوصا آتشسوزیهای اخیر در تهران باعث شد با جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران گفتوگویی داشته باشیم.
هنوز سندی در ارتباط با عمدیبودن آتشسوزیهای اخیر نداریم
او ضمن تاکید بر این نکته که تا این لحظه براساس کارشناسی آتشنشانان سازمان آتشنشانی تهران، دلیلی بر عمدی بودن یا بهنوعی خرابکاری بودن آتشسوزیهای اخیر یافته نشده است به «فرهیختگان» گفت: «تا وقتی کارشناسان ما مسالهای را دال بر عمدی بودن یا مسائلی از این دست درارتباط با آتشسوزیهای اخیر تهران اعلام نکنند ما نمیتوانیم دلیل دیگری را برای آتشسوزیها اعلام کنیم. تا الان هم چنین اعلامی از طرف کارشناسان ما صورت نگرفته و اینکه برخی چنین ادعایی میکنند مورد تایید ما نیست و ممکن است آنها دلایلی داشته باشند و به اسنادی دسترسی پیدا کرده باشند که ما نمیدانیم. نکته دیگر هم اینکه کارشناسی املاک و اراضی که متولی دارد را به خودشان میسپاریم، مگر اینکه از ما کمک بخواهند.»
سالهای قبل آتشسوزیهای بیشتری داشتیم
ملکی در ادامه و در تشریح علت آتشسوزیهای اخیر گفت: «در توضیح این هم که علت آتشسوزیهای اخیر چه بوده است، به هرحال همه آنها در فضای سبز رخ داده و آتشسوزی در این فضا هم ناشی از بیاحتیاطیهای عمومی است. مردم آتشهایی را روشن میکنند و خاموش نمیکنند یا مواردی از این دست. مضاف براین عوامل طبیعی همچون صاعقه و... هم درایجاد این آتشسوزیها اثرگذار است. این حساسیتهایی هم که امسال حول مساله آتشسوزی در شهرهای مختلف خصوصا تهران ایجاد میشود را باید ناشی از حساسیت بیشتر مردم نسبت به این موضوع دانست وگرنه طبق قیاسی شخصی که انجام دادم، متوجه شدم میزان آتشسوزیهای ما در فروردین امسال کمتر از پارسال هم بوده است، منتهی گستره آتشسوزیهای اخیر کمی بالا بود و همین حساسیتها را افزایش داد. برای مثال در همین آتشسوزی اخیر چیتگر، اهمالکاری پیمانکار باعث شد یک آتشسوزی معمولی در فضای سبز به کانکس پر از لولههایی که از جنس مواد نفتی هستند برسد، لولههایی که پیمانکار آنها را از محیط خارج نکرده بود و خلاصه آتش آن گسترده شد. اینها باعث شد تا بیشتر این مساله دیده شود، اگرنه ما بیشتر از این آتشسوزیها را در سالهای قبل داشتیم.»
باید برای افرادی که باعث آتشسوزی میشوند جریمههایی در نظر گرفت
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران در پایان گفت: «مضاف براین دلایلی که ذکر شد، رویش علفها و وضعیت بارشها و... باعث شده احتمال آتشسوزیها افزایش پیدا کند. دو شب پیش هم یک ملک هزاروچندمتری پر از علف هرز در همان نزدیکی چیتگر آتش گرفت، مراجعه کردیم انگار سالها بود کسی به آنجا سر نزده بود و علفها بیشازحد رشد کرده بود که همین باعث آتشسوزی شد، به هرحال ما نمیتوانیم تکبهتک به همه مالکان و مردم هشدار بدهیم که این موارد را جدی بگیرند و آنها باید خودشان کمی سهلانگاری را کنار بگذارند. ما خیلی موارد را داریم که کشاورزان در همین حاشیه تهران وقتی محصولاتشان را درو میکنند، خوشههای پایینی را جمع نمیکنند و آتش میزنند و فکر میکنند از بین میرود ولی زمانی آتش از کنترلشان خارج میشود و به زمینهای اطراف سرایت و مشکلات جدی ایجاد میکند. البته در ارتباط با حجم آتشسوزیها بیشتر و کمتر شدن آن نمیتوان حالا اظهارنظر کرد و باید تا پایان سال منتظر بود. در مواجهه با آتشسوزیها هم صرفا نباید به چند خبر بسنده کرد، باید به سمتی برویم که نهادهایی ورود کنند که اگر کسی چنین کوتاهیهایی کرد و زمینش را آتش زد و... جریمه شده و با آن برخورد شود. درنهایت اینکه املاک و فضاهایی مثل پارکها و... که خودشان متولی دارند باید نسبت به این مسائل حساس شوند و رسیدگی کنند و خود مردم هم باید رعایت کنند، چراکه درنهایت در آتشسوزیها یک عامل انسانی مقصر است.»
اخبار مرتبط: