طی هفته گذشته، میانگین روزانه معاملات خرد حدود ۱۱هزار میلیارد تومان و میانگین روزانه خالص پول حقیقی واردشده ۱۴۰۰میلیارد تومان بوده که نسبت به میانگین روزانه هفته‌ قبل از خود، به ترتیب اندکی کاهش و ۱۰۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.
  • ۱۳۹۹-۰۲-۱۳ - ۰۲:۵۲
  • 10
صدای پای سهام عدالت و صندوق‌ها در بورس
صدای پای سهام عدالت و صندوق‌ها در بورس

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»،  حسین جعفری، پژوهشگر بازار سرمایه طی یادداشتی در «فرهیختگان» نوشت:  شاخص کل بورس اوراق‌بهادار تهران درپایان معاملات روز چهارشنبه مورخ 1399.2.10 به عدد 878093 واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته‌ گذشته، 136190 واحد، معادل 18درصد رشد را تجربه کرده است.

شایان ‌ذکر است میانگین رشد روزانه شاخص کل نیز، 27238 واحد است. طی این هفته، روزانه به‌طور میانگین پنج‌میلیون برگه سهم به ارزش 78هزار میلیارد ریال در بیش از یک‌میلیون تعداد مبادلات، موردمبادله قرار گرفت. ارزش معاملات بلوکی و اوراق 55هزار میلیارد ریال بود که نسبت به هفته‌ پیش، بیش از 19درصد رشد را نشان می‌دهد. شاخص هم‌وزن نیز با 33610 واحد، معادل 13 درصد رشد نسبت به پایان هفته گذشته در ارتفاع 285667 واحد قرار گرفت.

 رکوردزنی‌های ورود پول حقیقی

طی معاملات هفته گذشته بیشترین بازدهی مربوط به گروه چند‌رشته‌ای صنعتی با 18.88 درصد، رایانه با 11 درصد و گروه فلزات اساسی با 10 درصد رشد و کمترین بازدهی نیز مربوط به گروه هتل و رستوران‌داری با 9.87درصد و استخراج زغال‌سنگ با 6.95 درصد کاهش است. همچنین بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل مربوط به سهام صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس) با 12926 واحد، سهام فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با 9246 واحد و سهام صنایع مس ایران (فملی) با 2899 واحد رشد و بیشترین تاثیر بر افت شاخص کل نیز مربوط به سهام توسعه معادن روی ایران (کروی) با 153 واحد، سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) با 150 واحد و فروشگاه زنجیره‌ای افق کوروش (افق) با 130 واحد افت است.

طی هفته گذشته، میانگین روزانه معاملات خرد حدود 11هزار میلیارد تومان و میانگین روزانه خالص پول حقیقی واردشده 1400میلیارد تومان بوده که نسبت به میانگین روزانه هفته‌ قبل از خود، به ترتیب اندکی کاهش و 104 درصد رشد را نشان می‌دهد. کاهش حجم معاملات نسبت به دوهفته پیش، غالبا به‌دلیل عدم‌عرضه صف‌های خرید و متوقف بودن چندین نماد بزرگ بازار بود. البته با بازگشایی ایران‌خودرو (خودرو) و سایپا (خساپا) که مدت‌هاست بازار را تنها گذاشته‌اند، احتمالا موج جدیدی از رشد در هفته‌های آینده خواهیم داشت.

 نفتی‌ها همچنان درصدر

بیشترین ورود نقدینگی در سهام، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با 4100 میلیارد تومان، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو (خگستر) با 3300 میلیارد تومان و سرمایه‌گذاری غدیر (وغدیر) با 2900 میلیارد تومان بوده است. همچنین بیشترین خروج نقدینگی در سهام، خدمات انفورماتیک (رانفور) با 800 میلیارد تومان، پدیده شیمی قرن (قرن) با 700 میلیارد تومان و بانک اقتصاد نوین (ونوین) با 650میلیون تومان اتفاق افتاده است. بنابراین طی هفته‌ گذشته بیشترین ورود نقدینگی به ترتیب در گروه‌های فرآورده‌های نفتی، خودرو و شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی و بیشترین خروج نقدینگی به‌ترتیب در گروه‌های رایانه، عمده‌فروشی و واسطه‌گری‌های پولی و مالی صورت گرفته است.

 صدای پای سهام عدالت و صندوق‌ها

مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه طی هفته‌ای که گذشت را با موافقت، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، با آزادسازی سهام عدالت در روز 9 اردیبهشت آغاز می‌کنیم. طی هفته گذشته حسن روحانی در جلسه هیات‌دولت با قدردانی از موافقت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با درخواست آزادسازی سهام عدالت، اظهار داشت: «در این شرایط سخت هرچه بتوانیم دارایی‌های مردم را به‌روز و مالکیت آنها را شفاف کنیم و اختیارات کار را به صاحبان مال برگردانیم، اقدامی ارزشمند و بزرگ خواهد بود.»

وی همچنین به شورای عالی بورس دستور داد در کوتاه‌ترین زمان ممکن مقررات و آیین‌نامه‌های ضروری را در این زمینه آماده کنند. دبیرکل کانون کارگزاران بورس با اعلام عدم‌اجرای رویه جدید صدور کد معاملاتی و رعایت شرط آزمون به دلیل محدودیت‌های فنی، از پیگیری لغو این مصوبه خبر داد. همچنین بعد از استعفای سعید فلاح‌پور از عضویت در هیات‌مدیره و معاونت نهادهای مالی که توسط شورای عالی بورس تصمیم‌گیری خواهد شد، روح‌الله نجفی از نهاد ناظر بازار سرمایه و دبیری مبارزه با پولشویی کناره‌گیری کرده است.

در آخرین روز معاملاتی هفته، مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی پس از نحوه‌ تعیین میزان واگذاری سهم پنج بانک و بیمه صندوق‌های قابل‌معامله (ETF) اعلام داشت: «سهام بانک‌های دولتی در قالب صندوق قابل‌معامله بورسی با 20 درصد تخفیف ارائه خواهد شد. همچنین در این روز، 20 درصد از سهام شرکت، شیر پاستوریزه پگاه گیلان به‌عنوان سومین عرضه اولیه سال 99 در بازار بورس و اوراق‌بهادار تهران عرضه شد. در پایان عرضه اولیه «غگیلا» به هر متقاضی معادل ۱۵ سهم در سقف قیمتی ۱۲۵۰۷ ریال تعلق گرفت. ارزش این سهام با احتساب کارمزد حدود ۱۹هزار تومان بود. در این عرضه اولیه همچنین رکورد مشارکت در عرضه اولیه شکسته شد و دومیلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۶۲ نفر این سهم را خریداری کردند.»

همچنین عضو هیات‌مدیره شستا با تاکید بر سخنان رئیس‌جمهور درخصوص الگوشدن شستا، از واگذاری دو درصد دیگر سهام مزبور تا سه‌ماه بعد از زمان عرضه اولیه در بورس خبر داد و گفت: «بورسی شدن شستا باعث ایجاد مدلی از شفافیت برای شرکت‌های وابسته به نهادهای عمومی و به‌نوعی باعث ایجاد روش و راهکاری جهت اجرا و پیاده‌سازی اصل ۴۴ قانون اساسی شد.»

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران